• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Gümüşhane : 26 °C
  • Trabzon : 15 °C

DOĞA TUTKUSU TARLA EKTİRDİ

14.06.2017 12:12
DOĞA TUTKUSU TARLA EKTİRDİ
Gümüşhane’de yaşayan işadamı Tahir Öztürk, köyündeki 30 yıldır ekilmeyen tarlalara kuşlar aç kalmasın diye buğday ekti.

Gümüşhane’de yaşayan işadamı Tahir Öztürk, köyündeki 30 yıldır ekilmeyen tarlalara kuşlar aç kalmasın diye buğday ekti.

Gümüşhane’nin merkeze bağlı Boyluca Köyü Devrençi Mahallesi’nde 15 dönüm tarlayı sürdüren işadamı Tahir Öztürk, gazetemize yaptığı açıklamada, kekliklerin ve diğer yabani kuş türlerinin yeniden köylerine gelip beslenebilmesi için 30 yıldır ekilmeyen tarlaları sürdürerek, buğday ektiğini söyledi.

“Kuş Seslerini Özledik”

Boyluca köyünde 30 yıl önce bütün tarlaların ekildiğini anlatan Öztürk, “Köyümüzde çok güzel kuş sesleri oluyordu. Yabani hayvanlar vardı. Doğaya güzellik katıyordu. Ancak zamanla köydeki insanlar şehirlere göç edince tarlalar ekilmedi. Tarlalar ekilmediği için de yabani kuşlar göç etti, köyler ıssızlaştı. Köyde çok sessizlik oluştu. Bizde köydeki ekilmeyen tarlaları ekmeye karar verdik. Tarla ekmeye 6 yıl önce başladım. Her yıl artırarak devam ettiriyorum. İlk olarak 15 dönüm olarak başladım, sonra 30 dönüme çıkardım. Şimdi ise hedefim 70 dönüm. Köyün yaylasındaki 45 dönüm tarlayı da bu yıl ektiğim zaman 70 dönüme tamamlamış olacağım” diye konuştu.

“30 Yıldır Ekilmiyor”

Ekimi yapılan tarlaların köy halkına ait olduğunu dile getiren Öztürk, “Tarla sahiplerinin çoğu il dışında olduğu için 30 yıldır ekilmiyordu. Yer sahiplerinden ekilebilecek yerler için izin aldık. Yer sahipleri bizi kırmadı ve yerlerini verdiler. Ben de kendi imkanlarım dahilinde gücümüz yettiğince tarları sürdürüp ekiyoruz. Ektiğimiz tarlamızı biçmeyip yabani hayvanlara bırakıyoruz. Yaptığımız işe yaradı ve kuşlar köyümüze geri geldi. Artık köyümüzde kuş sesleri var.

“Yaptığımıza Değdi”

Öztürk, köyündeki bütün tarlaları ekmeyi hedeflediğini aktararak, şunları söyledi:

“İnşallah gücüm yettiği sürece bunu devam ettireceğim. İlk başta insanlar bizi yadırgadı ama yaptığımıza değdi. Keklikler, yaban güvercinleri ve diğer yabani kuşlar köyümüze geri döndü. Tarlalarımıza gelip buğday yiyor. Bizde huzur buluyoruz. Yaptığımıza değdi diyoruz. Onlara bir nebze faydamız olursa ne mutlu bize. Bu işi Gümüşhane’de ilk ben başlattım. Daha sonra diğer arkadaşlarımızda ekmeye başladı. Doğa Kurma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü de bu konuda destek veriyor. Bunun artarak devam edeceğine inanıyorum.”

“Örnek Davranış”

Doğa Koruma ve Milli Parklar Gümüşhane Şube Müdürü İlbeyi Aydın ise, iş adamı Tahir Öztürk’ün davranışını takdirle karşıladıklarını belirterek, “Sayın Öztürk, herkese örnek olacak bir davranış sergiledi. Doğal hayatın korunması için imkanı olan vatandaşlarımıza çağrıda bulunuyoruz, doğayı hep birlikte koruyalım. Gelecek nesillere temiz ve her yönüyle güzel bir dünya bırakalım” ifadelerini kullandı.

İbrahim Özdemir-Figen Tok

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim