• BIST 10105.43
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • Gümüşhane : 24 °C
  • Trabzon : 15 °C

DEĞİŞİM BAHANELERLE BAŞLADI

17.04.2024 12:21
DEĞİŞİM BAHANELERLE BAŞLADI
Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer’in ilk icraatı Belediye şirketi GÜMSAŞ’ı zarara uğratmak oldu.

DEĞİŞİM BAHANELERLE BAŞLADI

Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer’in ilk icraatı Belediye şirketi GÜMSAŞ’ı zarara uğratmak oldu. 

31 Mart 2024 Yerel seçimlerini kazanarak Belediye Başkanlığı makamına oturan Vedat Soner Başer, İller Bankası’ndan gelen paranın maaş ödemelerine yetmediğini, eksik kalan miktarın nereden bulunduğunun kaynağını açıklamazken, edindiğimiz bilgilere göre ilk maaşlar için belediye kuruluşu olan bağımsız denetçi tarafından denetlenen GÜMSAŞ A.Ş.’nin bankada bulundurması gereken teminat ve munzam karşılıkları bozdurarak ve her ay hesaba yatan konut taksitlerini alarak ödediği ortaya çıktı.

Seçim öncesi basına verdiği “Belediye başkanı olduğum takdirde başta Milletvekilimiz Musa Küçük olmak üzere bize bağlı bütün kuruluşlarımızla birlikte Ankara’dan ne gelecekse söke söke alıp getireceğiz” beyanatına rağmen Ankara’dan herhangi bir para getiremediği gibi seçim öncesi verdiği ikramiye ödeme sözünü de yerine getiremedi.

Başkan Başer’in çalışanların maaş ödemelerini bile GÜMSAŞ A.Ş.’nin banka hesabında bulunan teminat ve munzam karşılıkları bozdurarak yaptığı ve bu nedenle de belediye kuruluşu olan GÜMSAŞ A.Ş.’yi zarara uğrattığı iddia edildi.

Edinilen bilgilere göre 2014 yılında Ercan Çimen’in Gümüşhane Belediyesini 180-200 civarında çalışanı ile 30 Milyon TL (bugüne kıyasla enflasyon değeri ile yaklaşık 450 Milyon TL)  civarında borç ile devralmış, aradan geçen 10 yılda bahaneler değil hizmet, belediyeye ait mal varlığı ve istihdam üreterek çalışan sayısını 500 kişi civarına yükselttiği, buna karşın uzun ve kısa vadeli borcun 120 Milyon TL civarına yükseldiği, bir il belediyesi için bu ekonomi ve enflasyon şartlarında yapılan hizmetler, istihdam, mal varlığı ve araç parkına yeni kattığı araçlarda göz önünde bulundurulduğunda gayet makul seviyelerde olduğu belirtiliyor.

Bu süreçte sadece mülkiyeti Gümüşhane Belediyesi’ne ait olup GÜMSAŞ A.Ş. tarafından işletilen GÜMÜŞSU Kuşburnu Fabrikasının değeri bile bu borcun çok daha üzerinde olduğu öğrenildi.

Gümüşhane Belediyesi’nin ne kadar borcu olduğunu seçim öncesi sorgulayan Başkan Başer, resmi olarak belediyenin 10 yılda edindiği mal varlığını, araç parkında bulunan araç sayısını ve Belediyenin uzun ve kısa vadeli borcunun ne kadar olduğunu, dilden dile dolaşan söylemleri ve kirli bilgileri ortadan kaldırmak için kamuoyuyla paylaşması bekleniyor.

5 yıldır takır takır işleyen GÜMSAŞ A.Ş.’nin de bozulan teminatlardan dolayı ettiği zarar ve yaşam evleri gelirlerine de el koyulması nedeniyle zora düşeceği düşünülüyor. Bu konuda “mağdurların” tavrı merak konusu oluyor

Kamuoyu tarafından 31 Mart seçimleri öncesi hiçbir bahaneye sarılmayacakların belirterek seçim kampanyasını yürütenleri bahane değil, hizmet üretmeleri ve verdikleri sözleri yerine getirmeleri bekleniyor. 

Haber Merkezi

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim