• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Gümüşhane : 23 °C
  • Trabzon : 23 °C

DAMLA TOPLULUĞUNDAN OLAY'A ZİYARET

24.12.2018 12:48
DAMLA TOPLULUĞUNDAN OLAY'A ZİYARET
Gümüşhane’de yaptığı faaliyetler ile gönüllerde ayrı bir yer edinen Damla Topluluğu ekibi, gazetemizi ziyaret etti.

1 yıl önce Gümüşhane’de başlayan Damla Projesi kısa sürede daha da büyüyerek pek çok etkinliğe imza attı. Okullar başta olmak üzere sivil hayata kadar pek çok alanda faaliyet yürüten proje ekibi Gümüşhane’de takdir toplayan pek çok sosyal farkındalık projesinin de başını çekiyor.

Sizler İyi Ki Varsınız

Gazeteciliğin para ile ölçülen bir meslek olmadığını dile getiren Damla Projesi Gümüşhane İl Koordinatörü Reyhan Çomak, “Sizin yaptığınız iş para ile ölçülebilen bir meslek değil. Siz gönlünüzde bu yolda olduğu için bu mesleği yapıyorsunuz. Yeri geliyor psikolojik yeri geliyor fiziksel şiddete maruz kalıyorsunuz. Ama buna rağmen siz doğru bildiğinizi yapmaya çalışıyorsunuz. Halkı bilinçlendirmeye çalışıyorsunuz. Biz buraya aslında sizlere iyi ki varsınız demeye geldik aslında. Sevdiğimiz kişileri kaybettiğimiz zaman değerlerini anlıyoruz. Bizim için ne ifade ettiğini kaybettiğimizde anlıyoruz. Bizde geç kalmadan sizlere iyi ki varsınız demeye geldik. Her şey için teşekkür ederiz iyi ki varsınız” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın sosyal sorumluluk projelerinden biri olan Damla Projesi ile ilgili bilgiler veren Çomak, şunları söyledi:

“Bizler 10 günlük projeye gidip hayatımızın amacını anlayıp sosyal sorumluluk olaraktan, illerimize geri döndüğümüzde de bulduğumu amaç doğrultusunda devam etmek istiyoruz dedik. Bakanlığımızda bizi destekledi. Damla projesine giden gençler olarak Uluslararası Damla Gönüllüleri Derneği’ni kurduk. Şu an 45 ilde faaliyet yürütüyoruz. Bazen üniversite adına bazen dernek adına etkinlikler yapıyoruz. Tek amacımız hayalleri tebessümle renklendirebilmek. Umutlar yeşertmek. Manevi olarak insanların yanında olmaya çalışıyoruz. Amacımız sadece dezavantajlı olanın yüreğine değil herkesin yüreğine dokunabilmek. Bir doktorda bizim için damlayabileceğimiz bir yürektir. Bir gazetecide köydeki bir amcamızda.”

Biz Hep Sevgi Verdik

Gümüşhane’de çok sevildiklerini ifade eden Çomak, “Biz burada evlatlarım gelmiş diye boğazımıza sarılan insanlarla karşılaştık. Bir saatlik etkinlik sonrasında bizi bırakmayın diye çocuklar gördük. Dönem boyunca gittiğimiz etkinliklerde keşke sen benim annem olsan diyen çocuklarla karşılaştık. Bunun sebebi de hiçbir çıkar beklemeden onlara kalbimizi açmamızdı. Gümüşhane bizi kabullendi. Gümüşhane’nin üniversite gencine olan yargısını kırdık biz aslında. Bu yargıyı kırabilmek bizim için çok güzel bir şey” şeklinde konuştu.

 

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim