• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • Gümüşhane : 13 °C
  • Trabzon : 17 °C

“ÇOK İYİ NETİCELER ALACAĞIZ”

06.09.2016 20:50
“ÇOK İYİ NETİCELER ALACAĞIZ”
Gümüşhane Valisi Okay Memiş, terör örgütü Fethullah Gülen Cemaati ile bağlantılı Koza Altın, Koza Madencilik ve İpek Doğal Enerji’nin, 674 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile şirketlere atanan kayyumlarının yetkilerinin Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (

 

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, terör örgütü Fethullah Gülen Cemaati ile bağlantılı Koza Altın, Koza Madencilik ve İpek Doğal Enerji’nin, 674 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile şirketlere atanan kayyumlarının yetkilerinin Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilmesiyle birlikte çok daha iyi neticeler alınacağını söyledi.

FETÖ’NÜN FİNANS AYAĞINA DARBE

15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ’nün finans ayağına en büyük darbe, geçtiğimiz günlerde yayımlanan 674 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile vuruldu. FETÖ soruşturmaları kapsamında kayyum atanan dev şirketler, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na devredildi. TMSF’ye geçen dev holdingler arasında hükümetin "terör örgütü" olarak nitelediği Fethullah Gülen cemaati ile bağlantılı Koza Altın, Koza Madencilik, Kaynak Holding, Boydak ve İpek Doğal Enerji de yer alıyor.

FETÖ UNSURLARINI TEMİZLEMEK

Gümüşhane’de bulunan Koza Altın Maden İşletmeleri Gümüşhane Mastra Altın Madeni de kayyum atanan şirketlerden biriydi.  Konu ile ilgili gazetemize açıklama yapan Vali Memiş, , Gümüşhane’nin bir maden kenti olduğunu ifade ederek, “Kanun Hükmünde Kararname ile Koza Altın hisseleri Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu’na devredildi. Biz, zaten onun öncesinde de kayyumlar marifetiyle buraları tamamıyla Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) unsurlarından temizlemek amacıyla toplantılar yaptık” dedi.

GÜMÜŞHANE MADEN KENTİ

Gümüşhane’nin bir maden kenti olduğunun ve bundan sonra çok daha iyi neticeler alınacağının altını çizen Vali Memiş, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Milletvekillerimiz, kayyum heyeti ve diğer yetkililerle birlikte FETÖ unsurlarından temizlenen maden işletmesinin yeniden işletmeye açılması yönünde bir karar aldık. Koza Altın İşletmelerinin Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu’na, Kanun Hükmünde Kararname ile devredilmesini bizim girişimimizi daha da rahatlatacak bir gelişme olarak değerlendiriyorum. Bundan sonra çok daha iyi neticeler alacağımızı ümit ediyoruz. “

KIZ ÖĞRENCİ YURDU OLARAK AÇACAĞIZ

İpek grubu tarafından Bağlarbaşı Mahallesi’ne yapılan yurdun da kız öğrenci yurdu olarak açılacağını kaydeden Vali Memiş, “Biz, bu yurdumuzu kız öğrenci yurdu olarak planladık. Allah nasip ederse öğrenci yurdu olarak açacağız. Bu yurtlar ve okullar FETÖ’cülerin halkımızın manevi ve dini duygularını sömürerek yaptıkları yatırımlardır” dedi.

ASLİ SAHİPLERİNE KAVUŞTULAR

Yurt ve okullara el konulmasıyla birlikte yurtların ve okulların asli sahiplerine iade edilmiş olduğunun altını çizen Gümüşhane Valisi Memiş, şöyle devam etti:

“Biz bu okul ve yurtları devlet eliyle rahatlıkla işletmiş olacağız. Bizim ilk planlamamız Bağlarbaşı Mahallesi’ndeki yurt üzerinedir. Gümüşhane olarak yurda ihtiyacımız var. Toplamda 18 bin üniversite öğrencimiz var. Dolayısıyla bu FETÖ’cüler himmet adı altında topladıkları paralarla yaptırdıkları yurtlar da asli sahiplerine geri dönmüş oluyor. “

OKULLA İLGİLİ ÇALIŞMA SÜRÜYOR

Memiş, yine Bağlarbaşı Mahallesi’nde bulunan okulun da devletleştirilmesiyle beraber, eğitim ve öğretimin devlet denetiminde yapılacağını, okulla ilgili çalışmanın sürdüğünü, ilerleyen günlerde yapılan çalışmanın basın ve kamuoyu ile paylaşılacağını sözlerine ekledi.

17-25 ARALIK SÜRECİ SONRASI

17-25 Aralık sürecinin ardından FETÖ’nün mali yapılanmasına yönelik peş peşe soruşturmalar başlatılmıştı. Bu çerçevede başta Koza-İpek ve Kaynak Holding olmak üzere pek çok şirkete kayyum atanmıştı. 15 Temmuz darbe girişimin püskürtülmesinin ardından soruşturmaların kapsamı genişletildi. FETÖ’nün mali yapılanmasına 674 sayılı KHK ile önemli bir darbe indirildi.

674 SAYILI KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME

Öte yandan, Resmi Gazete’de yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile birlikte, Fethullahçı Terör Örgütü bağlantılı şirketler Tasarruf Mevduat Sigortası Fonu’na (TMSF) devrediliyor.

Olağanüstü hal kapsamında yayımlanan kanun hükmünde kararnameye (KHK) göre "terör örgütlerine" aidiyet veya irtibat nedeniyle şirketlere atanan kayyumların yetkileri Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilecek.

FİRARİ FETÖ'CÜ İPEK GRUBU DA TMSF'YE DEVREDİLDİ

Resmi Gazete'de yayımlanan 674 sayılı KHK'ya göre TMSF, Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne veya Hazine’ye devredilen şirketler hariç mali durumu, ortaklık yapısı, diğer sorunları veya piyasa koşulları nedeniyle sürdürülebilir bulmadığı şirketlerin varlıklarının satılmasına veya bu şirketlerin feshi ile tasfiyesine karar verebilecek. Bu işlemler TMSF tarafından yerine getirilecek.

Yine KHK'ya göre kayyum yetkisinin TMSF'ye hakim kararıyla devredilmesinin ardından kayyumların görevi sona erecek.

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim