• BIST 9804.4
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Gümüşhane : 24 °C
  • Trabzon : 25 °C

ÇÖP ‘SORUN’ OLMAYACAK

20.05.2016 11:30
ÇÖP ‘SORUN’ OLMAYACAK
Gümüşhane Belediyeler Birliği, Gümüşhane Belediye Başkanı ve Birlik Başkanı Ercan Çimen başkanlığında toplandı. Birlik Başkanı Çimen, gerek sağlanacak ödeneklerle gerekse Birliğe üye kurumların aidatlarını sağlıklı ödemeleri halinde, ilde merkez ilçe başt

Gümüşhane Belediyeler Birliği toplantısı, Gümüşhane Belediye Başkanı ve Birlik Başkanı Ercan Çimen başkanlığında yapıldı. Gümüşhane Belediye Başkanlığı Meclis Salonu’nda yapılan toplantıya Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak, Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu, Kürtün Belediye Başkanı Ahmet Kanat, Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, belde belediye başkanları ve birlik üyeleri katıldı.

Gündem gereği yapılan kapalı oy seçimlerinde Gümüşhane Belediyeler Birliği ve Meclis Başkanlığı’na Ercan Çimen, birinci başkan vekilliğine Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, 2. Başkan vekilliğine Kürtün Belediye Başkanı Ahmet Kanat, katip üyeliklere ise Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu ile Arzularkabaköy Belediye Başkanı Süleyman Tanış seçildiler.

Birlik Encümen Üyeliğine Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, Şiran belediye Başkanı Yavuz Altıparmak,  Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün, Kürtün Belediye Başkanı Ahmet Kanat, Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu ve Söğütlü Belediye Başkanı Hasan Türker kapalı oyla seçildiler.

2015 Yılı Kesin Hesabı

Gümüşhane Belediye Başkanı ve Birlik Başkanı Çimen tarafından 2015 yılı kesip hesap bilançosu hakkında birlik üyelerine açıklamada bulundu. Çimen, 2015 yılında personel giderlerinin 7 bin 122, mal ve hizmet alımlarının 13 bin 959 ve sermaye giderlerinin 220 bin lira olmak üzere toplam 240 bin 81 lira gider olduğu, buna karşılık diğer gelirlerin 188 bin 257 lira olduğunu söyledi. Yapılan oylama sonucu 2015 yılı kesin hesap bilançosu kabul edildi.

Firmaya Borç Kalmadı

Birlik Müdürü Murat Aydın’ın birlik üyelerine sunduğu 2015 yılı faaliyet raporunda ise Gümüşhane’ye yaptırılan Katı Atık İstasyonu nedeniyle yüklenici firmaya 6. Hak ediş olarak 220 bin lira ödeme yapıldığını ve yüklenici firmaya birliğin borcu kalmadığını söyledi.

Mali Yönden Aksamalar Oluyor

Birlik Başkanı Ercan Çimen ise faaliyet raporu üzerine yaptığı konuşmada, toplamda birlikte 241 bin lira para akışı gerçekleştiğini belirterek, “Bizim zayıf noktamız birliğe üye kurumların yıllık aidat ve yatırım ödemeleri konusunda düzensiz ücret ödemeleri sebebiyle birliğin mali yönden sürekliliğinde aksamalar olmaktadır.  Kürtün ilçemizin uzaklığı nedeniyle Kürtün ve Özkürtün belediyeleri arasına belirlenecek bir alana katı atık aktarma istasyonu yapılması gerekmektedir. Tüm bunları yaparken ekonomik yönden birliğimiz daha etkin ve verimli hizmet verebilmesi için mali yönden birlik üyeleri tarafından sürekli ve düzenli ödemelerle desteklenmesi gerekmektedir. Birlik hizmetlerinin daha verimli ve ekonomik uygulanabilmesi için diğer emsal birliklerde olduğu gibi birlik istasyon ve ekipmanlarının personellerle birlikte özelleştirmesi ve güçlendirilmesi gerekmektedir” dedi.

Yapılan oylama sonucunda 2015 yılı faaliyet raporu kabul edildi.

Toplantıda daha sonra çöp toplama ve aktarma konusunda sorun yaşayan belediye başkanları açıklamalarda bulundu.

Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak, birlik için bir mevzuat hazırlanmasını ve çöp aktaran belediyelere kilometre masrafı ödenmesi gerektiği dile getirdi.

Kürtün Belediye Başkanı Ahmet Kanat ise Gümüşhane Katı Atık Aktarma İstasyonu’nun Kürtün ilçesine uzak olduğunu, Gümüşhane Belediyeler Birliği’nden bugüne kadar kendilerine herhangi bir para aktarması yapılmadığını ifade etti.

Çöp Diye Sorunumuz Kalmayacak

Gümüşhane Belediye Başkanı ve Birlik Başkanı Ercan Çimen ise birliğin şu anda herhangi bir borcu olmadığını, birliğe üye kurumların aidatlarını sağlıklı ödemeleri halinde yaşanan tüm sorunların giderileceğini belirterek, “Ödenek konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan talebimiz oldu. Bu konuda Milletvekillerimiz Hacı Osman Akgül ile Cihan Pektaş, konuyu hassasiyetle takip etmektedirler. Gerek sağlanacak ödenek gerekse birliğe üye kurumların aidatlarını sağlıklı ödemeleri halinde, ilimiz merkez ilçe başta olmak üzere ilçelerimizin, beldelerimizin ve köylerimizin çöp diye bir sorunu kalmayacaktır” diye konuştu.

Projeler Hazırlanacak

Çimen, her şeyin temiz bir Gümüşhane için olduğunu vurgulayarak, “Birliğimiz hibe almak için projeler hazırlamaktadır. Tüm bunların yanı sıra evsel atıkların düzenli depolanması için tesis yapımı planlanmaktadır. Borcu olmayan birliğimiz, gelecek ödenekler ve üyelerimizin ödeyeceği aidatlarla gönlümüzün istediği Gümüşhane’yi hep birlikte ortaya koyacağız” dedi.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim