• BIST 9693.46
  • Altın 2499.907
  • Dolar 32.5633
  • Euro 34.7694
  • Gümüşhane : 10 °C
  • Trabzon : 14 °C

ÇOKTAN ÇÖZÜLMELİYDİ

13.04.2017 11:41
ÇOKTAN ÇÖZÜLMELİYDİ
Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, rektör olarak göreve başladığında üniversite kampusu içerisinde Fevzi Paşa Okulu’nu gördüğünde üzüldüğünü, 2008 yılında kurulmuş bir üniversitede bu sorunun şimdiye kadar çoktan çözülmüş olmas

 

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, rektör olarak göreve başladığında üniversite kampusu içerisinde Fevzi Paşa Okulu’nu gördüğünde üzüldüğünü, 2008 yılında kurulmuş bir üniversitede bu sorunun şimdiye kadar çoktan çözülmüş olması gerektiğini söyledi.

Zeybek, gazetemiz OLAY'a yaptığı açıklamada, bazı üniversitelerin ana birimleri dışında kampus alanı içerisinde anaokullarının, ilkokulların, özel okulların ve kolejlerin olabileceğini ifade ederek, “Ama o okullar ihtiyaca binaen oluyor. Ancak bizdeki farklı bir tablo oldu. Şu anda bizim ÖSYM binası olarak kullandığımız bina da daha önceden  bir okuldu. Fevzi Paşa Okulu da kampus alanımız içerisinde kalmış bir okul. Okul, ihtiyaca binaen sonradan yapılmış bir okul da değil. Kaldı ki, kampusumuz zaten buna da müsait değil” dedi.

“BİZDEN ÖNCE BU SORUN ÇÖZÜLMELİYDİ”

Rektör Zeybek, Bağlarbaşı Mahallesinde yaşayan vatandaşlar başta olmak üzere üniversitede görevli personelin çocuklarının gidecekleri, çok rahatlıkla öğrenim görecekleri ve kolay ulaşabilecekleri okul ya da okulların olması gerektiğinin altını çizerek, “Yakın çevremize baktığımızda Fevzi Paşa Okulunun dışında çok yakınımızda zaten okullar var. Bu çocuklarımız yakın çevremizdeki bu okullara giderken, kampusumuz içerisinde bulunan Fevzi Paşa Okulu üniversitemize devrinin yapılmasında herhangi bir sakınca yoktur. Dolayısıyla Fevzi Paşa Okulu çoktan üniversitemize devri yapılmalıydı. Ancak her nedense yapılmadı. Biz, göreve başladığımızda bunu bir sorun olarak gördük ve zaman geçirmeden ele alarak bir an önce çözülmesi kararına vardık” ifadelerini kullandı.

 “CİDDİ BELİRTİLER VAR”

Gümüşhane’nin topografik yapısından kaynaklanan bir takım sorunlar olduğunu, üniversite alanı içerisinde de bu topografyaya müdahale edildiğini vurgulayan Rektör Zeybek, şunları kaydetti:

“Üniversitemizde maalesef bir an önce açılsın diye yapı statiğine dikkat edilmeden birçok binamızı hizmete açmışız. Onun ciddi belirtilerini, fiziki yapılarında birtakım kaymaları, oturmaları görüyoruz. Yazıktır. Bunlar hep kamu kaynağıdır. Dolayısıyla da eğimli topografyaya müdahale edilirken, Fevzi Paşa Okulu’nun 9 yıldır süren sorunun çözülmemiş olmasına gerçekten üzüldüm.”

“SÜRECİ FAZLA UZATMAMAK GEREKİYORDU”

Göreve başladıktan sonra Gümüşhane Valisi Okay Memiş ile konuyu görüştüklerini anlatan Prof. Dr. Zeybek, şöyle devam etti:

“Toplumdan da gelen talepler ve tepkiler  vardı. Süreci çok fazla uzatmadan Fevzi Paşa Okulu’nun devri ile ilgili görüşmelerimiz oldu. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de okula ihtiyacı olduğu da dikkate alınarak bu sorunu bir protokolle çözelim dedik. Sayın Valimizin de katılımı ile Milli Eğitim Müdürlüğü ile Fevzi Paşa Okulu’nun üniversitemize devri ile ilgili protokolü imzaladık. Bina içine girmeden aldık demem. Binanın içine girmemiz lazım. Ama önemli olan ilk adımı attık. Şimdi Kalkınma Bakanlığı’ndan gerekli izinleri alacağız. Milli Eğitim Bakanlığı ile yazışmalarımız devam edecek. Protokol gereği 24 derslikli ve hemen Fen Lisesi’nin yakınındaki bir alana okul yaptıktan ve Milli Eğitim Bakanlığı’na devrettikten sonra biz de Fevzi Paşa Okulu’nu devralacağız.”

“YENİ BİRİMLERE ZAMAN AYIRMAK İSTERDİK”

“İş yaparken öncesini sorgulamam” ifadesini kullanan Zeybek, “Geldiğimde bu sorun çözülmüş olsaydı ben enerjimi buna harcamış olmazdım. Kampusumuzu daha nasıl güzelleştiririz, enerjimizi buna harcardık. Buna rağmen yine de peyzaj çalışmamız var. Trabzon ve Ankara’da iki ayrı kuruluşla görüştük. YÖK’ün vereceği izin doğrultusunda bu konuda iyi icraatlar ortaya koyan, yeni birimleri çoğaltmaya zaman ayırmak isterdik ama demek ki gelir gelmez enerjimizin bir kısmını bu konuya ayırmamız gerekiyormuş. Mutluyuz, çözüme yardımcı olan başta Sayın Valimiz olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“ÇALIŞMAYA BAŞLAYACAĞIZ”

İnşaat sezonu başlar başlamaz ve Kalkınma Bakanlığı’ndan da gerekli izinleri alır almaz yeni okul yapımına başlayacaklarını da kaydeden Prof. Dr. Zeybek, “Yapılacak olan okulun bulunduğu alanın zemininde de bir arazi çalışması yapacağız. Çünkü daha önce başımıza gelen sıkıntıları yaşamak istemiyoruz. İlmi üreten ve yayan bir kurum olarak zeminde sıkıntı yaşamak istemiyoruz. Uzman arkadaşlarımızla birlikte zemin etüdü yapacağız. Okulun yapımına hemen başlamak istiyoruz. Yetiştirebilirsek bu yıl, yetiştiremezsek gelecek yıl bitirerek okulu teslim edeceğiz, biz de Fevzi Paşa Okulu’nu devralacağız” dedi.

“İKİ PROTOKOL DAHA İMZALADIK”

Fevzi Paşa Okulu’nun üniversiteye devri dışında Milli Eğitim Müdürlüğü ile iki protokol daha imzalandığını açıklayan Rektör Zeybek, “Aslında Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliğini gerçekleştiriyorduk ama biz resmi plan doğrultusunda olsun istedik. Bu protokolümüzün biri eğitim işbirliği protokolüdür. Şehir ve ilçeler genelinde çeşitli işbirliğini kapsıyor. Öğretmenlerle, üniversitemizin belirleyeceği eğitim faaliyetleriyle, ihtiyaç duyulan alanlarda eğitim öğretimin kalitesini artıracak alanlarda üniversitemizin katkılarını kapsayan bir protokol. Hem eğitim öğretim çalışmalarında hem de proje araştırma konusunda katkı koymak istiyoruz. Projeler konusunda bizim ilgili birimlerimizin bilgilerinin paylaşılması konusunda olan bir protokol. Ayrıca sosyal ve kültürel etkinlikler noktasında okullarımızla işbirliği yapılacak” dedi.

SPOR HİZMET VE FAALİYETLERİ PROTOKOLÜ

Rektör Zeybek, üçüncü protokolün ise spor hizmetleri ve faaliyetleri konusunda olduğunu açıklayarak, şu bilgiyi verdi:

“Bizim Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu’nun faaliyetlerinde hem spor salonlarından yararlanmak hem de Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okulların sportif çalışmalarına katkı koymayı amaçlayan bir protokol daha imzaladık. Okulların spor müsabakalarında üniversitemizin sağlayacağı katkılar olacak. Organizasyon ve yönetim noktasında bizden talep edecekleri katkıları sağlama doğrultusunda spor hizmetleri ve faaliyet protokolünü de imzaladık.

İbrahim Özdemir-Figen Tok

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
FATİH
03 Mayıs 2017 Çarşamba 08:42
08:42
FEVZİPAŞA YAPILIRKEN TOKİYE YAPILACAK OKUL FEVZİ PAŞAYA KAYDIRILARAK YAPILDI. YANİ TOKİ SAKİNLERİNİN PARASIYLA YAPILDI. ŞİMDİ TOKİ SAKİNLERİNİN ÇOCUKLARINI FEN LİSESİNİN YANINA YOLLARSANIZ YASTIKLARINIZDA RAHAT UYURSUNUZ
95.1.186.154
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim