• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Gümüşhane : 9 °C
  • Trabzon : 14 °C

DOKA 2015 TEKLİF ÇAĞRILARINI GÜMÜŞHANE’DE TANITTI

27.03.2015 16:22
DOKA 2015 TEKLİF ÇAĞRILARINI GÜMÜŞHANE’DE TANITTI
Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (DOKA) 19 Mart tarihinde teklif çağrısı ilanına çıktığı turizm başlıklı 2015 yılı Mali Destek Programları için Gümüşhane’de bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Valilik Toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Kültür ve Turizm Müdürü Temel Yalçın, kamu kurumlarının yetkilileri ve özel sektör temsilcileri katıldı.
DOKA’nın 2015 yılı Mali Destek programı kapsamında resmi kurumlara yönelik “Tarihi, Kültürel ve Doğal Değerlerin Korunması ve Geliştirilmesi” başlığı ve kar amacı güden ve turizm alanında faaliyet gösteren firmalara yönelik “Yenilikçi Yöntemlerle Turizmin Geliştirilmesi” başlıklarıyla ilgili bilgilendirmeyi, DOKA uzmanı Feyza Nur Çelik gerçekleştirdi.
Çelik, iki oturum şeklinde gerçekleştirdiği toplantının ilkinde kamu kurumları, ikincisinde ise özel sektör temsilcilerine yönelik başlıkların detayları hakkında açıklamalarda bulundu.
Resmi kurumlara yönelik “Tarihi, Kültürel ve Doğal Değerlerin Korunması ve Geliştirilmesi” başlığının toplam bütçesinin 15 milyon, kar amacı güden ve turizm alanında faaliyet gösteren firmalara yönelik “Yenilikçi Yöntemlerle Turizmin Geliştirilmesi” başlığının bütçesinin ise 18 milyon TL olduğunu belirten Çelik, her iki başlıkta hazırlanacak projelerin Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden 12 Haziran saat 23.59’a kadar, KAYS’tan alınan başvuru dosyasının ise en geç 19 Haziran saat 17.00’a kadar Ajans’a teslim edilmesi gerektiğini hatırlattı.
Projelerin amaçları, öncelikleri, destek miktarları, destek oranları, kimlerin başvurabileceği ile ilgili bilgiler veren Çelik, örnek proje konularından da bahsettikten sonra DOKA’nın sorumluluk alanında ki 6 ilde ilerleyen günlerde proje yazma ve KAYS eğitimi vereceklerini de sözlerine ekledi.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim