• BIST 9799.88
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Gümüşhane : 24 °C
  • Trabzon : 25 °C

DUALARIMIZ MEHMETÇİK’LE

14.03.2018 16:50
DUALARIMIZ MEHMETÇİK’LE
Gümüşhane Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, ‘Zeytin Dalı Harekatı’nda görev yapan Mehmetçiklerimize manevi destek vermek amacıyla hatimler indirip, Fetih Suresi okudu.

Gümüşhane Üniversitesi İlahiyat Fakültesi akademisyenleri öncülüğünde, öğrencilerin de yoğun katılımı ile Zeytin Dalı Harekatı’nda görev yapan Mehmetçiklerimiz için 36 hatim indirildi ve 580 adet Fetih Suresi okundu.

Öğrenciler Büyük İlgi Gösterdi

Türkiye’de herkesin kendi gücü yettiği kadar Zeytin Dalı Harekatı’nda görev yapan Mehmetçiklerimize yardımda bulunmaya çalışmasından yola çıkan İlahiyat Fakültesi, kendi alanlarıyla ilgili Mehmetçiklerimize manevi destek vermek istediler. İlahiyat Fakültesi akademisyenlerinden Dr. Öğretim Üyesi Hamza Aktaş öncülüğünde, öğrencilerin büyük desteği ve ilgisi ile 2 hafta gibi kısa bir zamanda indirilen 36 hatim ve okunan 580 adet Fetih Suresi’nin duaları da 9 Mart Cuma günü Gümüşhane’deki çeşitli camilerde gerçekleştirildi. 

Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, ‘20 Ocak 2018 tarihinde başlayan Zeytin Dalı Harekatı çerçevesinde bizler de Gümüşhane Üniversitesi olarak bizler de üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz’ diyerek bu kapsamda İlahiyat Fakültesi tarafından 36 hatim ve 580 Fetih Suresi okunduğunu söyledi.

2-010.jpg  Rektör Prof. Dr. Zeybek, Afrin harekatı ile ilgili düşüncelerini de paylaşarak, “Ordumuz güneyimizde oluşturulabilecek bir terör koridoruna izin vermemek ve aynı zamanda milyonlarca göçmenin kendi topraklarına dönebilmesine imkan sağlamak amacıyla sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın emirleri doğrultusunda 20 Ocak’ta Suriye’nin kuzeyinde Afrin bölgesine doğru bir harekat düzenlendi. Çok şükür harekatımız oldukça başarılı geçiyor. Bugüne kadar olan şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

Ordumuzun Manevi Desteğe De İhtiyacı Var

Üniversitenin çeşitli birimleri ile Zeytin Dalı Harekatına destek vermeye çalıştığını kaydeden Rektör Zeybek, “İlahiyat Fakültemiz, öğretim üyeleri ve öğrencilerimiz donanımlarına uygun bir şekilde hem hatim indirdiler hem de Fetih suresini okuyarak ordumuza manevi destek gönderdiler. 9 Mart Cuma günü de Gümüşhane şehir merkezinde de bu hatimlerin duaları gerçekleştirildi. Çok şükür artık donanım itibari ile tankımızdan İHA’larımıza kadar savunma sanayimizle ilgili birçok ihtiyacımızı kendimiz karşılayacak durumdayız. Bu bir taraftan dışa bağımlılığı azaltıyor öte yandan bizim savunma sanayi ve silahlarımız ile ilgili manevra alanımızı genişletiyor. Bu tür teknolojik gelişmeler ve silah sanayimizdeki milli üretime dönük gelişmeler bizi ziyadesi ile memnun ediyor. Ama biz biliyoruz ki sadece maddi güç ile zafer kazanılmıyor. Manevi desteğe de ihtiyaç var. Bu kapsamda İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimiz çok güzel bir hazırlıkla hem hatim indirdiler hem de ordumuzun başarısı için Fetih suresini okudular. Böyle bir projede pay sahibi oldukları için İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerimize başta Dr. Öğretim Üyesi Hamza Aktaş olmak üzere, İlahiyat Fakültesi Dekan Vekilimiz Doç. Dr. Ali Kuzudişli’ye, sorumluluk üstlenen bütün öğretim üyelerimize ve hocalarımıza teşekkür ediyorum. Bundan sonra da ordumuza desteğimiz artarak devam edeceğiz. Bir taraftan bir yükseköğretim kurumu olarak ülkemize eğitim öğretim anlamında en üst seviyede hizmet etmeye çalışırken diğer taraftan da milli hassasiyetlerimizle ilgili katkılarımızı sunmaya devam edeceğiz” açıklamalarında bulundu.  3-009.jpgİlahiyat Fakültesi’nde Hatim ve Fetih Suresi organizasyonun öncülüğünü gerçekleştirerek öğrencileri aynı amaç için bir araya toplayan Gümüşhane Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Hamza Aktaş, ülkemizin geleceğinin teminatı olan gençliğin hatim ve Fetih Suresi okunması konusunda büyük hassasiyet göstererek katkıda bulunmasının çok önemli olduğunu vurguladı.

2 Haftada 36 Hatim İndirildi, 580 Fetih Suresi Okundu

Ülkenin ciddi bir süreçten geçtiğini, ülkede birçok vatandaşın kendi özelliği ve donanımları çerçevesinde Afrin’deki Mehmetçik’e katkıda bulunmaya çalıştığını kaydeden Dr. Öğretim Üyesi Aktaş, “Gümüşhane’den askerlerimize 1071 kilo pestil ve köme gönderilmesinden öğrencilerin mektup göndermesine kadar her vatandaşımız yoğun bir ilgi göstererek askerlerimize bir şekilde katkı verdi. Biz de bu kapsamda İlahiyat Fakültesi olarak katkı vermemiz gerektiğini düşündük. Bu konuyu öğrencilerimizle paylaştıktan sonra çok yoğun bir ilgi ve talep geldi. 2 hafta önce hatim ve Fetih Suresi organizasyonu başlatarak tüm sınıflarımızı bilgilendirerek harekata başladık. Şehitlerimiz için hatim, bu harekatın selameti ve başarısı için Fetih Suresi’nin okunmasına karar verdik. Öğrencilerimiz 36 hatim ve 580 tane Fetih Suresi okudu. Bu konuda öğrencilerimize canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

Çeşitli Camilerde Duaları Yapıldı

Milli mücadele döneminde din adamlarının kurtuluşumuza büyük etkiler yaptığını ifade eden Dr. Öğretim Üyesi Aktaş, organizasyonları kapsamında yaptıkları çalışmaları şöyle anlattı:

“Maraş’ın kurtuluşunda Sütçü İmamlar gibi birçok din adamları ve alimler Milli Mücadele döneminde ülkemize büyük katkılar sunmuşlardır. Bunu düşünen ve onların torunu mahiyetinde olan bizlerin de fakülte olarak ülkemizin geçirdiği bu süreci bertaraf edebilmek adına az da olsa katkımız olması gerektiğini düşündük. Bu çerçevede de 9 Mart Cuma günü Merkez Kemaliye Camisinde Doç. Dr. Abdurrahman Altuntaş hocamız ‘Şehitlik ve Gazilik’ ile ilgili bir vaaz yaptı. Onun çerçevesinde hem Gümüşhane’de görev yapan hem de bizim öğrencimiz olan Mehmet Daşdan bu konu ile ilgili Aşr okudu. Hatimlerimizin ve Fetih Surelerimizin duasını da ben yaptım. Aynı anda Üniversitemiz kampüsü içerisinde bulunan camide de Cuma namazı öncesi kuran ziyafeti yapılıp tekrar o hatim ve fetih surelerimizin duaları yapıldı. Ahmet Ziyaüddin Camisinde de Dr. Öğretim Üyesi Abdulvehhap Gözün hocamız vaaz yaptı ve duasını da orada gerçekleştirdiler.”

Organizasyonda Emek Verenlere Teşekkür Etti

Dr. Öğretim Üyesi Aktaş, “Organizasyonu gerçekleştirirken emeği olan birçok arkadaşımız ve öğrencimiz var” diyerek şu ifadelere yer verdi:

“Hazırlık sınıfı öğrencilerimizi organize eden Fikri Güney ve Yavuz Gönan hocamıza, ikinci sınıfları organize eden Harun Geçer hocamıza, üçüncü sınıfı organize eden İsmail Aras beye çok teşekkür ediyorum. Yönetimin de sahip çıktığı bir organizasyon oldu. Bu kapsamda Dekan Vekilimiz Doç. Dr. Ali Kuzudişli’ye de teşekkürlerimi sunuyorum. Bu konuyu üniversitemiz Kurumsal İletişim Danışmanı Doç. Dr. Gülsüm Çalışır aracılığıyla Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’e ulaştırdık. Rektör beyin de bu konudaki hassasiyeti bize gerçekten katma değer verdi. Manevi desteğinden dolayı rektörümüze de teşekkür ediyorum.”

Mehmetçiklerimizi Destekliyoruz

3-010.jpg

Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz İlahiyat Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Ali Kuzudişli de Suriye’de çok önemli bir harekatın söz konusu olduğunun altını çizerek, “Mehmetçiklerimizin canları pahasına yurdunu savunması adına gerçekleştirdiği çok önemli bir harekat söz konusu. Biz halk olarak, öğretim üyesi, öğrenciler olarak bu faaliyeti destekliyoruz. Bu desteğimizi de göstermek üzere Hamza Aktaş hocamızın öncülüğünde öğrencilerimizin de bu noktada istek belirtmesiyle hatimler ve Fetih Sureleri okundu. Buradaki amacımız orada çatışma halinde olan Mehmetçiğimizi desteklemek ve şehitlerimizin ruhuna ulaşması anlamında bir çalışma yapmaktı. Öğrencilerimizin bu noktada duyarlılık göstermesi çok önem arz ediyor” diye konuştu.  

Biz Bu İşte Tarafız

Konuyla ilgili düşüncelerini paylaşan İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdurrahman Altuntaş ise, Zeytin Dalı Harekatından Mehmetçik’e destek için diğer sivil toplum kuruluşları, vakıflar ve kurumların kendi gücü yettiği kadar yardım yaptığına vurgu yaparak, “Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili fakülte olarak biraz daha manevi yönden bir şeyler yapmamız gerekiyor.  Biz de hatim ve Fetih suresi okuyarak askerlerimizin yanında olduğumuzu ve onlar için bir şeyler yaptığımızı göstermek istedik. Öğrencilerimiz kısa zaman olmasına rağmen 36 hatim okudular. Öğrencilerimiz o aşk ve sevda ile birlikte hatimlerini yapıp fetih surelerini okudular. Neticesinde Cuma günü de vaaz ve dualarını yaptık. Biz bu işte tarafız. Biz Türk Silahlı Kuvvetlerimizin yanındayız. Dualarımızla, kuranlarımızla onlara her zaman destek oluyoruz. Bu yapıldı orada kaldı anlamında değil, inanıyoruz ki hocalarımız ve öğrencilerimiz yine aynı şekilde kuran okumaya, hatim göndermeye ve dualarında onları ihmal etmemeye gayret gösterecektir. Bu belki bir başlangıçtır ama devamı gelecektir” şeklinde konuştu.

4-002.jpg

Bir Nebze Katkı Sağladıysak Ne Mutlu

Organizasyonlara katılan İlahiyat Fakültesi 4.sınıf öğrencilerinden Mustafa Kılıç, duygu ve düşüncelerini şu sözlerle paylaştı:

7-003.jpg

“Devletimizin bekası için geçmişte nasıl askerlerimiz vatan topraklarını korumak için savaştıysa bugün de bunu yapmaya çalışıyoruz. Zannedersem gelecekte de bunu yapacağız çünkü buna millet olarak ihtiyacımız var. İslam’ın dünyada daha fazla yayılması için baktığımız zaman bizim milletimize ihtiyaçları var. Bunlara örnek olarak verirsek gerek Afrika’daki Müslüman milletler, gerek Hindistan’daki gerek Pakistan’daki gerekse Ortadoğu’daki diğer milletler olsun bizim ülkemize ihtiyaçları var. Bunu her platformda dile getiriyorlar. Bunun neticesinde de bizim Ortadoğu’daki gelişmeleri takip etmemiz ve bu mücadelemizi de burada devam ettirmemiz gerekiyor. Bunun için de biz neler yapabiliriz diye düşündüğümüz zaman, Gümüşhane Üniversitesi İlahiyat Fakültesi olarak arkadaşlarla beraber bir hatim organizasyonu düzenledik. Bunu da yerine getirdik. Bunun için de bir nebzede olsun askerimize, vatanımıza manevi olarak bir fayda sağladıysak ne mutlu.”

Askerlerimize Manevi Bir Destek Vermeye Çalıştık

5-005.jpg

İlahiyat Fakültesi 4.sınıf öğrencilerinde Gonca Şenel de düşüncelerini “Fetih Arapçada ‘açmak demek’. Biz oraya Suriye’deki kardeşlerimizin, Müslüman kardeşlerimizin kalbini açmak için gittik. Aynı şekilde orada Müslüman kardeşlerimize yapılan zulmü gidermek için gittik. Bu bir zafer mücadelesi, İslamiyet’in şuuru olarak değerlendiriyorum. Bizim üniversite olarak Fetih kampanyası da onlara manevi bir destek hükmünde geçiyor. Dua her şeydir. Allahüteala Kuran’da ‘Duanız olmasaydı ne kıymetiniz olurdu’ der. Biz maddi olarak bir destek yapamasak da manevi olarak askerlerimize destek vererek en güzel desteği verdiğimizi düşünüyorum” sözleri ile paylaştı.

Manevi Askersiz Olmaz

6.jpg

İlahiyat Fakültesi 4.sınıf öğrencilerinden Murat Çelik ise duygu ve düşüncelerini paylaşarak şu ifadelere yer verdi:

“Böyle bir şeye öncülük ettikleri için hocalarımızdan Allah razı olsun. Bizi de böyle bir şeye teşvik ettiler. Biz de devletimizin en çok duaya, beraberliğe, birliğe ihtiyaç duyduğu bu zamanda maddi, manevi nasıl destek oluruz düşündük ve dualarımızla, Kuran-ı Kerim okumalarla, zikirlerimizle onlara destek olmak istedik. Zaten bir maddi asker olduğu gibi manevi asker de vardır. Tarihlerimizde biz bunu yaşadık. Bir Fatih Sultan Mehmet varsa bir Akşemsettin Hz. Vardır. Kanuni Sultan Süleyman varsa Ebu Suud’suz olmaz. Biz de bu düşüncelerle devletimizin ve milletimizin yanında olmaya karar verdik.”

 

 

 

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim