• BIST 8970.82
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • Gümüşhane : 15 °C
  • Trabzon : 13 °C

ESKİ MİLLETVEKİLİ ŞEVKİ YILMAZ'DAN DEĞERLENDİRMELER

27.05.2015 10:09
ESKİ MİLLETVEKİLİ ŞEVKİ YILMAZ'DAN DEĞERLENDİRMELER
Eski milletvekili Şevki Yılmaz, "Öldükten sonra insanlara sahip çıkmayın. Hayattayken Cumhurbaşkanına sahip çıkın" dedi.

Eski milletvekili Şevki Yılmaz, Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde düzenlenen ‘Türkiye’nin dünü, bugünü ve yarını’ konulu mitinge katıldı. Kelkit Belediyesi ve Memur-Sen Kelkit İlçe Temsilciliği tarafından düzenleneni miting, Küçük Cami önünde gerçekleştirildi. Mitinge AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, Eğitim Bir-Sen İlçe Başkanı Yılmaz Çakıcı ve çok sayıda vatandaş katıldı. Mitingde bir konuşma yapan AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, programı düzenleyen Kelkit Belediyesi ve Eğitim Bir-Sen’e teşekkür ederek, 7 Haziran seçimlerinin önemine vurgu yaptı. Üstün, seçimlerden çıkacak sonucun yeni anayasa ve yeni Türkiye için bir milat olacağını söyledi.
Mitingde konuşan eski milletvekili Şevki Yılmaz ise, 1. Dünya Savaşı’nın Osmanlı’yı parçalamak için çıkarıldığını ifade ederek, “Biz yenilmedik. Almanlar yenildi. Ama Sevr’i bize uyguladılar. İsrail devletini kurmak için iki cihan harbi çıkaracağız dediler. 50 senede küçük İsrail, 100 sene sonra büyük İsrail’i kuracağız dediler. 50 yıl tuttu. 100 yılı tutturamadılar. Osmanlı devletinden sonra Türkiye devleti kuruldu. Keşke bu devleti rahat bıraksalardı. Türkiye devleti hem madden hem de manen çökertilmek için savaş başlatıldı. Yunanın yapmadığı gavurluğu bu millete yapmaya başladılar. Kurbanlar verdik. Bizim en büyük partimiz Türkiye olmalıdır. Türkiye partilerimizin önündedir. Tarikatlarımızın, cemaatlerin önündedir. Türkiye olmazsa o parti, o tarikat ne işe yarar. En büyük mal vatan malıdır. En kötü iktidar, iktidarsızlıktan iyidir. En kötü devlet, devletsizlikten iyidir. Bu güzel vatan giderse Kâbe de gider ve bir daha Müslümanların ayağa kalkma şansı yok. Çünkü Türkiye’nin gitmesi demek kıyametin gelmesi demek” diye konuştu.
Osmanlı’yı yıkanların Menderes’e 10 yıl dayandığını dile getiren Yılmaz, ironi yaparak, “Menderes’le bizim suçlarımız aynıdır. Erbakan Hocamıza yıkılan suçlarla bizim suçlarımız aynı. Şimdi Cumhurbaşkanımız bu suçları işliyor. Başbakanımız işliyor. Öldükten sonra insanlara sahip çıkmayın. Hayattayken Cumhurbaşkanına sahip çıkın" ifadelerini kullandı.

“MENDERES’İ ANADOLU İNSANINI ZENGİNLEŞTİRDİĞİ İÇİN ASTILAR”
Merhum Adnan Menderes’in idamının sebebinin Anadolu insanını zenginleştirmesi olduğunu savunan eski milletvekili Şevki Yılmaz, “Maliye Bakanını astılar. Terör varsa sorumlusu İçişleri Bakanıdır. İçişlerini asmadılar, Dışişleri Bakanını astılar. Bağdat Paktına imza atanlar öldürülmüştür. Menderes, Maliye ve Dışişleri Bakanlarının imzası var, idam edildiler. Bir suçumuz da dinimizi sevmek. Geçmişimizi sevmek, Osmanlı’yı methetmek. Osmanlı ailesini bu ülkeden kovdular. Adnan Menderes yıllar sonra Abdülhamit’in ailesini bu ülkeye getirdi. Kadınların dönüşünü Menderes, erkeklerin dönüşünü Erbakan Hocam sağladı” dedi.
Menderes idam edilince birilerinin göbek atmaya başladığını anlatan Yılmaz, “Konya’dan bir ışık yükseldi, Necmettin Erbakan. Allah bu ülkeyi sahipsiz bırakmaz. Keşke Menderes’i asmasaydık dediler. Ağır sanayi hamlesi sürseydi bugün ne Apo, ne terör vardı. Bir an önce milletin fakirlikten kurtulması için mücadele verdi. O dönemde esnaf memnun, denk bütçe olmuş. Dünya masonları Fransa’da 14 Şubat’ta toplandı. 14 gün sonra 28 Şubat süreci başladı. Hocamızın sabrı ile kan dökülmeden o süreç atlandı. Vural Savaş bayram etti. 'Bin yıl sürecek' dedi generaller. Çevik Bir sen neredesin? Bak ben İnegöl’deyim. 'Erbakan Hoca’dan kurtulduk' derken Kasımpaşalı çıktı karşılarına. Şimdi de diyorlar ki 'keşke Erbakan Hoca’yı götürmeseydik iktidardan, o nazikti' diyorlar” diye konuştu.
28 Şubat darbesinin millete değil, Allah’a karşı açılmış bir savaş olduğunu savunan Yılmaz, “Bin yıl sürecek dediler, ne oldu” diye sorarak, “O günkü Türkiye ile bugünkü Türkiye. O zamanlar 13 yaşındaki çocuk her şey okur, Kuran okuyamaz. Kamusal alan diye kız kardeşlerimiz neler çekti. Polisin copundan kaçarken kamyonun altına giren, namusu için ölen bir millet. Oruç tutan savcılar, atıldı” ifadelerini kullandı.
Yolsuzluk konusuna da değinen Yılmaz, “Bugün yolsuzluk diyorlar. Yolsuzluklar konusunda en son konuşacak olan CHP ve MHP’dir. Bankaları batırdılar, millete yüklediler. Faiz, Türkiye’nin baş belasıdır. Ben Tayyip Erdoğan kardeşimi, Davutoğlu hocamı neden seviyorum. Faize karşılar. Faizi düşürürsen Rabbim bereketini verir. Erbakan Hocam faiz belasıyla mücadele etti. Ondan dolayı da 28 Şubat ile devirdiler” dedi.
7 Haziran’da milletin isabetli karar vermesi ve istikrarı bozmaması için Türkiye’yi dolaştıklarını dile getiren Şevki Yılmaz, Türkiye’nin dünü, bugünü ve yarını konulu konferanslara gençlerin çok ihtiyacı olduğunu, gençlerin dünkü Türkiye’yi bilmediklerini belirterek, “Onlara geçmiş Türkiye’yi bildirelim ki bugünkü Türkiye’ye şükredip ülkeyi eski günlere döndürmesinler. AK iktidarına destek için bu konferansları yürütüyoruz" şeklinde konuştu.
Mitingin ardından Şevki Yılmaz’a Türk bayrağı motifli zilli kilim hediye edildi.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim