• BIST 9079.97
  • Altın 2324.337
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9423
  • Gümüşhane : 2 °C
  • Trabzon : 17 °C

DEĞİŞEN BEDENDİR, RUH AYNI RUH

07.01.2018 16:58
DEĞİŞEN BEDENDİR, RUH AYNI RUH
Gümüşhane, Zigana Dağı'nda eksi 4 derecede Sarıkamış şehitleri için yürüdü .Yaklaşık bin kişinin katıldığı yürüyüş Zigana Dağı kayak tesislerinde sonlandırıldı.

Gümüşhane'de 103. yılında Sarıkamış Harekatı şehitlerini anma programı tarihi İpek Yolunun en önemli güzergahlarından 2 bin 50 metre rakımlı Zigana Dağı geçidinde gerçekleştirildi. 
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen “Türkiye Şehitleriyle Yürüyor” etkinliği Zigana tüneli çıkışındaki yol ayrımından başladı.
Yaklaşık 5 kilometre süren yürüyüş boyunca dev Türk bayrağı ve Atatürk posteri öğrenciler tarafından taşınırken, katılımcılar “Şehitler ölmez, vatan bölünmez”, “Vatan sana canım feda” sloganları atarak yürüdü.
Yaklaşık bin kişinin katıldığı yürüyüş öncesinde katılımcılara atkı, bere, eldiven gibi çeşitli hediyeler dağıtılırken, güneşli ve zaman zaman sisli ortamda gerçekleştirilen ve hava sıcaklığının sıfırın altında 4 derece olduğu ortamda gerçekleşen yürüyüş Zigana Gümüşkayak Kayak tesislerinde sonlandı.
Burada katılımcılara seslenen Gümüşhane Valisi Okay Memiş, 103 yıl önce bu ülkenin bekası için o soğukta şehit olan askerleri Gümüşhane için çok önemli sembol olan Zigana Dağı'nda gerçekleştirdikleri programla andıklarını söyledi.

“Türk milleti asker bir millettir”
Türk milletinin asker bir millet olduğunun altını çizen Vali Memiş, “Türk milleti asker doğar. Bir o kadar da disiplinlidir. Mehmetçiğimiz komutanlarının gerekirse öl emrine göre hareket eder. Bu vatan için her daim tüm silahlı kuvvetler mensupları, emniyetimiz ölmeye, şehadete hazırdır. İşte bu Sarıkamış şehitlerimiz de bunun en önemli ve acı örneklerinden bir tanesidir. 30 bine yakın askerimiz tek bir mermi atmadan şehit olmuşlardır. Bir diğer örneği 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımızın emriyle sokaklara inen vatandaşlarımızdan 240 şehidimiz vardır. Bunlar da en az Sarıkamış şehitleri kadar önemlidir. Anayasal sisteme sahip çıkmak için asker olmamalarına rağmen canlarını feda etmişlerdir. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum” dedi.
Belediye Başkanı Ercan Çimen ise, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Halil İbrahim Zeybek ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan da birer konuşma yaptıktan sonra İl Müftüsü Ercan Aksu tarafından başta Sarıkamış şehitleri olmak üzere tüm şehitler için dua edildi.
Program Vali Memiş’e Zeynep Oral isimli küçük bir kız çocuğu tarafından Türk bayrağı hediye edilmesi ve tüm katılımcılara çorba ve simit ikram edilmesiyle son buldu.
Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK) üyesi sporcularının da destek verdiği programa Vali Okay Memiş, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Halil İbrahim Zeybek, Torul Kaymakamı Ertuğrul Aslan, Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu, İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş, İl Jandarma Komutanı Albay Cezayir Danışan, Gümüşhane Üniversitesi akademisyen ve öğrencileri, protokol üyeleri ve çok sayıda öğrenci ile vatandaş katıldı.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim