• BIST 8860.44
  • Altın 2999.711
  • Dolar 34.2398
  • Euro 37.0657
  • Gümüşhane : 8 °C
  • Trabzon : 15 °C

DEMİR: VATANDAŞ HİZMET BEKLİYOR

09.07.2024 12:26
DEMİR: VATANDAŞ HİZMET BEKLİYOR
Gümüşhane, 8 Temmuz 2024 - CHP Gümüşhane İl Başkanı Özgür Deniz Demir, mevcut Belediye Başkanı Vedat S. Başer ile önceki dönem Belediye Başkanı Ercan Çimen arasında devam eden borç tartışmasına ilişkin sert açıklamalarda bulundu. Demir, Gümüşhane kamuoyun

DEMİR: VATANDAŞ HİZMET BEKLİYOR

Gümüşhane, 8 Temmuz 2024 - CHP Gümüşhane İl Başkanı Özgür Deniz Demir, mevcut Belediye Başkanı Vedat S. Başer ile önceki dönem Belediye Başkanı Ercan Çimen arasında devam eden borç tartışmasına ilişkin sert açıklamalarda bulundu. Demir, Gümüşhane kamuoyunu günlerdir meşgul eden bu tartışmanın hala bir sonuca ulaşmamasından duyduğu rahatsızlığı dile getirerek, “Her iki tarafın da birbirleri hakkında söylediklerini büyük bir utançla takip ediyoruz.” dedi.

Demir, Cumhur İttifakı'nın iki ortağı olan belediye başkanları arasında yaşanan bu tartışmanın, Gümüşhane için büyük bir kayıp olduğunu belirtti. "Eğer söylenenler doğruysa, memleketimizin büyük bir kayıp yaşadığını ve yeni dönemde hiçbir ilerleme kaydedemeyeceğini anlıyoruz," ifadelerini kullandı. Demir, belediye yönetimindeki bu çatışmaların şehre zarar verdiğini ve vatandaşların beklentilerinin karşılanmadığını vurguladı.

Vatandaşların Beklentileri Karşılanmıyor

Demir, vatandaşların hizmet beklediğini ve seçimlerin üzerinden üç ay geçmesine rağmen belediyenin hiçbir somut adım atmadığını belirterek, “Vatandaşlarımız hizmet beklerken, bir de ikili bir kısır döngü içerisinde kalmaya devam ediyor. Emeklilerimizin maaşlarının artık yetmediği, gençlerimizin gelecek kaygısı içerisinde işsizlikle boğuştuğu, esnafın her geçen gün daha da kan kaybettiği, yoksulluğun her geçen gün daha fazla hissedildiği bu dönemde vatandaşlarımız için verilen sözler karşılıksız kalmaktadır. Fatura yine halka kesilmektedir." dedi.

Belediyelerin Görevi Halkına Hizmet Etmektir

Belediyelerin kimsenin kişisel iş yeri olmadığını belirten Demir, yetkilileri sorun üretmeyi bırakıp hizmet yapmaya ve hemşehrilerinin sorunları ile ilgilenmeye davet etti. Demir, belediyelerin temel görevinin halka hizmet etmek olduğunu hatırlatarak, “Belediyeler kimsenin iş yeri değildir. Vatandaş bir an önce hizmet beklemektedir. Yetkilileri sorun üretmeyi bir kenara bırakarak, hizmet yapmaya, hemşehrilerimizin sorunları ile ilgilenmeye davet ediyoruz. Vatandaşlarımız şunu bilsin ki, seçimlerden önce verilen her vaadin takipçisi olacağız ve verilen sözlerin yerine getirilmesi için üzerimize düşen ne ise yapacağız.” dedi.

Şehir İçin Acil Çözüm Bekleyen Sorunlar

Demir ayrıca, Gümüşhane’de yaşanan ekonomik sıkıntılara da dikkat çekti. Emeklilerin maaşlarının yetmediği, gençlerin işsizlikle mücadele ettiği ve esnafın her geçen gün daha da zorlandığı bir dönemde, belediye başkanları arasındaki bu tartışmaların şehrin sorunlarını daha da derinleştirdiğini belirtti. “Yoksulluğun her geçen gün daha fazla hissedildiği bu dönemde, vatandaşlarımız için verilen sözler karşılıksız kalmaktadır. Fatura yine halka kesilmektedir.” dedi.

Özgür Deniz Demir’in bu açıklamaları, Gümüşhane kamuoyunda geniş yankı buldu. Belediye başkanları arasındaki tartışmanın sona erip ermeyeceği ve verilen sözlerin ne zaman yerine getirileceği merak konusu olmaya devam ediyor.

Gümüşhane halkı, yetkililerden bir an önce somut adımlar atmasını ve şehirdeki sorunların çözümü için harekete geçilmesini bekliyor.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim