• BIST 9530.47
  • Altın 2480.006
  • Dolar 32.427
  • Euro 34.7227
  • Gümüşhane : 15 °C
  • Trabzon : 30 °C

ERCAN ÇİMEN'DEN KADINLARA MESAJ

06.12.2013 14:00
ERCAN ÇİMEN'DEN KADINLARA MESAJ
AK Parti Gümüşhane Belediye Başkan Adayı İşadamı Ercan Çimen, 5 Aralık Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı Verilişinin yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Mesajında, kadınlara seçme ve seçilme hakkını tanıyan yasanın kabulünün, Cumhuriyetimiz’in en önemli reformlarından biri olduğunu anımsatan Çimen, “Kadınlarımızın toplumsal hayatta, iş hayatında, siyasette daha güçlü bir şekilde var olabilmeleri, eğitim fırsatlarından mahrum kalmamaları için AK Parti olarak çok büyük reformlar gerçekleştirdik, kanunlarımızda önemli değişiklikler yaptık, bir dizi projeyi, kampanyayı hayata geçirdik”dedi.

Hukuki zeminde hiçbir engel olmamasına rağmen, kadınların siyasetteki ağırlığının yok denecek kadar az olduğu bir sürecin son 10 yıldaki düzenlemelerle aşıldığına vurgu yapan Çimen, başörtüsü düzenlemesinin toplumsal yaşamda yarattığı güçlü sinerjinin toplumsal barışımızı pekiştirdiğini söyledi.

Çimen, mesajında şu ifadelere yere verdi;

“Batılı birçok ülkede, kadınlar bu hakları İkinci Dünya Savaşı sonrasında elde etmişken, kadınlarımızın, 1934 yılında seçme ve seçilme hürriyetine sahip olması, kadınlarımıza verilen değerin en güzel tezahürüdür.

Demokrasi ve kadın hakları açısından, Cumhuriyetimizin daha ilk yıllarında böylesine cesur ve başarılı adımlar atılmasına karşın, bu reformların uygulamaya geçirilmesinde ne yazık ki aynı başarı gösterilememiştir.

Kadınlarımız on yıllar boyunca, geri planda tutulmuş, gölgede bırakılmış, adeta siyasetten tecrit edilmiştir.

Hukuki zeminde hiçbir engel olmamasına rağmen, kadınlarımızın siyasetteki ağırlığı yok mesabesinde olmuş, temsildeki adalet bakımından, çağdaş ülkelerdeki seviyelerin gerisinde kalınmıştır.

Kadınlarımızın ülke yönetimine ve siyasete arzu edilen düzeyde katılamamalarının başlıca sebebi, hiç kuşkusuz, kamusal haklardan, eğitim imkânlarından yeterince istifade edememeleri ve sosyal hayatın birçok alanında cinsiyet ayrımcılığına maruz kalmış olmalarıdır.

Biz, hükümet olarak, kadınlarımızın toplumsal hayatta, iş hayatında, siyasette daha güçlü bir şekilde var olabilmeleri, eğitim fırsatlarından mahrum kalmamaları için çok büyük reformlar gerçekleştirdik, kanunlarımızda önemli değişiklikler yaptık, bir dizi projeyi, kampanyayı hayata geçirdik.

Bugün eğitimden sağlığa, ticaretten bürokrasiye, sanattan spora kadar her alanda büyük başarılara imza atan kadınlarımız, inanıyorum ki, siyasette daha etkin rol üstlenmeleri halinde, bu alanda da büyük başarılara imza atacak, ülkemizin kalkınmasına, ilerlemesine büyük katkılarda bulunacaklardır.

Bu düşüncelerle kadınlarımızın siyasal yaşama katılımları yönünde köklü, hukuksal ve toplumsal bir dönüşümü ifade eden Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 79. yıldönümünü kutluyor, bütün kadınlarımızı saygıyla selamlıyorum.”

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim