• BIST 8718.11
  • Altın 2246.931
  • Dolar 32.3269
  • Euro 35.1867
  • Gümüşhane : 2 °C
  • Trabzon : 10 °C

EMNİYETTEN YANGIN TATBİKATI

09.12.2018 12:39
EMNİYETTEN YANGIN TATBİKATI
Gümüşhane'de polislere yönelik yangın eğitimi ve tatbikatı düzenlendi.

İl Emniyet Müdürlüğünce düzenlenen eğitim ve tatbikatın başlangıcında Gümüşhane Belediyesi İtfaiye Müdürü Muzaffer Pezük, brifing salonunda polislere yangında alınması gereken önlemlerle ilgili bilgilendirici bir sunum yaptı.

Sunumun ardından itfaiye ekiplerince müdürlük bahçesinde polislere uygulamalı yangın söndürme eğitimi verildi.

Tatbikat kapsamında ise senaryo gereği yangında müdürlük binasında mahsur kalan bir polis memurunun itfaiye merdiveniyle kurtarılması canlandırıldı.

Eğitim ve tatbikata Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ve İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş, AFAD, 112 Acil Servis ekipleriyle polisler katıldı.

İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş, tatbikatın ardından yaptığı açıklamada, kurum içerisinde her alanda hizmet içi eğitimlere önem verdiklerini söyledi.

Eğitimin yangında doğru müdahaleyi ve hareket kabiliyeti kazanmayı amaçladığını ifade eden Karataş, "Düzenlemiş olduğumuz tatbikat kapsamında müdürlüğümüz ve ek hizmet binalarımızda, acil durumlarda yönetimin süratli ve doğru karar almasını sağlayarak verilerin toplanması, çalışma planının oluşturulması, can ve mal koruma önlemlerinin alınması, hasar tespit, acil müdahale ve kurtarma ekiplerinin faaliyetlerinin organize edilmesi amaçlanmıştır." diye konuştu.

Gümüşhane Belediyesi İtfaiye Müdürü Muzaffer Pezük de kurumların tatbikat ve eğitim taleplerini memnuniyetle karşıladıklarını söyledi. 

Pezük, eğitim ve tatbikat kapsamında polislerin yangın öncesi ve sonrası daha bilinçli hareket etmelerinin sağlandığını sözlerine ekledi.

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim