• BIST 9092.76
  • Altın 2324.854
  • Dolar 32.3718
  • Euro 34.9834
  • Gümüşhane : 15 °C
  • Trabzon : 16 °C

DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJLARI

08.03.2021 10:43
DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJLARI
8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, Gümüşhane Milletvekilleri Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, AK Parti Gümüşhane İ

DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJLARI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, Gümüşhane Milletvekilleri Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Av. Celalettin Köse, İyi Parti Gümüşhane İl Başkanı Ali Ateş, GTSO Başkanı İsmail Akçay, Sağlık-Sen Gümüşhane Şube Başkanı Engin Karabulut  ve Türk Kadınlar Birliği Derneği Başkanı Aynur Çubukçu birer mesaj yayımladılar.

Yayımlanan kutlama mesajları şu şekilde:

 

GÜMÜŞHANE VALİSİ KAMURAN TAŞBİLEK

“Şefkatin ve sevginin kaynağı olan, aile bütünlüğümüzün sağlanmasında, başarılı ve mutlu nesillerin yetiştirilmesinde en önemli paylardan biri de kadınlarımızındır. Birleşmiş Milletlerin öncülüğünde başlatılan ve ülkemizde de kutlanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum.

 Bizler “Cennet annelerin ayakları altındadır” düsturuna inanan bir anlayışın mensupları olarak, kadınların hayatın bütün alanlarında etkin bir şekilde var olmalarına imkân sağlayacak şartları hazırlamak, her türlü ayrımcılığa karşı mücadele etmek durumundayız.

Bu sebepledir ki, çocuklarımızın ilk öğretmeni ve yarınlarımızı inşa edecek nesillerimizi yetiştirecek olan kadınlarımızın daha iyi eğitim almasını sağlamak, toplumun her alanında hak ettiği saygı ve sevgiyi göstermek, onları korumak bizim en asli görevlerimizdendir.

Bu duygu ve düşüncelerle; yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren, üreten, eğiten, yetiştiren ve özverinin timsali olan başta şehit ve gazi annelerimiz ile eşleri olmak üzere dünyayı sevgi ile dolduran tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

GÜMÜŞHANE MİLLETVEKİLLERİ HACI OSMAN AKGÜL ve CİHAN PEKTAŞ

 “Kadim tarihimizin derinliklerinden günümüze kadar her devirde şefkat, merhamet, feragat ve fedakârlık timsali; milli ve manevi değerlerimizin en kıymetli taşıyıcıları hiç şüphesiz kadınlarımızdır. Huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşları olan; topluma yön veren ve şekillendiren kadınlarımızın refahı ülkemizin refahını da sağlamaktadır.

Gerek aile gerek toplum yapımızın temel direği kadınlarımızın; toplumsal hayatın her alanında etkinlik alanlarını artırması, ülkemizin daha müreffeh daha aydınlık yarınlara yürüyüşünde büyük önem taşımaktadır. Bu anlayışla, kadınlarımızın eğitim ve sağlık hizmetlerinden en ileri düzeyde yararlanmalarını sağlamak, çalışma hayatındaki yerlerini güçlendirmek, karar alma mekanizmalarına katılımlarını yükseltmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Bağımsızlık Mücadelemizde olduğu gibi, 15 Temmuz’da da istiklal ve istikbalimiz için gözünü kırpmadan ön safta yer alan kadınlarımızın destekleriyle 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize emin adımlarla ilerleyeceğimize inanıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle; fedakârlıkları, emekleri, sevgileri ve mücadeleleriyle geleceğimizin şekillendirilmesinde hayati role sahip olan bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor; sağlık, başarı ve mutluluklar diliyoruz.”

 

GÜMÜŞHANE BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

 “Kadınlarımıza hak ettikleri değeri vermemiz aynı zamanda dinimiz İslam'ın gereklerindendir. Kadınlarımızın haklarını yalnız bir gün değil her gün savunmalıyız. Senede bir gün onları anlamaya çalışmak, onların haklarından bahsetmek, çektikleri sıkıntıları anlamaya çalışmakla yetinemeyiz. Yaşamın her alanında bizleri onurlandıran, değerlerimizin yaşatılmasında sergiledikleri fedakarlık ve hoşgörüyle bütün güzelliklere layık olan kadınlarımız, her zaman baş tacımız olmuştur. Kadına yönelik şiddete ve baskıya son vermek, kadının toplumsal yaşama etkin bir şekilde katılmasının yolunu açmak hepimizin ortak görevidir. Onlar, bizlerin en iyi şekilde yetişmesini sağlayan ve gelecek nesillerin mimarlarıdır. Sevgiyi, saygıyı, fedakarlığı ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımız, huzurlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşlarıdır. Bu düşüncelerle, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında kaybettiklerimiz başta olmak üzere şehit olan tüm kadınlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Ülkemizdeki ve dünyadaki tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.”

 

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

“Toplumsal yapımızın ve aile bütünlüğümüzün sağlanmasında, başarılı ve mutlu nesillerin yetiştirilmesinde şüphesiz ki en büyük pay kadınlarımıza aittir. Toplumun kalkınmasına yardımcı olmanın yanı sıra girdikleri her alanda yakaladıkları başarılar, bizler için büyük bir gurur kaynağıdır. Tabi tüm bu başarıların yanı sıra toplumumuzda kadınlarımıza yönelik yapılan şiddet ve psikolojik baskı, tamiri mümkün olmayan sorunlara yol açmaktadır. Toplumun bütün bireyleri olarak kadınlara karşı sevgi, saygı, hoşgörü ve anlayışla davranmayı insani bir gereklilik olarak görmeliyiz. Gümüşhane Üniversitesi olarak elde ettikleri başarılarla göğsümüzü kabartan kadınların sayısının artması ve onların daha adil, cinsiyet ayrımcılığının olmadığı bir dünyaya kavuşabilmeleri adına her zaman bütün imkânlarımızı seferber etmeye devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle birlikte, hayatımızın her aşamasında yanımızda olup bizlere güç veren, aile ve toplumun temelini oluşturan kadınlarımızın ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en içten duygularımla kutluyor; onlara sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”

 

AK PARTİ GÜMÜŞHANE İL BAŞKANI AV. CELALETTİN KÖSE

“Dinimizin ve aziz milletimizin kadını baş tacı eden bir anlayışa sahiptir. Anneyi cennet kapısı olarak gösteren bir inancın temsilcilerinin de kadına hayatın her anında gerekli hürmeti göstermesi gerekiyor. Ak Parti olarak siyasette ve toplumun her alanında kadınlara oldukça önem veriyoruz. Gerek inançlarımız, gerekse toplumsal değer yargılarımız bizlere kadına hak ettiği değeri vermeyi, onu yüceltmeyi ve eşit şartlarda hayatı paylaşmayı öğütlüyor. Şunu asla unutmayalım; bir evde kadın mutlu ise o aile mutludur, mutlu olan ailelerin yer aldığı toplumlar ise gelecekten umutludur. Biz de bu doğrultuda onları mutlu etmeye, sosyal ve ekonomik hayatta kadınlarımızı hak ettikleri yere taşımaya gayret edelim. Ülkemizde hükümetimizin uyguladığı politikalar da bu doğrultuda ilerlemekte, kadına yönelik pozitif ayrım her geçen gün artmaktadır. Bizler de Ak Parti teşkilatları olarak kadın istihdamını, kadın girişimciliğini her zaman destekliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, kadınların hayatın her anında baş tacı edilmesi dileklerimle, bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.”

 

İYİ PARTİ GÜMÜŞHANE İL BAŞKANI ALİ ATEŞ

“İnsanlığın tüm kazanımlarında öncü rol oynayan, doğuran, koruyan, kollayan, şefkat gösteren, güzellikler meydana getiren tüm dünya kadınlarının ve fedakar Türk kadınlarının Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Ezilen, istismara uğrayan, emeğinin karşılığını alamayan kadınlarımızın haklarına kavuşmaları en öncelikli meselelerimizdendir.

Varlığı, kıyafeti, iş hayatına katılımı, tercihleri kirli ağızlarda tartışma konusu olan kadınlarımıza sözümdür: kadınlar kırmızı çizgimizdir. Sınırsız bir pervasızlıkla kadınları sağlıksız zihni problemlerine konu edinenlerle ve onlara bu cahil cesaretini verenlerle mücadelemiz her zeminde devam edecektir. Ne tarihten süzülüp gelen Türk toplumsal hayatındaki kadının merkezi yerinden ne de cumhuriyetimizin kazanımlarından vazgeçmeyeceğiz.

Milletimizin geçmişini inşa eden Türk kadınları geleceğimizin huzurlu ve mutlu Türkiye’sinide inşa edecektir.”

 

GTSO BAŞKANI İSMAİL AKÇAY

“Kadınlarımız; bizlerin en iyi şekilde yetişmesini sağlayan, gelecek nesillerin mimarlarıdırlar. Toplumsal yaşamın her kademesinde ve her zaman önemli roller üstlenen kadınlarımız, üstün fedakârlık duygusu içinde yaptıkları çalışmalarla, ülkenin her açıdan kalkınmasında büyük bir payın sahibi olmuşlardır. Kadınların toplumsal ve siyasal yaşama etkin katılması gelişmişliğin ve çağdaşlığın önemli göstergelerinden biridir. Siyasi, sosyal ve ekonomik hayata giderek daha çok katılan Türk kadınları böylece ülkenin aydınlık geleceğinin şekillenmesine de daha çok katkı sağlamaya devam edeceklerdir. Dünden bugüne toplumsal hayatımızın, millet ve devlet yapımızın odağında yer alan, her şartta fedakarlıklarını esirgemeyen her zaman saygıyı hak eden kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.”

 

SAĞLIK-SEN GÜMÜŞHANE ŞUBE BAŞKANI ENGİN KARABULUT

"8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde, bütün emekçi kadınlarımızın gününü kutluyor, bir anne, bir eş, bir çalışan olarak ağır bir yükü sırtlanan siz değerli kadınlarımızı en kalbi duygularımla selamlıyorum.

Sağlık çalışanlarımız özellikle de Pandemi süresinde, alın terlerinin karşılığını alamamakta, sadece alkışla yetinmekte, yoğun iş yükü altında ezilmekte, mesleki memnuniyetleri düşmekte ve dolayısıyla sağlık hizmetlerinin sunumunda da bunlara bağlı olarak arzu edilmeyen verimlilik düşüşleri yaşanmaktadır. Sağlık çalışanlarımız, yoğun iş yükünden kendilerine zaman ayıramamaktadır.

Çocuklarına zaman ayıramamakta, eşlerine zaman ayıramamakta, üstüne üstlük son dönemde iyice artan şiddet olaylarıyla birlikte tükenmişlik sınırında bir hayat yaşamaktadırlar. Aile içi huzursuzluğun ve boşanma oranlarının en yüksek olduğu meslek grubu sağlık çalışanlarımızdır. Bunun sebebi de yine ağır çalışma şartları ve yoğun iş yüküdür. Çalışan kadınlar olarak, eviniz, eşiniz ve çocuklar arasında tercihe zorlanıyorsunuz. Bunun da farkındayız ve bu durumun çözülmesi gerektiğine inanıyoruz.

Yoğun iş yükünden kaynaklı bu sorunun çözümü için, bakanlığımızdan ek istihdam yaparak, çalışanlarımızın iş yükünün hafifletilmesini sürekli istemekteyiz.  Böylece çalışanlarımız aileleri ve kendilerine zaman ayırabilecektir. Bu şekilde işimize sevgimiz artacak, bu da Sağlık hizmetlerinin sunumuna olumlu bir ivme kazandıracaktır.  Bu özel günde, temennimiz topyekûn bir farkındalık oluşarak Sağlık Çalışanlarımızın başta döner sermaye mağduriyetlerinin sona erdirilmesi ve adaletli bir döner sermaye sisteminin ivedilikle hayata geçirilmesidir. Sağlık-Sen olarak kadın çalışanlarımıza yönelik birçok kazanıma imza attık. Yeterli mi; elbette değil.

 Bütün sorunlar çözüldü mü; elbette çözülmedi. Kreş konusu, halen birçok arkadaşımızın yaşadığı bir sorun olarak karşımızda duruyor. 24 saat esasına göre hizmet veren kurumlarda, 24 saat açık kreş bulunmaması, en büyük sorunlarımızdan biri. Bir ayın en az üçte birini nöbet tutarak geçiren sağlık çalışanlarımızın mağduriyetini biliyoruz. Biz de çocuklarımızı yeri geldi, hastanelerde büyüttük. Bu anlamda verilen sözlerin takipçisi olacak, kreş konusuna ciddi bir çözüm üretmek için çalışacağız. Hamilelik ve süt izinlerinde kayda değer iyileştirmeler yapıldı, ancak bunlar yeterli değil. Sizlerin taleplerini alacak ve bu sorunların çözümü için gayret göstereceğiz.

Sağlık-Sen olarak biz; çalışanlarının büyük çoğunluğu kadın olan bir hizmet kolunda sendikacılık yapıyoruz. Bu sebeple, siz değerli sağlık çalışanlarımızın sorunlarıyla bir gün değil, her gün ilgileneceğiz. Dolayısıyla biz yönetim kurulumuz, temsilcilerimizle birlikte her gün sahadayız. Taleplerinizi dinleyip, çözüm üretmek için her türlü mecrayı kullanacağız.

Gerek ikili görüşmelerimizde, gerekse kazanım ve taleplerin adresi olan Kurum İdari Kurul Toplantıları, Kamu Personeli Danışma Kurulu ve Toplu Sözleşme Masası'na sizlerin talepleriyle gideceğiz. Kadınlarımız bu toplumun temelidir. Kadınlarımız olmadan bir yanımız eksiktir.

Çalışan kadın olarak yaşadığınız sorunlara ek olarak, kadın olmanın getirdiği zorluklarla da mücadele ediyorsunuz. Bir kangrene dönüşen sağlıkta şiddet olaylarında, şiddete en çok maruz kalanların kadın çalışanlarımız olduğu ortadadır. Yapılması gereken, kadınlarımıza sahip çıkmak, toplumsal duyarlılığı artırarak şiddet olaylarını tamamıyla sona erdirmektir. Bunun için yapılması gereken ne varsa yapılmalıdır.

Öncelikle mevcut yasal düzenlemeler ciddiyetle uygulanmalı ve bu düzenlemelerin yetersiz kaldığı alanlarda ek düzenlemeler yapılmalıdır. Sağlık-Sen olarak kadın çalışanlarımızın sesine kulak verecek ve sorunları için mücadele edeceğiz.

 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle bütün kadınlarımızın gününü bir kez daha kutluyor, sorunlarının çözüldüğü, toplumda hak ettiği değeri bulduğu günler diliyorum.

 

TÜRK KADINLAR BİRLİĞİ DERNEĞİ BAŞKANI AYNUR ÇUBUKÇU

 “Bugünün Türk kadını için iki önemi vardır. Birincisi 5 Aralık 1934 de Türk kadınına siyasal haklarının verilişidir. İkincisi ise Birleşmiş Milletler genel kurul kararı ile 8 Mart 1975 Türkiye de kabul edilen Dünya Kadınlar Günü ve kadın yılıdır.

Türk Kadını Cumhuriyetimizin kurulması ile birlikte birçok dünya devletinden önce seçme ve seçilme haklarına sahip olmuştur.  Tarih incelendiğinde geleneklerimizde Tük Kadınını devlet kuruluşunda bile erkeğin yanında görmekteyiz. Günümüzde kadının toplumdaki yeri özgürlüğü, saygınlığı üretim ve yönetimdeki yeri toplumumuzun ne kadar geliştiğini göstermektedir. Nüfusumuzun yarısını oluşturan kadınlarımızın hak ettiği yere gelmesi, ülkemizin sosyal ve ekonomik alanda kalkınmasının yolu eğitimden geçmektedir. Bu nedenle kadınlarımızın ve kızlarımızın eğitimlerine milletçe önem vermeliyiz. Bu konuda kurulan komisyonlar kadınlarımızın yaşam standardını yükseltmek için çalışmalarına önem vermelidir. Kadınlara yönelik her türlü şiddet ve ayrımcılığa son vermek için daha fazla çalışmalar yapılmalıdır.

Bizler okuma yazma bilmeyen kadınlarımızın olmadığı, kız çocuklarımızın okutulduğu, tecavüz ve tacizlerin kesildiği, erkek-kadın diye ayrım yapılmadığı, şiddetten uzak bir yaşam sürdürebilmenin umuduyla tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü kutlar, Sevgilerimi sunarım. Ayrıca, kahraman kadınlarımızı Rahmet ve Minnetle anar, şehit evlatlarımızın annelerinin ellerinden öper, sabırlar dilerim.”

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim