• BIST 8728.32
  • Altın 2240.582
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.1296
  • Gümüşhane : 5 °C
  • Trabzon : 10 °C

ÇORUH EDAŞ’TAN GÜMÜŞHANE’YE KESİNTİSİZ ENERJİ YATIRIMI

29.07.2021 12:29
ÇORUH EDAŞ’TAN GÜMÜŞHANE’YE KESİNTİSİZ ENERJİ YATIRIMI
Çoruh EDAŞ, kesintisiz enerji parolasıyla köy ve kırsal şebekelerdeki yatırım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Gümüşhane’de elektrik altyapısının bakım ve yenileme çalışmalarını tamamlayan Çoruh EDAŞ, bölgeyi modern görünüme kavuşturdu.

ÇORUH EDAŞ’TAN GÜMÜŞHANE’YE KESİNTİSİZ ENERJİ YATIRIMI

Çoruh EDAŞ, kesintisiz enerji parolasıyla köy ve kırsal şebekelerdeki yatırım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.  Gümüşhane’de elektrik altyapısının bakım ve yenileme çalışmalarını tamamlayan Çoruh EDAŞ, bölgeyi modern görünüme kavuşturdu.

Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. (Çoruh EDAŞ) Gümüşhane İl Müdürlüğü, kesintisiz ve sürdürülebilir elektrik dağıtım hizmeti kapsamında, köy ve kırsal şebekelerdeki yatırım çalışmalarına, özverili ekipleriyle 7/24 devam ediyor.

Şirket, yatırım çalışmalarını tamamlayarak, elektrik altyapısından kaynaklanan arıza ve enerji kesintilerinin sona ermesini sağlarken köy ve kırsal bölgelerin uzun vadedeki ihtiyaçlarını karşılayacak çevreye duyarlı, modern bir elektrik altyapısı oluşturdu. Çalışmalara paralel olarak, söz konusu proje güzergâhlarına şirket tarafından uygun aydınlatma armatürleri montaj edilerek bölge modern ve estetik bir görünüme kavuştu.

Çoruh EDAŞ, sorumluluk bölgesi içerisinde, şehir merkezlerinde gerçekleştirdiği çalışmaların yanı sıra, köy ve kırsal bölgelerin şebekelerinde de yatırım çalışmalarına aralıksız devam edildiğinin altını çizdi. Çoruh EDAŞ Gümüşhane İl Müdürlüğü tarafından yapılan planlama doğrultusunda 2021 yılı içerisinde; Kelkit Yukarı - Aşağı Özlüce köyü,  Şiran Ardıçlı köyü,  Merkez Kurtoğlu köyü, Merkez Gözeler köyü, Merkez Üçkol köyü ve Torul Gülaçar köylerinde (Ramadanlı ve Durmuşlu Mahalleleri) alçak gerilim şebekeleri yenileme çalışmaları kapsamında, elektrik tesisleri yenilenerek açık iletkenlerin tamamı kapalı kablo olarak tesis edildi. Çalışmalarla birlikte, artan yerleşime bağlı ihtiyaç olan bölgelerde yeni trafo postaları kurularak, bölgelerin ek enerji ihtiyaçları karşılanmış oldu. Saha çalışmaları tamamlanan yedi trafo bölgesinde 445 adet direk dikilip, 17 bin 094 metre kapalı kablo tesis edilerek 461 aboneyi etkileyen şebeke yenilemesi tamamlandı. Şirket, Kürtün Süme köyü Kaledibi Mahallesi’nde, Torul Küçükçit köyü, Torul Köstere köyü Tanere Mahallesi’nde de tesis çalışmalarının hızla devam ettiğini belirtti.

2021 yıl sonu itibariyle, toplamda 22 farklı noktada kırsal şebeke güçlendirmesi gerçekleştirecek olan Çoruh EDAŞ Gümüşhane İl Müdürlüğü yetkilileri, yatırım çalışmaları esnasında desteğini ve sabrını esirgemeyen tüm yerel yönetim birimlerine ve abonelerine teşekkürlerini sundu.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim