• BIST 9019.24
  • Altın 2279.382
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0505
  • Gümüşhane : 12 °C
  • Trabzon : 13 °C

ERDOĞAN’IN SEÇMENLERİ “SÜT VE SU” İKİLEMİ YAŞAMAMALI

23.05.2023 13:00
ERDOĞAN’IN SEÇMENLERİ  “SÜT VE SU” İKİLEMİ YAŞAMAMALI
Ülkemiz ve dünya için çok önemli olan Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nin 2. Oylaması 28 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak.

ERDOĞAN’IN SEÇMENLERİ  “SÜT VE SU” İKİLEMİ YAŞAMAMALI

Ülkemiz ve dünya için çok önemli olan Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nin 2. Oylaması 28 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak.

14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılan birinci oylamada Cumhur İttifakı adayı ve AK Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan en yakın takipçisi Sayın Kılıçdaroğlu’ndan yaklaşık  2.5 milyon civarında fazla oy alarak  oylamayı birinci bitirmişti.

Cumhurbaşkanının belirleneceği ikinci oylamaya, birinci oylamada en çok oyu alan iki aday giriyor.  Erdoğan,  ikinci oylamaya her ne kadar birinci oylamada oluşan yaklaşık 2.5 milyona yakın  oy farkı avantajı ile giriyor olsa da bu önemli seçim finalinin sonucunu Erdoğan’a oy veren seçmenlerin ikinci oylamaya olan ilgisi, kararlılığı, gevşememesi ve sandığa gitmesi belirleyecektir.

Erdoğan’a oy veren seçmenler, “Zaten Erdoğan’a yeteri kadar fazla oy çıktı. Ben bu kez oy vermeye gitmesem de bir şey olmaz!…” gibi bir gevşeme psikolojisine girerseler seçim sonucu da tehlikeye girer.

Padişahın meşhur süt hikâyesi akıllardadır. Padişah, kendisini sevenlerden, gece karanlığında evinin havuzuna birer kâse süt getirip dökmelerini ister.  Bu durum,  Padişahın halkını bir sınamasıdır. “Gece karanlığında beni ve getireceğim sütü kimse görmez” diyen pek çok kişi kâse ile süt yerine su getirince, havuz da süt yerine su ile dolar.

Milletimizin Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ı çok sevdiğini biliyoruz ama, nasıl olmasa aradaki fark çok fazla, ben oy vermeye gitmesem de Tayyip Bey zaten kazanır felsefesi -çok yakın bir benzerliği olmasa da- her an süt ve su hikâyesine dönebilir. Onun için Sayın Erdoğan’a oy verenler ve verecekler hiçbir mazerete bürünmeden 28 Mayıs Pazar günü sandığa giderek oylarını kullanmalıdırlar. Bu görevi kendileri için bir mecburiyet bilmelidirler.

Seçim, ancak YSK’nın seçim sonuçlarını açıklaması ile sona erer. Birinci tur oylamada alınan yüksek oylar, -sandığa gidilmediği sürece-  ikinci tur oylamada hiçbir işe yaramaz. Bu nedenle zafer sarhoşluğuna kapılıp oy vermeye gitmemezlik yapılmamalıdır.

İkinci oylama bitip sonuçlar açıklanmadan “Bu iş bitti, kazandık” dememek lâzım.  Süt ve su hikâyesi gibi, İslam tarihindeki Uhud  Ayneyn Tepesi olayı da her zaman ders alınacak ibretlerle doludur.

Diğer önemli bir konu da, AK Parti ve Cumhur İttifakı’nın diğer ortakları yasaların tanıdığı tüm hak ve yetkileri kullanarak seçmene ve sandığa sahip çıkmalıdırlar. 

Bu çok önemli seçimde gurbet - sıla gidiş gelişlerindeki seçmen hareketliliğindeki her seçmenin oyu değerlendirilmelidir. Unutulmamalıdır ki seçimler bir oyla kazanılıyor. Gurbet -sıla hareketliliği içindeki her seçmen ev ev, köy köy aranıp bulunmalı ve gerekli imkânlar tanınarak sandığa gitmesi ve oy vermesi sağlanmalıdır.

28 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanı 2. tur seçiminin ülkemize, milletimize, İslam âlemine ve insanlığa hayırlar getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

Güzel günler dileğiyle.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim