• BIST 9079.97
  • Altın 2324.743
  • Dolar 32.3404
  • Euro 34.913
  • Gümüşhane : 4 °C
  • Trabzon : 13 °C

EFELERDEN BÜYÜK SAYGI

14.11.2018 16:17
EFELERDEN BÜYÜK SAYGI
Aydın’ın Efeler ilçesi Belediyesi, tüm Türkiye’nin diline pelesenk olan ‘Türkiyem’ şiirinin yazarı Gümüşhaneli ünlü şair Dilaver Cebeci anısına park açılışı ve Ahde Vefa programı yapılacak.

2008 yılında yaşamını yitiren Cebeci’ye vefatının 10.yılında ahde vefa programı düzenleyen Efeler Belediyesi, program kapsamında ayrıca park açılışı da gerçekleştirecek.

Cebeci’nin ilk öğretmenlik yaptığı Efeler ilçesinde Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen program kapsamında ilk olarak 22 Kasım Perşembe günü saat 15.30'da park açılışı gerçekleşecek. Ardından aynı gün saat 20.30'da Milli Aydın Bankası Kültür Merkezinde AY-SİAD işbirliğiyle Ahde Vefa Programı düzenlenecek.

Programda Cebeci'nin eşi Ayla Cebeci, yeminli mali müşavir Mustafa Baştuğ ve Gümüşhaneli şair ve yazar Talat Ülker konuşmacı olarak katılacak.

Türkiyem adlı sevilen türkünün söz yazarı olan Cebeci’nin Türk dünyasında haklı bir şöhretin sahibi olduğunu kaydeden Ülker, “Dilaver Cebeci, 1943 yılında Gümüşhane’nin Kelkit ilçesine bağlı Dayısı köyü doğumludur ve Türk şiirinde ‘milli romantik duyuş tarzı’nın en güçlü şairlerinden biridir. Şairin 1970–1975 yıllarında öğretmenlik yaptığı Aydın'da büyük bir vefa örneği sergilendi ve Efeler belediyesi inşasını tamamladığı yeni parka Dilaver Cebeci ismini verdi. Gümüşhaneli şair ve yazarların başka illerde bu kadar takdir görürken kendi illerinde yeterince tanınmamaları ve mahalli idarelerce adlarının yaşatılması yönünde adımlar atılmaması ilimiz adına üzücü bir durumdur. 22 Kasım tarihinde benim de katılıp Dilaver Cebeci’nin sanat anlayışı ve eserleri üzerine bir konuşma yapacağım bu törenin benzer bir vesileyle evvela ilimizde yapılmasını arzu ederdim” dedi.

29 Mayıs 2008 tarihinde hayatını kaybeden Cebeci, Seyyah-ı Fakir Evliya Çelebi mahlasıyla biliniyordu.

Şair ve akademisyen kimliğinin yanısıra Türkiye sevdalısı olan Cebeci, bu sevdasını "Türkiyem" adlı şiiriyle zirveye taşımış, sanatçı Mustafa Yıldızdoğan ise büyük şairimizin bu şiirini besteleyerek 1993 yılında piyasaya çıkardığı albümüyle hem Türkiye hem de dünyaya duyurmuştu.

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim