• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Gümüşhane : 8 °C
  • Trabzon : 14 °C

ERCAN ÇİMEN'DEN HZ. MEVLANA HAFTASI AÇIKLAMASI

17.12.2013 14:52
ERCAN ÇİMEN'DEN HZ. MEVLANA HAFTASI AÇIKLAMASI
Çimen,7-17 Aralık tarihleri arası kutlanan Hazreti Mevlana haftası dolayısıyla yazılı bir açıklama yayınladı.

AK Parti Gümüşhane Belediye Başkan Adayı İşadamı Ercan Çimen, AK Belediyecilik’in kültür politikalarının temelinde, Anadolu Coğrafyasında Mevlanalar’ın Yunuslar’ın,Ahmed Ziyaüddinlerin inşa ettiği evrensel değerlerin gelecek nesillere aktarılması hedefinin çok büyük bir önem taşıdığını söyledi.

Açıklamasında, Gümüşhane’de, Seher Yıldızı Kültür Eğitim ve Yardımlaşma Derneği tarafından gerçekleştirilen anma programı ve sema töreni etkinlikleri dolayısıyla, organizasyon heyetine şükranlarını sunan Çimen, bu tür etkinliklerin Gümüşhane Belediyesi ortaklığıyla yerine getirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Mevlana Haftası’nın tüm ülke genelinde 1952’den beri kutlandığını belirten Çimen, benzer bir programın Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretleri içinde gerçekleştirilmesini hayal ettiklerini gündeme getirdi.

Gümüşhane Belediyesi’nde Ak Belediyecilik’in tesisi ile başlayacak olan sürecin her alanda, büyük değişimler getireceği mesajını veren Çimen, “Biz kalkınmayı tek yönlü ve tek boyutlu bir olgu olarak görmüyoruz. Adalet ve Kalkınma Partisi olarak biz siyasal açıdan kalkınmayı adalet ekseninde temellendirirken, toplumsal açıdan ise tüm manevi dinamiklerin hem yapısal hem de işlevsel açıdan seferber edilmesini amaçlıyoruz. Gümüşhane kalkınırken bunu adil bir zeminde gerçekleştirecek, tüm dinamiklerini ise özgürce ifade edebilecektir. Millet olarak bizim Anadolu Coğrafyası üzerinde tesis ettiğimiz büyük medeniyetin dinamikleri her şeyden önce, Mevlanalar’ın, Yunuslar’ın, Ahmed Ziyaüddin’lerin irfanıyla ilgilidir. Dolayısıyla belediyecilik sadece maddi kalkınmayla alakalı bir alan olarak ele alınmamalı, bir medeniyet projesinin yerelde tesis edildiği topyekün bir toplumsal ve manevi pratik alanı olarak görülmelidir.” diye konuştu.

Çimen, Hazreti Mevlana ile ilgili ise şu değerlendirmelerde bulundu: ‘Hz. Mevlana aşkın, ilmin, hikmetin ve aklın kemalidir. Onun yolu aşk ve edep yoludur. Edebin insanın bedenindeki ruh olduğunu belirten Mevlana tüm insanlığın önem verdiği, büyük mutasavvuf, mütefekkir, şair, din âlimi, gönül eğitimcisi, sevgi eri ve anadolu velisidir. Mevlana haftasında, milletimize asırlardır manevi kaynak olan mesajları gönülden gönüle ulaşan ve tüm dünyayı kardeşlik ve barış, birlik ve beraberliğe çağıran Hz. Mevlana ’yı bu yıl da saygı, sevgi, hürmet ve minnetle anıyoruz. Hayatını insanlığın kurtuluşuna adayan, ömrü boyunca verdiği öğütler ile insanları hidayet yoluna davet eden Hz Mevlana, dünyada ayrımcılığın olmaması gerektiğini herkesin “bir” olduğunu dile getirmiştir. “Ne olursan ol gel” dizesiyle başlayan sözleri, insanları kavim kavim yaratan ve onlara can veren Hakk’ın birliğini bizlere hatırlatır ve suretleri bırakıp manaya bakmayı öğretir. Bu yıl idrak ettiğimiz Hz Mevlana ’nın 739. vuslat yıldönümü etkinliklerinin, milli birlik barış ve kardeşlik çabalarımıza katkıda bulunmasını temenni ediyorum.”

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim