• BIST 8718.11
  • Altın 2244.085
  • Dolar 32.332
  • Euro 35.1487
  • Gümüşhane : 3 °C
  • Trabzon : 10 °C

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, GÜMÜŞHANELİ GENEL BAŞKAN KÖKSAL KUŞ VE EKİBİYLE BULUŞTU

14.04.2021 12:16
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, GÜMÜŞHANELİ GENEL BAŞKAN  KÖKSAL KUŞ  VE EKİBİYLE BULUŞTU
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genel Başkanlığını Gümüşhaneli Hemşerimiz Köksal Kuş’un yaptığı Merkezi Almanya’nın Köln kentinde bulunan Uluslararası Demokratlar Birliği (UID)’nin Kadın Kolları ve Gençlik Kolları MKYK üyelerini Dolmabahçe Ofisi’nde

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, GÜMÜŞHANELİ GENEL BAŞKAN

KÖKSAL KUŞ  VE EKİBİYLE BULUŞTU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genel Başkanlığını Gümüşhaneli Hemşerimiz Köksal Kuş’un yaptığı Merkezi Almanya’nın Köln kentinde bulunan Uluslararası Demokratlar Birliği (UID)’nin  Kadın Kolları ve Gençlik Kolları MKYK üyelerini Dolmabahçe Ofisi’nde kabul etti.

Toplantıya Uluslararası Demokratlar Birliği (UID)’nin  Genel Başkanı Gümüşhaneli hemşerimiz Köksal Kuş ve Uluslararası Demokratlar Birliği (UID)’nin  Kadın Kolları ve Gençlik Kolları MKYK üyeleri katıldı.

Kabulde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan; iki ay önce de Uluslararası Demokratlar Birliği’nin yeni yönetimi ile İstanbul'da bir araya gelerek verimli görüşmeler gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, bugün de birliğin kadın kolları ve gençlik kolları merkez karar yönetim kurullarıyla buluşmaktan duyduğu bahtiyarlığı dile getirdi.

Uluslararası Demokratlar Birliği çatısı altında Avrupa'daki Türk vatandaşlarına hizmet eden birlik çalışanlarına selamlarını ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kendilerine emekleri ve gayretleri için şükranlarımı sunuyorum. Bu vesileyle ramazan-ı şerifinizi tebrik ediyor, bu mübarek ayın milletimiz, İslam âlemi ve tüm insanlık için rahmete, berekete, huzura ve barışa vesile olmasını diliyorum" dedi.

“Avrupalı Türkleri Hâlâ 1960'ların Dar Kalıplarına Sıkıştırmaya Çalışanlar Güçlenen Bir Diaspora Gerçeğini Kabullenmek İstemiyor”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yurt dışında yaşayan vatandaşların Türkiye'de artık bir seçmen olarak bulundukları ülkede oy kullanabilme imkânını getirdiklerini hatırlatarak, “Artık milletvekili de olabiliyor mu? Olabiliyor. Bak nereden nereye geldik. İnşallah bu daha da ileriye ulaşacak. Bakın bu arada Uğur Şahin ve Özlem Türeci hocalarımızın Kovid-19 aşısını geliştirmede yakaladıkları başarı, kendilerine destek olunması ve fırsat verilmesi hâlinde insanımızın neler yapabileceğini açıkça göstermiştir. Bu tür iyi örnekler sadece Avrupalı Türkleri değil aynı zamanda diğer göçmen topluluklara da öz güven ve cesaret aşılamaktadır” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarının Avrupası'nda Türklerin ve Müslümanların hak ettikleri biçimde, çok daha görünür bir şekilde yer alacaklarından asla şüphe duymadıklarını belirterek, “Elbette bu durum bize nasıl umut aşılıyorsa birilerinin de kâbusu oluyor. Avrupalı Türkleri hâlâ 1960'ların dar kalıplarına sıkıştırmaya çalışanlar büyüyen ve güçlenen bir diaspora gerçeğini kabullenmek istemiyor. Son dönemde vahim boyutlara ulaşan İslam düşmanlığı ve yabancı karşılığı, işte bu hazımsızlığın tezahürlerinden yalnızca biridir” ifadelerini kullandı.

 “Sizlerden Ülke ve Millet Olarak Bizim De Avrupa'daki Vatandaş Ve Soydaşlarımızın Da Beklentisi Büyük”

Mücadelelerini hukuk, demokrasi ve meşruiyet zemininde kararlılıkla sürdüreceklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunun yolu da örgütlü olmaktan, sivil toplum kuruluşları etrafında güç birliği yapmaktan geçiyor. Uluslararası Demokratlar Birliği’ni işte bu kutlu ve zor mücadelenin en önemli vasıtası olarak görüyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, UID üyelerinin vereceği mücadelenin önemine işaret ederek, “Çok önemli bir misyon yüklenmiş, önemli bir sorumluluğu omuzlamış durumdasınız. Sizlerden ülke ve millet olarak bizim de Avrupa'daki vatandaş ve soydaşlarımızın da beklentisi büyük. Binlerce yıllık tarihi şanlı zaferlerle ve çetin mücadelelerle dolu büyük bir milletin evlatları olduğunuzu asla unutmamalısınız. Sizler, politikalarını belirlerken kimi devletlerin gözünün içine bakan değil, Birleşmiş Milletler kürsüsünden ‘Dünya beşten büyüktür’ diyerek tüm insanlık için hak ve adalet talep eden bir ülkenin evlatlarısınız” şeklinde konuştu.

 “Böylesine Kutlu Bir Mücadelenin Sancaktarlığını Yapmaktan Şeref Duyuyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, UID üyelerinin yurt dışında tarihî bir duruş sergilediğinin altını çizerek şu değerlendirmelerde bulundu: “Biz de içeride benzer bir mücadeleyi yürütüyoruz. Coğrafyamızdaki bin yıllık varlığımızı temsil nöbetini yeniden devralmayı hedeflediğimiz, medeniyetimizin yükselişini hazmedemeyenlerin saldırılarına göğüs geriyoruz. Böylesine kutlu bir mücadelenin sancaktarlığını yapmaktan da şeref duyuyoruz. Güya bize muhalefet yapmak adına Türkiye Cumhuriyeti kimliğine sahip olduğu hâlde gavurun kılıcını sallayarak üzerimize gelenleri gördükçe de üzülüyoruz. Proje ürünü açıkça belli olan şahsiyetlerin, konuların, kampanyaların bizim ülkemizin dikkatini asıl hedeflerinden uzaklaştırmak gayesiyle ortaya sürüldüğünün farkındayız. Türkiye'nin son sekiz yıldır yaşadığı her hadise bu sinsi oyunun bir parçasıdır. Hiçbiri kendi dinamiklerimizin tabii ürünü olmayan bunca siyasi, sosyal, ekonomik, psikolojik saldırının hepsinin de üstesinden Allah'ın yardımı ve milletimizin desteğiyle şimdiye kadar gelmeyi başardık.”

UID üyelerinden bulundukları ülkelerde temas ettikleri herkese gerçek Türkiye fotoğrafını bıkmadan, usanmadan, samimiyetle ve azimle sürekli anlatmalarını isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, UID Kadın Kolları ve Gençlik Kolları MKYK üyelerine çalışmalarında başarılar diledi.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim