• BIST 9706.07
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Gümüşhane : 28 °C
  • Trabzon : 25 °C

“DURMAYACAĞIZ”

12.03.2017 11:08
“DURMAYACAĞIZ”
Gümüşhane Valisi Okay Memiş, son 14 yılda Gümüşhane’ye yapılan 6.5 milyar liralık yatırımın üretime dönmesi için, tarım ve hayvancılık, madencilik ve özellikle turizm alanında daha çok çalışılması gerektiğini, bunda da en büyük görevin ilçe kaymakamlarına

 

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, son 14 yılda Gümüşhane’ye yapılan 6.5 milyar liralık yatırımın üretime dönmesi için, tarım ve hayvancılık, madencilik ve özellikle turizm alanında daha çok çalışılması gerektiğini, bunda da en büyük görevin ilçe kaymakamlarına, kurum müdürlerine düştüğünü söyledi.

“OTURAN DEĞİL ÇALIŞAN İSTİYORUM”

Vali Memiş, Valilik Toplantı Salonunda yaptığı toplantıda, İlçe Kaymakamları ve Kurum Müdürlerine Gümüşhane’nin kaderini değiştirecek talimatlar vererek, “Oturan değil, çalışan kamu görevlisi olacağız. 7 gün 24 saat esasına göre çalışmalıyız. Bu şehir, bu ülke bizden hizmet bekliyor. Çizmelerinizi giyin, ayakkabılarınız çamurlansın, hiç önemli değil. Bu şehirde tabiat ana bize her şeyi verdi. Bunun kıymetini bilelim. Arkadaşlar, durmayacağız. Çalışacağız. 2017 yılı Gümüşhane’nin, bizim yılımız olacak” dedi.

“BURASI NERESİ DİYE ŞAŞIRACAKSINIZ”

Gümüşhane’nin turizmine açılan kapısı olan Zigana’nın, Haziran ayına kadar yapılacak çalışma sonrası görenlerin, “burası neresi” diye şaşıracaklarını ifade eden Vali Memiş, “Torul Kaymakamlığı ve Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü Limni Gölü ve Zigana’da yapılacak çalışmaya büyük önem verecekler. Limni Gölü’nde eksik kalan yerlerimizi bitireceğiz. Şev betonları bitecek. Zirvedeki kasapların bulunduğu yerde dış cephe giydirmesi, altyapı, kanalizasyon, içme suyu Haziran ayına kadar mutlaka tamamlanacak. Orayı İsviçre Alplerindeki yer gibi göreceksiniz. Burası neresi diye şaşıracaksınız” diye konuştu.

“365 GÜN KULLANACAĞIZ”

Zigana için gerekli olan projenin yapıldığını açıklayan Vali Memiş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Projemizi bakanlığa gönderdik. Ödenek beklemeden ihalemizi yapacağız. İhaleyi Torul Kaymakamlığı yapacak. Özel İdare yardımcı olacak. Limni Gölü ile Zigana, Ayder Yaylası ile Uzungöl’ün bileşimi olacak. Allah nasip ederse bunu başaracağız. Limni Gölü’nü 365 gün kullanacağız. Öyle güzel bir yere o kadar masraf edip 2-3 ay kullanmak israftır. Allah’ın nimetlerine karşı gelmektir.  ATV safarileri Limni Gölü’nde değil, Zigana’da kasapların olduğu yerden Limni Gölü’ne kadar yapılacak. Zigana’ya gelen binlerce insan, 2100 rakımlı kasapların bulunduğu yere geliyorlar. Sahil bandında yaşayan Ordu ile Rize arasında onbinlerce insan Zigana’ya geliyor. Bisiklet ve ATV turları Zigana’dan Limni Gölü’ne kadar yapılacak.”

“ÖRÜMCEK ORMANLARINI YOLUNU BİTİRECEĞİZ”

Gümüşhane Valisi Memiş, bu yıl Örümcek Ormanlarının yolunun biteceği müjdesini de vererek, şöyle devam etti:

“Tomara Şelalesi yolu da bitecek. Karşıyaka Tabiat Doğal Parkı ile Süleymaniye Mahallesi arasındaki yola başlıyoruz. 1 Nisan tarihinde Karşıyaka Tabiat Doğal Parkı’nın teleferik çalışmasına başlıyoruz. Torul, Kürtün, Kelkit, Köse ve Şiran ilçelerimize bağlı köylerde önemli ölçüde içme suyu sorunu yok. Bu nedenle mevcut yolların standardını yükseltirken asfaltsız köy yolu bırakmayacağız. Durmayacağız, çalışacağız. Gümüşhane’nin kabuğunu kırması, gerek ilçe merkezleri gerekse köyleri ve yaylaları ile birlikte 2017 yılı turizm sezonuna en iyi şekilde girmeliyiz. Eksik bir şey kalmayacak. Kaymakamlarımız, kurum amirleri her türlü eksiklerini tamamlasınlar.”

“KAPILAR AÇIK TUTULACAK”

Valilik kapısının sonuna kadar açık olduğunun üzerine basarak vurgulayan Gümüşhane Valisi Memiş, “Sizler de, kaymakam arkadaşlarım, kurum amirleri, sonuna kadar kapınızı vatandaşa açık tutacaksınız. Hiçbir vatandaşımız kapınızdan boş geri dönmeyecek. Her kurum amiri kendi kurumu ile ilgili çalışmaları aralıksız sürdürecek. Sorunlar yerinde tespit edilecek. Vatandaşlar değil, bizler onların ayağına kadar gideceğiz. Bizler, onların verdiği vergilerle maaş alıyoruz. Bunu sakın unutmayız” diye konuştu.

İbrahim Özdemir-Figen Tok

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim