• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Gümüşhane : 7 °C
  • Trabzon : 14 °C

DEVLET 'FERHAT' OLUNCA

17.11.2015 20:26
DEVLET 'FERHAT' OLUNCA
Karayolları 10. Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş, dağlık coğrafi yapıya sahip Gümüşhane’de,

devletin, vatandaşı ile daha sağlıklı ve daha güvenceli buluşması için yapılan ve halen yapımı süren bölünmüş yol ve tünellerle ulusal ve uluslar arası karayolu ulaşım ağı için her türlü özenin gösterildiğini söyledi.

Bayramçavuş, yaptığı açıklamada, Gümüşhane’nin 301 kilometre devlet yolu, 218 kilometre il yolu olmak üzere toplamda 519 kilometre yol ağına sahip olduğunu belirtti.

20 Projeye 2 Milyar Lira

Gümüşhane’de devlet yollarının yüzde 100’ü, il yollarının ise yüzde 78’inin ise asfaltla kaplı olduğunu kaydeden Bayramçavuş, “Devlet ve il yollarının 103 kilometresi bitümlü sıcak karışım olup ilimiz sınırları içerisinde 50 kilometre bölünmüş yol ile trafiğe açık 8 bin 750 metre uzunluğunda toplam 16 adet tünel mevcuttur. İlimizde toplam proje sayımız 20 adettir. Bu projelerin toplam maliyeti 2 milyar lira olup, bu projelere 2014 yılı sonuna kadar toplam 850 milyon lira harcama yapılmıştır. 2015 yılı ödenek toplamı, ek ödenekler dahil 220 milyon liradır. Bu güne kadar ise 218 milyon lira harcama yapılmıştır” dedi.

Çevre Yolu 11.2 Kilometre

Gümüşhane’nin en önemli projelerinden olan Köstere-Gümüşhane Projesinin toplam uzunluğunun 42 kilometre olduğu bilgisini veren Bayramçavuş, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Projenin 11,2 kilometresi Gümüşhane çevre yolu, 30,8 kilometresi de Köstere-Gümüşhane arasıdır. Geçen yıl  içinde 20 kilometre bölünmüş yol ile bitümlü sıcak karışım olmak üzere toplamda bu güne kadar 27 kilometre bölünmüş yol ile bitümlü sıcak karışım yapımı gerçekleşmiştir. “

Gümüşhane İlk Sırada

Bayramçavuş, hizmete açılan ve yapılmakta olan tünellerle birlikte Gümüşhane’nin 81 il içerisinde gerek tünel sayısı gerekse toplam tünel uzunluğu açısından 81 il arasında birinci sırada yer aldığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Köstere Gümüşhane karayolu üzerinde 716’şar metre uzunluğunda Kürtün, 547’şer metre uzunluğunda Köprübaşı, bin 30’ar metre uzunluğunda Torul, 218’er metre uzunluğunda Mescitli, tünelleri olmak üzere 6 bin 293 metre tünel tamamlanarak hizmete açılmıştır. Çok zor coğrafi yapı nedeniyle ulaşımda rahatlamayı sağlamak, sağlıklı ve rahat ulaşım için tünel tercihi kullanılmıştır.”

Gümüşhane Çevre Yolu

Gümüşhane Çevre Yolunun da tünellerle geçilmesinin uygun görüldüğünü dile getiren Bayramçavuş, “Gümüşhane Çevre Yolunda ise  Kavşak -1 ve Kavşak-2 tünellerinde 295 ve 195 metrelik, Mescitli Varyant sağ-sol  tüpleri binder seviyesinde tamamlanmıştır. Ayrıca bin 706’şar metre uzunluğunda Tünel-1, 2 bin 904’er metre uzunluğunda Tünel-2 , 2 bin 506’şar metre uzunluğunda Tünel-5 ve 2 bin 200’er metre uzunluğundaki Tünel- 4 olmak üzere toplamda 19 bin 122 metre uzunluğundaki bu tünellerimizde çalışmalar devam etmektedir. Kavşak-1 ve Kavşak-2 tünellerinde ise kazı ve betonlama çalışmaları tamamlanmıştır. Ayrıca proje bünyesinde muhtelif kesimlerde köprülü kavşak, köprü, toprak işleri, sanat yapıları ve üstyapı çalışmaları devam etmektedir. “

Gümüşhane-Kale Projesi

Gümüşhane’de diğer bir projenin 18.5 kilometre uzunluğundaki Gümüşhane-Kale Projesi olduğunu anlatan Bayramçavuş, “Bu karayolunuzda bu yıl içerisinde 3.65 kilometresi olmak üzere toplamda 9 kilometrelik bölümü tamamlandı. Proje bünyesinde 175’er metre uzunluğunda Akçakale Tüneli de tamamlanarak trafiğe açılmıştır. Yine, 15.5 kilometre uzunluğundaki Kale-Geçit arası Projesi kapsamında 2 kilometrelik bölüm tamamlandı. BY-BSK olmak üzere toplamda bu güne kadar 5.5 kilometre BY-BSK yapımı gerçekleşmiştir. Çalışmalar, toprak işleri, sanat yapıları ve üst yapıda devam etmektedir” dedi.

Gümüşhane-Kelkit Karayolu

Karayolları 10. Bölge Müdürü Bayramçavuş, açıklamasını daha sonra şöyle devam etti:

“Gümüşhane-Bayburt Ayrımı-Pirahmet-Kırıklı-Kelkit Projesinin toplam uzunluğu 30 kilometredir. İhale edilen kesim Pirahmet ayrımından 20 kilometre, Kelkit ayrımından Pirahmet’e doğru 6 kilometre ve 4 kilometrelik Kelkit Şehir Geçişinin üstyapı işlerini kapsamaktadır. Bu güne kadar 5 kilometrelik kısım terasman seviyesinde ve 3.75 kilometresi ise bölünmüş yol ve bitümlü sıcak karışım olarak trafiğe açılmıştır. İşin keşfi bitmiştir. İkmal ihalesi yapılacaktır.”

Gümüşhane- Yağmurdere Karayolu

Gümüşhane-Yağmurdere Karayolunda da çalışmaların aralıksız sürdüğünü kaydeden Bayramçavuş, “Yağmurdere Projesinin toplam uzunluğu 22 kilometredir. 2015 yılı içerisinde 4 kilometresi toprak yol olmak üzere bu güne kadar 14,5 kilometresi toprak yol ve sıcak asfalt kaplama yapımı gerçekleşmiştir.  Diğer bölümler ise sathi kaplama seviyesinde tamamlanmak üzeredir. İşin keşfi tamamlanmış olup ikmal ihalesi hazırlıkları yapılmaktadır” diye konuştu.

Sanat Yapıları

Bayramçavuş, karayolları bünyesinde olan sanat yapılarında da çalışmaların sürdüğünü belirterek, şunları kaydetti:

“Kamberli köprüsü tamamlanmıştır. Karakol Köprüsünde ise çalışmalarına başlanılmıştır. Gümüşhane İli Torul İlçesinde Torul Tarihi ve Balkaynak Tarihi Köprülerinin Restorasyonu, Torul tarihi köprüsünün restorasyon ihalesi gerçekleştirilmiş olup Balkaynak köprüsünde çalışmalara başlanılmıştır. Torul köprüsünde Belediyeye ait boruların Belediyece kaldırılmasından sonra başlanılacaktır.”

Bayramçavuş, özellikle kış aylarında yoğun kar yağışı nedeniyle trafiğe kapanan Gümüşhane-Kürtün-Tirebolu karayolunun Kürtün-Tirebolu tarafının, trafik seyir güvenliği bakımından sürekli açık tutulması yönünde gerekli çalışmaların yapıldığını da sözlerine ekledi.

İbrahim Özdemir- Figen Tok

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim