• BIST 9932.76
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Gümüşhane : 24 °C
  • Trabzon : 22 °C

DEVLET DAHA NE YAPSIN!

27.11.2015 12:19
DEVLET DAHA NE YAPSIN!
Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Gümüşhane’de 2015 yılında çok güzel işlerin yapıldığını, aynı kaynakların 2016 ve 2017 yılında da gelmesi halinde merkez ve ilçelerdeki köylerde hiçbir sorun kalmayacağını belirtti.

 

Gümüşhane Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği Toplantısı Vali Yücel Yavuz Başkanlığı’nda yapıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda, 2015 yılı çalışmaları konusunda Birlik Müdürü Zeynel Abidin Keleş tarafından sunum yapıldı, ardından 2015 yılı çalışma raporu ve 2016 yılı bütçesi okundu ve karara bağlandı.

Toplantıda konuşan Vali Yücel Yavuz, millet olarak artık büyüyen, gelişen Türkiye’ye ayak uydurmak durumunda olunduğunu belirterek, “Gümüşhane’de de artık geleceğe yönelik olarak büyük düşünmek zorundayız” dedi.

“Türkiye’de çok güzel işler ve gelişmeler oluyor”   

Türkiye’de çok güzel işler ve gelişmelerin olduğunu kaydeden Vali Yavuz, “2001 yılında Erzurum Oltu Kaymakamı olarak göreve giderken buradan geçtiğimde Torul Tüneli yapılıyordu, yarım saat yolda bekledik, çünkü ‘patlatma var’ denildi, fakat o günden bugüne değişen farkı, fark edebiliyoruz. Eğer bu ülke, bu millet isterse neleri başarabileceğini bizatihi memleketin her bir karışında ispatladı” diye konuştu.

“Teferruatla uğraşmak yerine, doğrudan hedefe kitlenmeliyiz”

Kamudan Gümüşhane’ye aktarılan kaynağın eğer 2016 ve 2017 yılında da aynı şekilde devam ettiği taktirde, Gümüşhane’nin merkez ve diğer ilçelerindeki köylerinde bir sorun kalmayacağını belirten Vali Yücel Yavuz, “Teferruatla ve üç kuruşluk konularla uğraşmak yerine, doğrudan hedefe kitlenmek, büyük düşünmek lazım. Allah’a çok şükür maddi sıkıntımız yok. Bu maddi kaynaklara uyum sağlayacak kafa, beden ve ruh lazım. Nihayetinde bunu da yakaladığımıza ben inanıyorum ve bunu görmekten de ayrıca memnun oluyorum” ifadelerini kullandı.

Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği olarak sadece bu yıl içinde 6,5 milyon liralık yatırım yapıldığını ifade eden Vali Yavuz, 322 köyü ve 5 ilçesiyle Gümüşhane’ye bütçe dışı aktarılan kamu kaynağının 20 milyon lira olduğunu açıkladı.

Bir valinin Köylere Hizmet Götürme Birliğine başkanlık yapmasının az rastlanılır bir durum olduğunu söyleyen Vali Yavuz, “Ancak işin ciddiyetini, işin önemini, sevk ve idarede yaşanılması muhtemel bir takım sorunları baştan bertaraf etmek, karar ve talimat gerektiren hususlarda da ben ‘birebir işin içinde olayım’ diye başkanlığı da üstlendim. Netice Allah’a çok şükür gayet başarılı olduk” cümleleriyle açıklamasını sürdürdü.

“2016 yılının, 2015 yılından daha başarılı geçeceğine inanıyorum”

2016 yılının, 2015 yılından daha başarılı geçeceğine inandığını dile getiren Vali Yavuz, şöyle devam etti:

“Şu anda hükümetimiz kuruldu. Siyasi istikrar dediğimiz veya karar alma mekanizması bakımından en kolay olan tek parti hükümeti dediğimiz bir sistem de var. Eğer komşularla kriz de olmazsa, 2016 yılının, 2015 yılından daha başarılı gececiğine inanıyorum ve umuyorum. Bu başlattığımız güzel çalışma temposunun aynen devam edeceği demektir.”

“Gümüşhane’yi daha yaşanılır bir kent haline getirmek için hep beraber gayret ediyoruz, çalışıyoruz. Bunun için de çok güzel ışık, çok güzel ümit var. Buna ilişkin çalışmalarımızda genel meclisimizin, kamu kurumlarımızın sizlerin desteğiyle, siyasi aktörlerimizin, iktidarıyla, muhalefetiyle ve  sivil toplum kuruluşlarımızın da katkısıyla inşallah çok güzel gelişmelere Gümüşhane sahne olacak. Ekonomik anlamda eğer bir devinim sağlanamazsa, bir memlekette gelişme beklenemez.”

“Gümüşhane daha yaşanılır bir yer haline gelecek”

Harşit Çayı’nın ıslahı ile ilgili de konuşan Vali Yücel Yavuz, “Devlet daha ne yapsın. 35 milyon lira proje bedelli bir iş bu. Eğer Harşit Çayı, tam tekmil biterse gerdanlık gibi olacak. Gümüşhane yaşanılır bir yer haline gelecek. Şu anda da öyle ama daha nezih, daha konforlu olacak.  Hastanemiz bitmek üzere, şu ana kadar 35.5 milyon lira harcandı. 200 yataklı mükemmel, modern bir hastane” dedi.

“Güçlü bir Türkiye işlerine gelmiyor”

Türk hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Vali Yücel Yavuz,  “Hatay’da Yayladağı’nın 3 kilometre içerisinde bizim soydaşlarımız, Türkmenler tepeden bombalanıyor. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi 10 günlük bir süreçtir bu. 10 gün boyunca burada tacize tahammül edilerek, sabır gösterilerek angajman kurallarına rağmen uyarıyor, 10 defa ikaz ediyorsun hala senin sınırlarına, hava sahana giriyorsa biz de vurur indiririz. Niye bu yapılıyor, burada acaba hangi maksat güdülüyor? Baktı ki içeride bu millet her şeye, bütün fitne ve fesada rağmen iradesini ortaya koydu. Güçlü bir Türkiye, ekonomisi çok güçlü bir Türkiye, milli birlik ve beraberlik içerisindeki bir ülke, bu coğrafya da kimin işine gelir. Sadece mazlum milletlerin işine gelir, bunu da isterler mi istemezler.  İşte bu nedenle Türkiye’yi dışarıdan tahrik etmek suretiyle bu ateşin içine sokmak istiyorlar. Ama bu konuda da inşallah emellerine ulaşamayacaklar. Biz bu tür atraksiyonlara karşı ekonomik anlamda çok güçlü olmak zorundayız.  Birlik ve beraberlik anlamında hiçbir taviz vermemek zorundayız” diye konuştu.

“Varsa ağır sanayi imkanı olan getirsin”

Milli birlik ve beraberliğin muhafaza edilmesinin gelişmişlikle olacağını vurgulayan Vali Yücel Yavuz, “Geldim geleli turizm dememdeki maksadı artık anlamış olmanız lazım. Varsa ağır sanayi imkanı olan getirsin, olmaz. Zaten müsaade de etmemek lazım. Çünkü tabii, doğal, organik ortam dünyada artık bulunmaz bir nimet. Orta ölçekli sanayi zaten istesen de gelmiyor. Bizim gıda ve madencilik sektörünün dışında istihdama yönelik fabrikasyon türü bir iş yapma şansımız da neredeyse yok, turizm ve tarımsal faaliyetler hayvancılık veya bitkisel üretim şeklinde, olur bu ancak. Buralarda yabancı ağırlıklı olmak üzere turizm sirkülasyonu başladığı an da, dediklerimiz gerçekleşmeye başlayacaktır. Tüm alt yapı ve üst yapı çalışmalarımız buna yönelik olarak yapılıyor. Biz sistemi oturttuk, mekanizmayı kurduk, mantaliteyi de büyük oranda değiştirdik, eğer aynen devam ederse her geçen yıl daha da yukarıya doğru bir ivme devam edecektir” değerlendirmesinde bulunarak, Gümüşhane’nin gelişmesi ve kalkınmasının ısrarla üzerinde durduğu konu olan turizmle olacağını vurguladı.

Toplantının ve bütçenin “hayırlı ve uğurlu olması” temennisinde bulunan Vali Yavuz “İnşallah geleceğimiz çok daha iyi olacak. Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023 yılında hedef dünyanın en güçlü ülkelerinden biri haline gelmek ” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Özel bir işletmede gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Şenol Turan , İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, İl Genel Meclisi üyeleri Zülfikar Bal, Mustafa Adil Gürses, Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Gürbüz Demir ve merkez ilçeye bağlı köy muhtarları katıldı.

İbrahim Özdemir-Figen Tok

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim