• BIST 9057.97
  • Altın 2293.771
  • Dolar 32.3117
  • Euro 35.128
  • Gümüşhane : 18 °C
  • Trabzon : 15 °C

DOĞAYLA İÇ İÇE: KENT ORMANI

30.07.2018 12:13
DOĞAYLA İÇ İÇE: KENT ORMANI
Gümüşhane’nin Topal Köyü sınırları içerisindeki 100 hektarlık ormanlık alanda bulunan Kent Ormanı tüm güzelliklere ev sahipliği yapıyor.

Kuş Seslerinden Oluşan Bir Melodi Var

Doğayla İç içe olan Kent Ormanı, şehrin gürültüsünden uzak, yeşilin her tonunu gözlenebildiği, kuş seslerin melodisine sahip ve rengârenk çiçekleriyle tüm misafirlerini unutulmaz anlar yaşamasını sağlıyor.

Tertemiz Havasıyla, Stresten Uzak  

Tertemiz havasıyla stresten uzak saatler yaşayan Kent Ormanına gelen misafirlerin piknik yapmak için tüm ihtiyaçları karşılanabiliyor. Aileler tarafından tercih edilen Kent Ormanında tüm güvenlik önemleri alındığı gibi de olası bir kene sorununa karşıda ilaçlamalar yapılmakta.

Birçok Seçenek Var

Dileyen misafirler doğa yürüyüş yaptığı gibi, at ile gezme şansı ve ATV turlarından faydalanabiliyorlar. Konuklarına birçok olanak sağlayan Kent Ormanında ki göl ise ayrı bir güzellik katıyor.

Kent ormanı yolunda ki belli noktalarda oluşan yol çalışmaları nedeniyle yolun bozuk olması vatandaşın tepkisine neden oluyor. Yol soruna rağmen birçok misafiri ağırlayan Kent Ormanı tüm güzelliğiyle konuklarına unutulmaz saatler yaşatıyor.

Göl Ayrı Bir Güzellik Katıyor

Stresten uzak, huzur ile iç içe olmak isteyen herkesi Kent Ormanına davet eden işletmeci Hüseyin Kullukçu, “Gölün çevresinde 7, biraz da ilerde 3 kamelya olmak üzere toplam 10 tane kamelyamız var. Gölün çevresinde olan kamelyalarımızda 5 masalı ve diğerinde ise 3 masalıdır. Konuklarımızı birçok hizmet vermek için çaba gösteriyorum. İsteyenler doğa yürüyüşü yapabiliyor. At ve ATV turları isteyenleri geri çevirmiyoruz. Kent oranında isteyen konuklarımız için semaver ve mangal hizmeti de veriyoruz” dedi.

Kullukçu, “Kent ormanında birçok ağaç türü bulunmakta, köknar ve pelit sadece bunlardan birkaçı. Doğa fotoğrafçıları için birçok mekan bulunmakta. Ormanın tam içinde olmamız, doğallığını kaybetmeyen birçok güzelliğin olmasını sağlıyor. Bende doğaya zarar vermeden insanların geldiğinde rahat edebilmesi için çalışmalar yapıyorum. Buraya gelen misafirlerimiz bu güzellik ve doğayla iç içe olmak için geliyor” diye konuştu.

Gümüşhane’nin En Güzel Manzaralarından Bir Tanesi

Ormanda yürüyüş yapmak isteyen misafirlere yardımcı olduklarını dile getiren Kullukçu, “Yemyeşil çam ormanlarında yürüyüş yapmak isteyen misafirlerimize mihmandarlık da yapıyoruz. Yaklaşık 1 kilometrelik orman yürüyüşü ile Kuşakkaya’ya ulaşabiliyorsunuz. Kuşakkaya bir anlamda Gümüşhane’nin çatısı. Özgürlüğün tam anlamıyla hissedilebildiği, ilimizin en güzel manzaralarından birine tanık olunabilecek bir noktası. Çok kolay ve bir o kadarda keyifli bir yürüyüş parkuru var” ifadelerini kullandı.

Yol Sorunu, Bu Güzellikten Mahrum Bırakıyor

Kullukçu, “Yolun sorunun çözülmesi gerekiyor. Geçmiş dönemde asfalt yapılan şuan da çok kötü bir durumda. Bu sorunun çözülmesiyle beraber eminim ki Kent Ormanına talep artacaktır. Gümüşhane’mizin şartları belli, çok fazla seçenek yok. Kent Ormanı vatandaşlarımız için çok iyi bir seçenek ancak ulaşım noktasında sorun yaşanması maalesef insanlarımızı bu güzellikten mahrum bırakıyor. Bu konu en kısa sürede bir çözüm oluşacağını düşünüyorum” dedi.

Kent Ormanına gelecek misafirlerin sakin ve doğal saatler geçireceklerini söyleyen Kullukçu, tüm doğa severleri Kent Ormanına davet ederek sözlerini tamamladı.

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim