• BIST 9524.59
  • Altın 2493.672
  • Dolar 32.5501
  • Euro 34.7296
  • Gümüşhane : 11 °C
  • Trabzon : 24 °C

DOKAP ARICILIĞI DESTEKLEMEYİ SÜRDÜRÜYOR

11.11.2015 20:26
DOKAP ARICILIĞI DESTEKLEMEYİ SÜRDÜRÜYOR
2014 yılında Gümüşhane’de uygulanmaya başlanan "Arıcılık Altyapısının Desteklenmesi Programı" ile 2015 ve 2016 yıllarından uygulanacak diğer arıcılık desteklemeleri konularını içeren bir toplantı yapıldı.

 

Doğu Karadeniz Bölgesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) BKİ Başkanlığı koordinasyonunda hazırlanan DOKAP Eylem Planı'nda arıcılığın gelişimine katkı sağlamak amacıyla ülke genelinde verilen destekler dışında DOKAP Bölgesine özgü yeni desteklerin verilmesini amaçlayan destek programlarının uygulamaya konulması kararlaştırıldı.

Toplantıda konuşan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Metin Yalvaç, " Dokap BKİ koordinasyonunda İl Müdürlüğümüzün ilgili çiftçi örgütleriyle yürüttüğü yerelde görülen ihtiyaçlara yönelik destekleme faaliyetleri devam etmektedir. Arıcılık desteklemesi kapsamında 2014 yılında gerçekleştirilen oğul ve kış bakımı konusunda eğitim alan birlik üyesi arıcılarımıza elektrikli arı çiti alımı için 1.000 TL, destekleme ödemesi yapılmıştır.  2015 yılında yapılan Ana Arı ve Arı Sütü Üretimi eğitimi alan arıcılarımıza da 2016 yılında 2.500 TL destekleme ödemesi yapılması planlanmaktadır. İlimize sunduğu katkılardan dolayı Dokap BKİ Başkanlığımıza ve destek ödemelerinde işbirliği halinde olduğumuz Arı Yetiştiricileri Birliğimize teşekkür ediyor, üreticilerimizden bu tür desteklerden artan oranda faydalanmaları için gayret göstermelerini özellikle rica ediyorum" dedi.  

Konu uzmanlarının bölge desteklerini tanıtan sunumlarının ardından DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Ekrem Yüce’nin Kurumu tanıtan konuşmalarıyla devam eden toplantı,  arıcılarla Dokap Başkanı arasında gerçekleşen karşılıklı görüş alışverişi ile sona erdi.

Vali Gazi Şimşek Çiftçi evinde gerçekleştirilen toplantıya, DOKAP BKİ Başkanı Ekrem Yüce, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Metin Yalvaç, İl Müdür Yardımcısı Vekili Necati Ceyhan, Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Niyazi Gül, DOKAP konu uzmanları ve İlimizde arıcılık yapan üreticiler katıldı.

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim