• BIST 8793.17
  • Altın 2239.515
  • Dolar 32.3387
  • Euro 35.0829
  • Gümüşhane : 3 °C
  • Trabzon : 10 °C

DOĞAN GÜMÜŞKOD'U ANLATTI

15.05.2019 15:59
DOĞAN GÜMÜŞKOD'U ANLATTI
İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, 2017 yılından bugüne kadar uygulanan GÜMÜŞKOD projesi kapsamında dereceye giren projelerin tanıtıldığı kodlama şenliği hakkında TRT Trabzon Radyosunda açıklamalarda bulundu.

TRT Trabzon Radyosunda yayımlanan "Köşe Bucak Karadeniz" programına telefonla bağlanan İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Şubat 2017’de önceki dönem Valisi Okay Memiş’in katkılarıyla başlatılan ve Vali Kamuran Taşbilek’in destekleriyle Gümüşhane Valiliği ile ortak yürütülen GÜMÜŞKOD kodlama eğitimi projesinin hayata geçirildiğini söyledi.

 

GÜMÜŞKOD projesi ile ilgili bilgiler paylaşan Doğan, “TÜİK verilerine göre 6-15 yaş arasındaki çocuklarımızın yaklaşık % 45,6'sı hemen hemen her gün internet kullanmaktadır. Çocukların ağırlıklı olarak ödev yapmak, oyun oynamak ve sosyal medya ortamlarına katılmak için interneti kullandığı görülmektedir. Araştırma sonuçlarında da görüldüğü üzere 6 yaşında bilgisayar kullanmaya başlayıp zamanının çoğunu bilgisayar oyunu ile geçiren çocukların; bu zamanı kendi isteğiyle eğlenerek öğrenmeye ayırması, bilgisayar karşısında tüketici olmaktan çıkıp üretici konuma gelmesi, sadece belli bir kesme değil köyden kente tüm öğrencilerin bilgisayar programlama ile tanışması amacı ile hazırlanmış bir projedir. İlimiz genelinde oluşturulan atölyelerin toplam maliyeti de 2 milyon TL’yi bulmaktadır. Sayın Valimizin, hayırseverlerimizin ve gerçekleşen SODES projelerimizle il genelinde 25 kodlama atölyesi kurulmuştur. Sayın Valimize, hayırseverlerimize katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Öğretmen eğitimlerine ağırlık veriyoruz. Oyun Temelli Blok Kodlama Kursu, tüm il ve ilçelerimizde ilçe koordinatörlerimizin eğitmenliğinde hizmet içi eğitim kapsamında kurs açılarak 147 öğretmenimize yönelik kodlama ve robotik eğitimleri yapıldı. 3 Boyutlu Tasarım ve 3 Boyutlu Yazıcı Eğitimi il ve ilçelerimizden gelen 24 öğretmenimize yönelik eğitimler verildi. Doka Kalkınma Ajansı ile il ve ilçelerimizde 28 öğretmenimize Kodlama ve Robotik Öğretmen Eğitimi verildi” diye konuştu.

 

Ulusal ve Uluslararası Yarışmalara Katıldık

 

Ulusal ve uluslararası yarışmaları takip ettiklerini kaydeden Doğan, “13. Uluslararası Meb Robot Yarışması 17 proje, Teknofest Teknoloji Yarışmalarına 16 proje ile katılım sağladı. İkinci dönem itibariyle 12. Uluslararası MEB Robot Yarışması, TÜBİTAK Uluslararası İnsansız Hava Araçları Yarışması ve ülkemizdeki ulusal ve uluslararası yarışmalara katılım sağlandı, derece ve ödüller kazandık; Erzincan Binalı Yıldırım Üniversitesi tarafından düzenlenen Rotek Roboteam 18. Ulusal Robot Yarışması’nda okullarımız dereceye girdi.  Gümüşhane Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, Arazi kategorisi 1.si, Mini Sumo 2.si, Şiran Yunus Emre Ortaokulu,  Serbest kategori 2.si, Erzurum Atatürk Üniversitesi tarafından düzenlenen Ulusal 4. Robot Günleri Yarışması’nda okullarımız dereceye girdi. Behiye Mustafa Doğan Ortaokulu, Serbest kategori 2.si, Serbest kategori 3.sü Gümüşhane Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, Arazi kategorisi 3.sü Ulusal Robot Yarışmaları – 2019 Erzincan Binalı Yıldırım Üniversitesi tarafından düzenlenen Rotek Roboteam 19. Ulusal Robot Yarışması’nda okullarımız dereceye girdi. Gümüşhane Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, Hızlı Çizgi İzleyen 1 ve 2.si, Arazi kategorisi 1.si ve 3.sü, Mini Sumo 3.sü, Şiran Yunus Emre Ortaokulu, Çocuklar Kodluyor Kategorisi 1.si

Erzurum Atatürk Üniversitesi tarafından düzenlenen Ulusal 5. Robot günleri Yarışması’nda okullarımız dereceye girdi.  Gümüşhane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Mini Sumo 1,2,3., Serbest Kategori 3.sü, Arazi kategorisi 2.si 2017-2018 eğitim öğretim yılında ilkini düzenlediğimiz GÜMÜŞKOD 1. Kodlama Yarışmaları yapıldı. 2018-2019 eğitim öğretim yılında tüm ilçelerimizde Gümüşkod Kodlama Yarışmaları yapılarak dereceye giren projeler, il geneli düzenlenen Gümüşkod 2. Kodlama Yarışmalarına katılım sağladı. Oyun Kodlama, Serbest Proje ve 3B tasarım kategorilerinde gerçekleşti. GÜMÜŞKOD Geleneksel 3. Kodlama Şenliği 2018-2019 eğitim öğretim yılında il geneli 3 Boyutlu Tasarım, Oyun Kodlama ve Serbest Kategori projelerinden oluşan 3. Gümüşkod Kodlama Şenliğimiz gerçekleşti” ifadelerini kullandı. 

 

Çok Sayıda Proje Yapıldı

 

Doğan, çok sayıda proje yapıldığını anlatarak şöyle devam etti: “Serbest Proje alanında, Yapay Zekalı Televizyon, Engelime Engel, Ayı Savar, ÇAKAT MA, Çamaşır katlama makinesi projesi gibi çok sayıda yapıldı. 3B Tasarım alanında, Kitap tutacağı, Yemek yeme Aparatı, Poşet Taşıma Aparatı geliştirildi. Oyun Kodlama alanında, 2 ve 3 boyutlu oyunlar geliştirildi. Öğrencilerimiz kendi dünyalarını tasarladıkları, kendi kurallarını koydukları bir sistem inşa ettiler. Tavşan Yakalama, Küçük Mucitler, Çember Bilimi, Sakar Kuş gibi oyunlar tasarlandı.”

 

TRT Trabzon Radyosuna, kendisine bu şansı verdiği için teşekkür eden İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, “Güzel örnekleri de takip etmekteyiz. Türk Telekom Fen Lisesinde okuyan bir öğrencimiz Google Play üzerinden indirilebilen bir oyun geliştirdi. Oyun 1000’in üzerinde indirme aldı. Bu gelişmeler bizleri mutlu etti” dedi.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim