• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Gümüşhane : 20 °C
  • Trabzon : 18 °C

DİKKAT! KIŞ GERİ GELİYOR

29.03.2023 12:15
DİKKAT! KIŞ GERİ GELİYOR
Balkanlar üzerinden yurda giriş yapacak kutup kökenli soğuk hava dalgası Gümüşhane'de pazar gününe kadar adeta kış mevsiminin geri gelmesine neden olacak.

DİKKAT! KIŞ GERİ GELİYOR

Balkanlar üzerinden yurda giriş yapacak kutup kökenli soğuk hava dalgası Gümüşhane'de pazar gününe kadar adeta kış mevsiminin geri gelmesine neden olacak.

Son meteorolojik değerlendirmelere göre Gümüşhane'de bu gece yarısından itibaren şehrin tamamını, özellikle Kürtün ve Zigana bölgesini etkileyecek yoğun ve kuvvetli kar ve yağmur yağışı bekleniyor.

An itibariyle Gümüşhane il merkezinde güneşli ve 21 dereceyi bulan hava sıcaklığı 13 derece birden düşecek ve bu gece yarısından itibaren yağmur ve kar yağışına dönüşecek. Yüksek kar örtüsünün etkisiyle birkaç gece hava sıcaklıklarının il merkezinde eksi 10’ların altına düşeceği değerlendiriliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü de Gümüşhane'nin tamamını kar yağışı nedeniyle “turuncu” kategoride uyarırken, yüksek kesimlerde yoğun (20 cm ver üzeri) diğer yerlerde kuvvetli kar yağışı (10-20 cm) beklendiğini açıkladı.

Yetkililer de ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar ve fırtına, buzlanma ve don olayı ile görüş mesafesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi.

Gümüşhane’de yarından itibaren yüksek örtülü kar yağışı ve ardından gerçekleşecek aşırı soğuk hava dalgası nedeniyle zirai don olayı da bekleniyor. Kentin en alçak rakımlı ilçeleri olan Kürtün ve Torul ilçeleriyle il merkezinin bazı noktalarında çok sayıda meyve ağacı çiçek açmıştı.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim