• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Gümüşhane : 14 °C
  • Trabzon : 19 °C

ÇÖZÜM BEKLİYOR

18.05.2021 12:10
ÇÖZÜM BEKLİYOR
Geçtiğimiz Mayıs ayında Kürtün ilçesine bağlı Tilkicek köyünden Giresun'un Espiye ilçesine giden Ahmet Aydoğan yönetimindeki 28 YA 202 plakalı otomobil, Sapmaz köyünün Hacılı mevkiinde sürücüsünün hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak takla a

ÇÖZÜM BEKLİYOR

Geçtiğimiz Mayıs ayında  Kürtün ilçesine bağlı Tilkicek köyünden Giresun'un Espiye ilçesine giden Ahmet Aydoğan yönetimindeki 28 YA 202 plakalı otomobil, Sapmaz köyünün Hacılı mevkiinde sürücüsünün hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak takla atıp 30 metre mesafeden bariyer koruması olmayan Gökçebel baraj gölüne yuvarlanmış ve Ayşe Aydoğan olay yerinde hayatını kaybetmişti.

Gümüşhane’de bulunan gerek devlete, gerekse özel şahıslara ait baraj ve göletlerin can ve mal emniyeti açısından araç veya yaya yolu geçen kesimlerinin bir an önce bariyerlerle tahkim edilmesi gerekiyor.

Diğer taraftan özellikle Gümüşhane merkez, Torul ve Kürtün ilçelerinde yamaçlardan yüksek irtifalarda geçen köy grup yollarının da bariyer - otokorkuluk ile koruma altına alınması uzun yıllardır Gümüşhaneli vatandaşların yapılmasını istedikleri konuların başında geliyor.

Özellikle Gümüşhane’nin önemli turizm destinasyonu olan Süleymaniye  mahallesinden geçen ve Gümüşhane’yi Gözeler (Tembeda) köyü ve devamındaki köylere bağlayan yüksek yamaç ve irtifadaki köy yolunda koruyucu bariyer olmadığından sürekli maddi hasarlı ve yaralanmalı kazalar meydana geliyor.

Aynı şekilde Torul ilçesini Demirkapı grup yoluna bağlayan dağ yolunun da yüksek yamaç ve irtifadan geçmesi ve yol kenarlarında otokorkuluk olmaması nedeniyle ölümlü kaza dahil bir çok kaza meydana gelmiştir.

Gümüşhane’deki ilgili kamu kurumlarının envanterinde bariyer - otokorkuluk yapılması mecburi olan baraj, gölet  ve köy yollarının bilgileri vardır diye düşünüyoruz.

Bugün gelinen noktada gerek baraj ve gölet, gerekse köy yollarının bariyer - otokorkuluklarının yapılması Gümüşhane için çok önemli bir hayati konu olmuştur.

Gümüşhane Olay Gazetesi olarak, Sayın Valimiz Taşbilek’in bu önemli konuyla yakından ilgilendiğini ve ilgili kurumlara konu ile ilgili çözüm talimatları verdiğini umuyoruz.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim