• BIST 10166.25
  • Altın 2412.296
  • Dolar 32.3677
  • Euro 34.7308
  • Gümüşhane : 18 °C
  • Trabzon : 15 °C

‘DEĞİŞİM’ SANCILI DEVAM EDİYOR

19.04.2024 12:08
‘DEĞİŞİM’ SANCILI  DEVAM EDİYOR
MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’ye ‘Bunak’ deyip eleştirenler ödüllendiriliyor mu?

‘DEĞİŞİM’ SANCILI

DEVAM EDİYOR

MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’ye ‘Bunak’ deyip eleştirenler ödüllendiriliyor mu?

31 Mart Seçimlerini Gümüşhane Belediye Başkanı olarak Seçilen Vedat Soner Başer’in Belediye kadrolarında yaptığı değişimler seçmenleri tarafından tepki ile karşılanıyor.  

Gümüşhane Belediyesinde yapılan, yapılacak olan atamalardan ve kadrolaşmalardan rahatsızlık duyan bazı MHP’liler, “14 Mayıs 2023 Genel Seçimlerinde gerek MHP’ye gerekse Cumhur İttifakına sözlü eleştirilerde bulunup oy dahi vermeyenler, MHP Genel Başkanı Sayın Dr. Devlet Bahçeli hakkında ‘bunak’ deyip ve olumsuz yorumlarda bulunanlar bugün kendi çıkarları için söyledikleri sözleri unutup, hiçbir şey yokmuş gibi ödüllendirilmeyi bekliyorlar. Seçim öncesinde Gümüşhane Belediyesi eski başkanı Ercan Çimen’e methiyeler dizen, ‘senin yaptıklarını görmeyenler kördür’ ifadelerini kullananlar şimdi MHP’nin kazandığı Belediye’de yüksek mevkilere gelmek istiyorlar. Ercan Çimen’den şahsi çıkar ve menfaatlerine karşılık bulamadıkları için mi bugün Vedat Soner Başer’in yanında oldular?  Bunun adı liyakat midir, yoksa yalakalık mıdır? Bizler bu davaya gönül vermiş kişiler olarak bunu anlamıyor ve içimize sindiremiyoruz.” şeklinde konuştular.

İTTİFAK SÖZDE Mİ KALDI?

Seçim süreci boyunca Cumhur İttifakını ve ayırmadan ayrıştırmadan sloganını kullanarak Gümüşhanelilerden oy isteyen sonrasında da mevcut belediye başkan yardımcılarını görevden alıp, yerlerine kendi kadrolarını kurmaya çalışan Vedat Soner Başer, belediyede Cumhur İttifakının diğer partisi olan AK Partili personelleri ayırıp ayrıştırarak kıyım yapmaya devam ettiği söyleniyor. Bu davranışların neyin kini ve öfkesi olduğu da merak konusu haline geldi.

Cumhur İttifakına gönül veren belediye personellerine mobbing uygulayıp sanki DEM Partiliymiş gibi muamele yapıp, belediyeyi ittifak ortağından değil de DEM Parti’den devralmış gibi davranıldığı iddia ediliyor.

2014 yılında dönemin Belediye Başkanı Ercan Çimen o dönemde Cumhur İttifakı ortada yokken bile MHPli Belediye Başkan Yardımcısını yaklaşık 9 yıl görevden almamış, Belediye Başkan Yardımcısı yaş haddinden emeklilik süresi dolmaya yakınken kendi isteği ile emekli olmuştu.

31 Mart seçimlerinin ardından görevden alınan Belediye Başkan Yardımcılarının da kanuni yollarla haklarını arayacaklarını ve kısa bir süre içinde geri dönüş yapacakları konuşulurken,  geri dönüşlerinin ardından başkan yardımcılarına tazminat ödeyebilecekleri de söylenirken bile bile bu tür tavırlar sergileyip Belediyeyi birde bu yönden zarara uğratacakları iddia edildi.  

Cumhur İttifakının ana partisi olan Ak Parti Genel Merkezine de konunun aktarıldığı öğrenilirken, bu konuda MHP Gümüşhane İl Teşkilatının ve MHP Genel Merkezinin tutumu ise merak konusu oldu.

GÜMÜŞHANE OLAY’DAN AÇIKLAMA

Gümüşhane Olay Gazetesi imtiyaz Sahibi Muammer Şeker yaptığı açıklamada “Seçim öncesinde de beyan ettiğimiz gibi, kamuoyu adına Gümüşhane ile ilgili tüm konuların, seçim süresince yapılan toplantılar ile medyada çıkan tüm söz, söylem ve eylemlerin takipçisi olacak, Gümüşhane için yapılacak olan iyi ve kötü çalışmaların tamamını takip edip kamuoyuna duyurmaya devam edeceğiz.

Yapılan kötü çalışmaları eleştireceğimiz gibi iyi yapılan çalışmaları da alkışlamayı ve takdir etmeyi biliriz. Bizim için Gümüşhane ve Gümüşhanelilerin menfaatleri, kişi ve kişilerin üzerindedir.” dedi.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim