• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Gümüşhane : 9 °C
  • Trabzon : 14 °C

“ERDOĞAN SEÇİLMEZSE…”

11.06.2018 17:25
“ERDOĞAN SEÇİLMEZSE…”
Milliyetçi Hareket Partisi milletvekili adayı Musa Küçük Gümüşhane Olay Gazetesinin Sorularını yanıtladı.

Gümüşhane Olay Gazetesi’nin sorularını yanıtlayan Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Gümüşhane 1. sıra Milletvekili Adayı Musa Küçük, “Cumhurbaşkanı Erdoğan seçilmezse bizim seçilmemizin bir anlamı yok” diyerek Cumhur İttifakı’nın Türkiye ve MHP için önemini vurguladı.

MHP Gümüşhane Milletvekili adayı Musa Küçük, gazetemizin sorularını içtenlikle yanıtladı. Cumhur İttifakı ve Gümüşhane’ye dair görüşlerini anlatan MHP Adayı Küçük ile gerçekleştirdiğimiz samimi röportajı tüm detayları ile yayımlıyoruz.

Olay Gazetesi: Seçimlere 13 gün kaldı. Gerçekleştirdiğiniz ziyaretlerde halkımızın size ve partinize olan bakış açısını nasıl değerlendiriyorsunuz? 

Musa Küçük: Sahada bizim gördüğümüz halkımızda özellikle 15 Temmuz’dan sonra o gece yaşananlar ve Yenikapı’daki o Yenikapı ruhu ile ilgili Devlet Bahçeli’ye bir kanaat oluşmuş. Sağduyulu seçmen Devlet Bahçeli’yi bir minnet borcu mu dersiniz yoksa bir vefa borcu mu dersiniz, kararını vermiş ve sandığa taşıyacak. Genel Başkanımızın duruşu ile ilgili çok olumlu tepkiler alıyoruz. Bunun sandığa yansıyacağını düşünüyoruz. Biz teşkilat olarak eski ocak başkanlarından sendika yöneticilerine ve parti yöneticilerine kadar herkesi bir araya topladık ve sahaya indik. Bunu başardık. Ülkücüler tek yürek, kol kola seçim çalışmalarına birlikte katılıyorlar. Ülkücüler birlikte ter döküyorlar. Kadın kollarımız günlük ev ev geziyorlar. Ülkü Ocaklarımız çokça faaliyet içindeler. Geçen akademisyenlerimize ve üniversite yöneticilerine dönük bir iftar verdik. O da çok olumlu geçti. Sendikamızla omuz omuza kol kola çalışmalarımız devam ediyor. Yani bütünlüğü tamamen sağladık. Başaracağız inanıyoruz.

Olay Gazetesi:  Cumhur İttifakı ile iktidar ortağı olduğunuz düşünülürse meclise gittiğiniz zaman Gümüşhane’nin Geleceği ile ilgili yatırımlarda bakış açınız nedir?

Musa Küçük: Şimdi ben aynı zamanda partimizin Merkez Yürütme Kurulu üyesiyim. Ben, partim içerisinde genel başkana da, bakan olma ihtimali olan kurmaylara da çok yakınım. Üç dönemdir MYK da yer aldığım için herkese bir yakınlığım söz konusu. Ben bunu sonuna kadar Gümüşhane için kullanacağım. İkincisi Gümüşhane’deki yatırımları siyasetçilerin tekeline bırakmayacağız. Yatırımlarda, işin uzmanları ile teknik kadrolar ile çalışacağız. Yatırım kararlarını halkımızın isteği doğrultusunda almaya özen göstereceğiz. Gümüşhane ruhuna ve misyonuna uygun gerçekçi ayakları yere basan projeler üreteceğiz. Gümüşhane gerçekleri ile uyuşan bizimde arkasında duracağımız projeleri hükümetimizin de desteği ile başaracağımıza inanıyoruz.  Her şeyden önemlisi Gümüşhaneliler ile olan iletişimimizi derinleştireceğiz. Herkesle iç içe olacağız.

Olay Gazetesi: Milletvekillerimizin genellikle il dışında yaşıyor olması konusunda eleştiriler geliyor. Siz de bu anlamda il dışından geldiniz. Milletvekili seçilirseniz bu konuda halkımız ile olan iletişimi nasıl sağlamayı düşünüyorsunuz?

Musa Küçük: Ben Gümüşhane doğumluyum. İstanbul’da yaşıyorum. Ben 2003 yılından beri aktif bir şekilde teşkilatımın her programında varım. Benim MHP teşkilatının her kademesi tanır. İl ve ilçelerde yapılan her kongrede yerel ve genel seçimlerin hepsinde ben buradaydım. Gümüşhanespor as başkanlığı yaptım. Hem de en zor zamanda. Takım kayyuma gidiyor dendiği zamanda ben de vardım. Parti yöneticisi olduğum için başka arkadaşı öne geçirmiş ve arkasında ben durmuştum. O dönem kulüpte olan arkadaşlar verdiğimiz mücadeleyi iyi bilir. Kesinlikle ve kesinlikle MYK olarak İstanbul’da siyasette yaptığım görevlerde hiçbir hemşerimizi parti ayırt etmeksizin geri çevirmedim. Gümüşhanelinin ve Gümüşhane’nin  her işine koşmuşumdur. Bakın bugün Gümüşhane merkez ve ilçe merkezleri olmak üzere 200’ün üzerinde köy telefonla aranıyor. Şehir dışında yaşayan AK Partili MHP’li CHP’li tüm dostlarımız, yakınlarını arıyor ve bize destek istiyorlar. Bu benim için bir gurur tablosudur. Bu şehirde ikamet etmedik belki ama şehrimizi ve insanımızı hiçbir zaman unutmadık. Dolayısıyla şimdi de şehrime ve halkıma hep olduğum gibi içten samimi ve yakın olacağım. Parti ayırt etmeksizin herkesin taleplerine yetişmeye çalışacağım. Biz hepimiz Gümüşhaneyiz.

Olay Gazetesi:  Cumhur ittifakı ile ilgili olarak Gümüşhane’de son zamanlarda, ‘Ak Parti kendi adaylarını öne çıkarırken MHP adayları önce Cumhur İttifakına çalışıp sonra kendilerine oy istiyorlar’ söylemi gelişiyor. Bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Musa Küçük: Ak Parti’nin hala bazı milletvekilleri bugünkü siyasette, ‘nasıl vekil olurum, nasıl ihale alırım ve nasıl bu süreçte bir şeyler kaparım’ diye davranıyor. Biz bunu görüyor ve üzülüyoruz. Kendi genel başkanları can siperane sahada çalışırken veya başbakanımız Binali Yıldırım Bey ve yüksek kadrolar cumhur ittifakına uygun çalışırken bazı milletvekili adayları sahada valiyle, kaymakamla bürokrasi ile devletin gücünü kullanarak kendimizi nasıl seçtiririz hesabı yapıyorlar. Bazı yerlerde ‘bize oy vermezseniz cumhurbaşkanına da vermeyin’ diye vatandaşı azarlayan ifadeleri var. Cumhurbaşkanı gölgesinde kendilerini basitçe, kolayca ve bedavadan milletvekili olmanın getirdiği bir handikap var. Biz bunlara üzülüyoruz. Eğer Cumhur İttifakı başarılı olmayacaksa, eğer Tayyip Bey Cumhurbaşkanı olmayacaksa bizim seçilmemizin bir mantığı yok. Bu ikili bir sistem, hem  Cumhurbaşkanının hem de bizim güçlü olmamız lazım.

Olay Gazetesi:  İnsanlar milletvekili adayları hakkında bir konunun daha açıklığa kavuşmasını istiyor. Eğer Musa Küçük milletvekili seçilip meclise giderse insanlarımız Musa Küçük’e nasıl ulaşabilecek. İnsanların sizinle iletişim kurabileceği bir mekanizma oluşturmayı düşünüyor musunuz?

Musa Küçük: Evimiz Akçakale’de. Akçakale’de oturuyorum. Ben Musa Küçük olarak 30 yıl bürokraside çalışıp gidip birazda vekillik yapayım diyen birisi değilim ya da parayı buldum biraz da siyaset yapayım diyen iş adamı da değilim, profesör oldum birazda vekillik yapayım diyen birisi de değilim. Benim birinci önceliğim siyaset. Benim iş adamlığımdan önce siyasi kimliğim gelir. Hemşerilerimizin bize ulaşacağı şekilde ekibimizi kuracağız. Teşkilatlarımız üzerinden bize çok daha kolaylıkla ulaşabilecekler. Bunu taahhüt ediyorum, seçildiğim zaman tüm vatandaşlarım bana çok rahat ulaşacaklar, güzel bir ekibimiz olacak, bu ekip, şehrin ve insanların talepleriyle birebir ilgilenecek.

Olay Gazetesi:  Gümüşhane’de gündemde olan ve kronik sorunları olan bir hastane yatırımı var. Ayrıca yapımına başlanılacak bir AVM projesi var. Yatırım koşullarının sorgulanmadığı bir dönemden geçiyoruz. Bunlar hakkında ne düşünüyorsunuz?

Musa Küçük: Gümüşhane’de AVM olmalı mı derseniz ‘evet’ olmalı. Ama yeri orası değil. Buranın yeri ve yatırımı esnafımızla ve halkımızla istişare edilmeli. AVM işletmecileri de buranın insanı olmalı. İşletmeciler bizlerden olmalı. Yatırımcısı da bizim insanımız olmalı. Şehrin dışında olmamalı. Gümüşhane’nin nezih mekânlara, nezih yerlere ihtiyacı var. Ama yeri asla şehir merkezi olmaması lazım. Şehrin biraz uzağında olması lazım. Şehir esnafının da dikkate alınarak yapılması lazım. Bizim bu konu ile ilgili ciddi çalışmalarımız var. Türkiye’nin en iyi gençlik kampları buraya kurulabilir. Doğa Turizm’i teşvik edilebilir. Üniversitede güzel bir gidişat var. Burası üzerinde çalışılabilir. Havaalanı gelmeden gerekli meslek okulunun, demir yolu gelmeden meslek okulunun kurulması hususunda öncülük edilebilir. Birçok yatırım gündeme gelebilir. Ama ortak akıl kurulması ve buna göre karar verilmesi gerekir. Her gelen kendi kafasına göre yatırım yapmamalı. Burası küçük bir şehir geri adım atması zor, yıkması zor ama yapması kolay. Dolayısıyla iyi düşünmek lazım.

Hastane yani başka bir şehirde olsa emin olun o siyasetçiler o şehre sokmazdılar. Bu tam bir facia. Düşünün devletin parasıyla hastane yapılıyor. Daha hizmete açılmadan zemin etüdünden dolayı bu hastanenin taşınamayacağını, bu kadar daha para harcayarak zemininin güçlendirilmesi gerektiğini ya da yıkılması gerektiğini savunuyorlar. İkisi de faciadır. Siyasetin yüz karası. Güç zehirlenmesinin doruk noktasıdır. Gümüşhane’de siyasetçiler güç zehirlenmesi yaşıyor. Her şey iki dudakları arasında sanarak her şeylerini heba ediyorlar. Biz bunun takipçisi olacağız. MYK üyesi olarak da bunun takipçisi olacağız. Kim var ise bu işin arkasında bunların hesabını soracağız.

Olay Gazetesi:  Gümüşhanespor’da bir üst lig için 3 sezondur kapıdan dönüyoruz. Gümüşhanespor ile ilgili düşünceleriniz nelerdir?

Musa Küçük: Her işi ehline bırakmak gerek. Ben futbol adına ahkâm kesecek kadar bilgiye sahip değilim. Gümüşhanespor’u da gerçekten siyasilerin elinden kurtarmak lazım. Herkes kendine orayı bir alan seçiyor ve kendime nasıl güç devşiririm diye bakıyor. Ben bundan uzak duracağım. Gümüşhanespor’un başarısı ile ilgili işin uzmanları ile çalışacağız. Gümüşhane’de siyasette olan güç zehirlenmesi takıma da yansımış. Her şey bir kişiden beklenir olmuş. Koca şehrin takımı birkaç kişinin elinden kurtarılıp futbol uzmanlarının eline bırakılması bizim de dışardan bu oluşuma destek olmamız gerekiyor.

Olay Gazetesi:  Son zamanlarda Gümüşhane’de lobicilik faaliyetlerini yürütemediğimiz için bazı bürokratlarımızın siyasi çatışmalara kurban gittiğini görüyoruz. Bunun son örneğini İller bankasında Salih Devran ile yaşadık. Bu konulardaki düşünceleriniz nelerdir?

Musa Küçük: Gümüşhaneli hemşerilerimizin bürokraside bir yerlere gelmesi için üzerimize ne düşüyorsa yapacağız. Bundan önce yaptık bundan sonrada yapacağız. Ben Salih Bey’i de aradım. Bizim hemşerilerimiz bulundukları makamları fazlası ile hak ediyorlar. Siyaset üstü düşünmemiz gerekiyor. Bu insanların hepsi bizim bir değerimiz. Hangi partiye gönül verdiğinin çok önemi yok. Ama koltuklarında bizleri temsil ediyorlar. Bu yüzden siyaseten onlara destek vermemiz lazım. Mevcutları korumamız lazım. Siyasi parti ayrımı yapmaksızın desteklememiz lazım. Ben söz veriyorum tüm Türkiye’de her noktada, her alanda özellikle kamuda çalışan tüm hemşerilerimizin sonuna kadar destekçisi olacağım.

Olay Gazetesi:   MHP’den İyi Partiye geçişler konusunda yorumunuz nedir?

Musa Küçük: Ben ülküdaşlarımızın ferasetine güveniyorum inanıyorum. Türk milleti var oldukça onunla birlikte yaşayacak bir partidir MHP. Bizim aramızda kavga dövüş olur, ayrılık olur, fikir ayrılığı olur. Ama hiçbir ülküdaşımın sandıkta üç hilali görünce başka partiye oy vereceğine ben inanmıyorum. Bizden giden bir ekip İYİ Parti’de siyaset yapsa da ben yine diyorum ülküdaşlarımız başka bir siyasi partiye oy vermez. Sandığa gidince üç hilali görecek ve oraya da mührünü vuracak. Bir anlık öfkeyle değil aklı selimle hareket edeceklerdir.

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim