• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Gümüşhane : 11 °C
  • Trabzon : 25 °C

Engelli Dostu Şehir: Gümüşhane

05.03.2015 15:12
Engelli Dostu Şehir: Gümüşhane
Gümüşhane Belediyesi, hazırladığı proje ile Türkiye’de bir ilki başlattı.

Gümüşhane Belediyesi tarafından “Engelli Dostu Şehir Gümüşhane Projesi” başlatıldı.

Türkiye’de ilk defa Gümüşhane Belediyesi’nce başlatılan proje kapsamında ilk olarak duyma ve konuşma engellileri ile daha sağlıklı iletişim kurabilmek, engelli ve engelsiz vatandaşların bir arada yaşayabilmelerini kolaylaştırmak amacıyla kentteki 37 kurum ve kuruluş temsilcisine, Türkiye Sağırlar Milli Federasyonu Başkan Yardımcısı Ali Ulutaş tarafından “İşaret Dili ve Eğitimi” verilmeye başlandı.

Belediye hizmet binası konferans salonunda devam eden eğitim çalışmalarının bir bölümüne katılan Belediye Başkanı Ercan Çimen, Belediye olarak başlatmış oldukları projenin örnek bir proje olduğunu belirtti.

Başkan Çimen, projenin Türkiye’de ilk olduğunu kaydederek, “Hepimizin birer engelli adayı olduğunu unutmamamız gerekiyor. Sosyal belediyeciliğin gereği olarak engelli kardeşlerimizin yaşam kalitesini artırmak, Gümüşhane’deki engelleri kaldırmak için çalışmalarımıza başladık. Bugün burada vermiş olduğumuz eğitim, çalışmalarımızın bir ayağıdır. Burada eğitim gören arkadaşlarımız öğrendikleri bilgiler sayesinde, işret dili ile anlaşabilen bir engelli kardeşimizle iletişime geçebilecek ve ona yardımcı olabilecek. Onlardan gelen istek ve taleplerine anında karşılık verebilecek” dedi.

Engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak için Belediye olarak bir takım çalışmalar başlattıklarını belirten Başkan Çimen, “Burada vermiş olduğumuz eğitici-öğretici eğitimlerin yanı sıra Belediye olarak bir takım çalışmalar da başlattık. Şehrimizde engelli kardeşlerimizin sosyal hayatlarında özgürce hareket edecekleri, arkadaşları ile buluşacakları bir Engelsiz Park Projesini hazırladık. Engelli vatandaşlarımızın kullanacakları parkı kısa sürede hizmete açacağız. Belediye hizmet binamızda engelli kardeşlerimizin faydalanacağı materyalleri hazırlıyoruz. Yapacak olduğumuz çalışmalarla engelli vatandaşlarımızın yaşam kalitelerini artıracağız. Gümüşhane engelsiz şehir ve engelsiz belediye olacak” dedi.

Bu sırada Belediye Başkanı Çimen’in yaptığı konuşmayı Türkiye Sağırlar Milli Federasyonu Başkan Yardımcısı Ulutaş işaret dili ile tercüme etti.

Öte yandan eğitim seminerine katılan kursiyerler, başlatılan projeden dolayı büyük memnuniyet duyduklarını kaydederek, Belediye Başkanı Çimen’e teşekkür ettiler.

10 gün sürecek olan eğitimlerin ardından katılımcılara sertifika verilecek. 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim