• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Gümüşhane : 11 °C
  • Trabzon : 20 °C

EĞİTİM-BİR-SEN İL DİVAN TOPLANTISI YAPILDI

15.11.2015 18:02
EĞİTİM-BİR-SEN İL DİVAN TOPLANTISI YAPILDI
Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla, son günlerde gündeme gelen kamu çalışanlarının iş güvencesiyle ilgili hükümetten resmi bir açıklama beklediklerini söyledi.


Gümüşhane’de Eğitim-Bir-Sen il temsilciliğinin İl Divan Toplantısı yapıldı.
Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla’nın katılımıyla Belediye Başkanlığı Nikah ve Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen programda Eğitim-Bir-Sen İl Başkanı Musa Uncu ve sendika üyeleri katıldı.

FRANSA’DA YAŞANAN TERÖR OLAYLARI
Konuşmasında Fransa’da yaşanan terör saldırısı ve Antalya’da yapılacak olan G-20 toplantısına değinen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla, “Dünyanın bir yerinde insanlar ve mazlumlar ölüyorsa sizin coğrafyanız eninde sonunda o terörle karşı karşıya kalacak. Bu terörü üretenler bir gün kendi coğrafyalarında o terörle karşılaşacaklar. Öyleyse hep beraber buna karşı bir politika geliştirilmeli, İslam coğrafyasından başlamak üzere dünyanın her yerine sirayet eden ve mihraklarının neresi olduğunun bilindiği buranın kurutulması için elimizden geleni yapmak durumundayız” dedi.
‘Özgürlük olmadan özlük olmaz’ parolasıyla kurucuları Mehmet Akif İnan’dan beri sendikacılık yaptıklarını kaydeden Yayla, “Ülkemiz ciddi kırılma dönemleri yaşadı. Son 13 yılda ciddi kazanımlar elde etti. Sivil vesayet Türkiye’nin önünü kapatmak istedi ama feraset sahibi milletimiz buna izin vermedi” diye konuştu.

“DİK DURDUĞUMUZ İÇİN BUGÜNLERE GELDİK”
Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütünün 800 bini aşkın üyesiyle Memur-Sen ailesi olduğunu dile getiren Yayla, “Biz bugünlere 28 Şubat’ta çok cılız çıksa da, sayımız az olsa da o gün dik durduğumuz için geldik” tespitinde bulundu. Bu duruşun devam etmesi halinde 1 milyon üye hedefinin çok zor olmadığını ifade eden Yayla, son toplu sözleşme kazanımlarından bahsetti. Konuşmasında hükümete de çağrıda bulunan Yayla, seçim sürecinde verilen sözlerin fire verilmeden 6 ay içerisinde yapılmasını istedi.

“HÜKÜMETTEN İŞ GÜVENCESİ AÇIKLAMASI BEKLİYORUZ”
Son günlerde kamuoyunda 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi çalışanların iş güvencesiyle ilgili konunun gündeme geldiğini belirten Yayla, “Bu konu sendikamızın kırmızı çizgilerinden birisidir. Kamuda çalışan biz memurların iş güvencesinin tartışılması sorgulamak durumundayız. Seçim vaatlerinin hiçbirinde bu yokken, seçim biter bitmez bu konunun konuşulması manidardır. Biz bununla ilgili hükümetin yetkili ağızlarından bu nedir, neyi ifade eder, neyi kapsar veya içeriğinin ne olmasıyla ilgili bir açıklama yapmalarını bekliyoruz” dedi.
Toplantıda konuşan Eğitim-Bir-Sen İl Temsilcisi Musa Uncu ise bugüne kadar eğitim çalışanlarının aklından ve vicdanından hiç ayrı düşmediklerini, üyelerin beklentilerine bir an bile yabancı kalmadıklarını, kendilerini bu ülkenin insanlarının taşıdığı değer dışında asla konumlandırmadıklarını, hiç bir zaman ülkenin dertlerine, toplumun ve eğitim çalışanlarının taleplerine gözlerini kapatmadıklarını, millet iradesinin vesayet altına alınmasına asla rıza göstermedikleri, çözüm ürettiklerini, mücadele ettiklerini, direndiklerini ve eğitim çalışanlar için kazanımlar elde ettiklerini söyledi.
Bin 500 üye ile Gümüşhane’nin en büyük sendikası olduklarını dile getirten Uncu, hedefleri ve ilkeleri doğrultusunda sendikayı daha da ileri götüreceklerini söyledi.

İHA

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim