• BIST 8878.9
  • Altın 2239.55
  • Dolar 32.3367
  • Euro 35.1126
  • Gümüşhane : 4 °C
  • Trabzon : 9 °C

DALTABAN: BÖLGEDE EKONOMİK CANLILIK BAŞLADI

29.07.2021 12:26
DALTABAN: BÖLGEDE EKONOMİK CANLILIK BAŞLADI
Kelkit TSO Başkanı Mustafa Servet Daltaban, bölgede özellikle Kurban Bayramı sonrası ciddi hareketlenme yaşandığını belirterek gurbetçilerin can suyu olduğunu söyledi.

DALTABAN: BÖLGEDE EKONOMİK CANLILIK BAŞLADI

Kelkit TSO Başkanı Mustafa Servet Daltaban, bölgede özellikle Kurban Bayramı sonrası ciddi hareketlenme yaşandığını belirterek gurbetçilerin can suyu olduğunu söyledi.

Bayram sonrası yaşanan ekonomik hareketlilikle ilgili değerlendirmelerde bulunan Kelkit Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Servet Daltaban, Kurban Bayramı ve düğün sezonu için memleketine gelen yurt içi ve yurt dışı gurbetçilerin bölge ekonomisine ve sosyal hayata can suyu olduklarını söyledi.

Pandemiyi ekonomik olarak büyük kayıplar ve sıkıntılarla geçiren bölgeye para girişinin olmasının piyasaları rahatlatmaya başladığını kaydeden Daltaban, “Kurban Bayramı öncesinde Kelkit, Şiran ve Köse ilçelerimizden büyük şehirlere yaklaşık 2500 civarında canlı hayvan sevkiyatı yapıldı. Bölgemizden giden kurbanlıkların yaklaşık olarak %80’i satıldı. Bu da maddi olarak yaklaşık 25 milyar liraya tekabül ediyor. Yani 25 milyar lira bölge ekonomimize girdi sağlanmış oldu. Bu tutar ilçelerimiz için önemli bir rakamdır. Hayvancılığın bölge ekonomisi için ne kadar önemli olduğu buradan net olarak anlaşılmaktadır. Önümüzdeki dönemlerde bu rakamları daha da arttırmaya çalışmalıyız” dedi.

“Gurbetçiler bölge ekonomisi için önemli”

Bölge ekonomisi için diğer önemli bir durumun gurbetçiler olduğunu dile getiren Daltaban, “Gurbetçilerimiz bölge ekonomisi için esasen turizm geliridir. İşletmelerimizin bu dönemde göstereceği hizmet kalitesi, güler yüz, ilgi ve alaka; bu alanda gelirimizin artmasını sağlayacaktır” diye konuştu.

“Ticaret hacmimizi genişletmeliyiz”

Ticaret hacmini genişletmek için bu iki alanda yeniliklere ihtiyaç olduğunu vurgulayan Daltaban, “Bu yüzden bölgemiz için Kelkit Hayvancılık İhtisas OSB, en önemli projelerden biridir. Bu alanı, el birliğiyle bölgeye kazandırmak zorundayız. Turizm gelirlerini arttırmak için yeni turizm destinasyonları üretmeliyiz. Üretmeliyiz, çünkü bu tarz yerlere, alanlara sahip değiliz” şeklinde konuştu.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim