• BIST 9079.97
  • Altın 2324.15
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9437
  • Gümüşhane : 3 °C
  • Trabzon : 14 °C

DEFTERDAR VEDAT AKILLI’DAN BORÇ YAPILANDIRMA UYARISI

08.06.2023 12:22
DEFTERDAR VEDAT AKILLI’DAN  BORÇ YAPILANDIRMA UYARISI
Gümüşhane Defterdarı Vedat Akıllı ve Gümüşhane Vergi Dairesi Müdürü Mustafa Soylu gazetemizi ziyaret ettiler.

DEFTERDAR VEDAT AKILLI’DAN

BORÇ YAPILANDIRMA UYARISI

Gümüşhane Defterdarı Vedat Akıllı ve Gümüşhane Vergi Dairesi Müdürü Mustafa Soylu gazetemizi ziyaret ettiler.

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Muammer Şeker, Medya Danışmanımız Hasan Pir,  İdari İşler Müdürümüz Ebuzer Yapar ve Yazı İşleri Müdürümüz Rüveyda Usta ile bir süre sohbet eden Defterdar Vedat Akıllı,  30 Haziran 2023 tarihinde son bulacak olan vergi borcu, idari para cezası, SGK borçları gibi borçların yapılandırması için verilen tarihin 30 Haziranda son bulacağı konusunda Gümüşhanelileri uyarak şunları ifade etti.

“Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından alınan karara göre vergi borcu, idari para cezası, SGK borçları gibi borçların yapılandırması için verilen tarih 30 Haziranda son bulacak. Gümüşhaneli vatandaşlarımızın bu çok önemli hizmetten yararlanması gerekir. Yapılandırma fırsatını kaçıranlar için yeni bir yapılandırmanın çıkması ise artık zor görünüyor. Yapılandırma fırsatını kaçıranların en az bir 5 sene daha yeni bir yapılandırmayı bekleyecektir.” dedi.

Defterdar Vedat Akıllı, "Gümüşhane'de istediğimiz düzeyde başvuru yapılmadı. Borçların büyük bir kısmı gidiyor. Bu fırsattan haberi olmayan vatandaşlarımız var. Bu yapılandırmadan vatandaşlarımızın yararlanması için STK kuruluşlarına ziyaretler düzenliyoruz. Hakikatten büyük bir fırsat. Vatandaşlarımızda şöyle bir beklenti var. ‘Nasıl  olsa yeniden bir yapılandırma çıkar” anlayışı ile bu fırsatı kaçırmak çok yanlış. Çünkü; görünen o ki önümüzdeki süreçte yeni yapılandırmalar olmayacak. Gümüşhanelilerin bu fırsatı kaçırmalarını istemiyoruz" diye konuştu.

30 Haziran tarihinin yapılandırma için son tarih olduğunu belirten Gümüşhane Defterdarı Akıllı, "Bayram haftası olması nedeniyle nedeni ile vatandaşlarımız yapılandırmayı kaçırabilirler. Bu nedenle önümüzdeki günlerde vatandaşlarımızdan büyük bir katılım bekliyoruz. Gümüşhanelilerin bu son fırsatı kaçırmamaları için STK'larımızla, Derneklerimizle, Gazetelerimiz gibi paydaşlarımızla bir araya gelerek insanların bu kanundan haberdar olmalarını amaçlıyoruz" dedi.

Gümüşhane Vergi Dairesi Müdürü Mustafa Soylu ise yaptığı değerlendirmede şunları söyledi, "Tüm vergiler, trafik, sosyal güvenlik primleri, askerlik, nüfus, köprü, otoyol kaçak geçiş cezaları, adli para cezaları, idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları, destekleme primi borçları da yapılandırma kapsamında yer alıyor. Umursamadıkları borçlar yüzünden etkilenen insanlarla karşılaşıyoruz, insanların sıkıntıya düşmemeleri amacıyla Gümüşhane Vergi Dairesi olarak telefonla vatandaşlarımıza ulaşıp kanun hakkında bilgi veriyoruz. Belediyelerin emlak vergisi, su borçları da dâhil olmak üzere tüm alacakları, oda ve borsaların, birliklerin aidat borçları da yapılandırma kapsamında bulunuyor.”

Ödemelerin kolaylığı ile ilgili de bilgi veren Müdür Soylu, “mükellefler, yapılandırma için kurum binalarına gitmelerine gerek kalmadan e-devlet üzerinden ve interaktif vergi dairesi üzerinden de kolayca işlemlerini yapabilirler. Ayrıca, muhasebeciler aracılığı ile de yapılandırma yapılabilir” dedi.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim