• BIST 10045.74
  • Altın 2412.135
  • Dolar 32.2988
  • Euro 34.6561
  • Gümüşhane : 12 °C
  • Trabzon : 15 °C

Çocukla uçak yolculuğunda dikkat edilmesi gerekenler

12.04.2016 11:31
Çocukla uçak yolculuğunda dikkat edilmesi gerekenler
Çocukla uçak yolculuğunda dikkat edilmesi gerekenler

 

 

 

Yaz aylarının yaklaşmasıyla beraber tatil planları da yapılmaya başlanıyor. Bu yaz çocuklarınızla güzel bir geziye çıkmak istiyorsanız ve ulaşımı uçakla yapacaksanız, seyahatinizin keyifle geçmesi için birtakım detaylara dikkat etmeniz gerekebilir. Özellikle çocukla seyahat denilince göz önünde bulundurmanız gereken birçok şey oluyor.

 

Bu yaz çocuklarla uçak yolculuğu yapacaksanız, sizler için bir araya getirdiğimiz önerileri aklınızın bir köşesine yazın. Uçak biletinizi henüz almadıysanız ve uygun fiyata uçak bileti arıyorsanız, https://www.ucakbileti.com adresine girip dilediğiniz noktaya en ucuz uçak biletini bulup kolayca satın alabilirsiniz. Şimdi gelin çocukla uçak seyahatinin inceliklerine bakalım;

 

 

Planlı olun

 

Çocuğunuzla uçak yolculuğuna çıkacaksanız, birçok şeyi ayrıntılı düşünüp önceden belirlemelisiniz. Havaalanı ve koltuk seçimini çocuğunuza uygun yapıp gideceğiniz yerde havaalanından şehre nasıl ulaşacağınızı önceden planlamalısınız.

 

Uçuş saatini çocuğunuzun uyku vaktine göre seçebilirsiniz. Böylece uçuşun büyük bir bölümünde çocuğunuz mışıl mışıl uyur ve rahat bir yolculuk geçirebilirsiniz. Havaalanından gideceğiniz yere rahat bir ulaşım sağlamak için havaalanına yakın bir otel tercih edebilir veya hızlı ve konforlu bir ulaşım için özel araç kiralayabilirsiniz.

 

Eğer sabahın erken saatlerinde bir uçuş tercih edecekseniz uygun fiyatlı bilet bulma şansınız daha yüksek olur. En uygun uçak biletleri nerede bulurum derseniz Ucakbileti.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.

 

Çocuğunuzu uçağa binmeye hazırlayın

Çocuğunuz söz dinleyecek yaştaysa, seyahatinizden bir hafta önce onu ruhen ve bedenen uçak yolculuğuna hazırlayın. Uçağın korkulacak bir yanı olmadığını, rahat ve güvenilir bir şekilde hafif yükseklikte gideceğinizi söyleyebilirsiniz. Yukarıdan şehri seyrederek yolculuk etmenin keyifli olacağından bahsedebilirsiniz. Hatta yol boyunca yaramazlık yapmazsa ona istediği bir hediyeyi alacağınızı söyleyebilirsiniz.

 

Çeşitli ekipmanlardan yararlanın

 

Çocuğunuzla seyahatinizde çeşitli ekipmanlara ihtiyaç duyabilirsiniz. Bebeğiniz varsa onu kolayca taşımak için yanınızda kanguru veya sling bulundurmanız faydalı olacaktır. Ayrıca bebek arabası, araba koltuğu gibi malzemeler de seyahat boyunca işinizi kolaylaştırır. Bu tür büyük malzemeleri yanınızda taşımanıza gerek yok. Konaklama yapacağınız yerden veya kiralık araba şirketinden temin edebilirsiniz.

 

İki yaşın üzerindeki çocuklara ayrı koltuk alındığından onların oturacağı alanın konforunu ve güvenliğini düşünmeniz gerek. Çocuğunuz araba koltuğunda daha rahat ediyorsa, uçakta da araba koltuğuna oturtup daha huzurlu bir seyahat geçirmesini sağlayabilirsiniz. Böylece yüksekte olacağı için camdan dışarıyı daha rahat görebilir, ayrıca koltukta emniyet kemeri olduğundan daha uslu oturabilir.  Araba koltuğunu rahat taşımak için tekerlekleri açılıp kapanan portatif modelleri tercih edebilirsiniz.

 

İhtiyacı olabilecek yiyecekleri ve eşyaları eksik etmeyin

 

Çocuğunuzla uçak seyahati yapacaksanız yaşına uygun bir çanta veya el bagajı hazırlamanız şart.

 

Bebeğiniz varsa süt, su, birkaç adet biberon, mama, bolca bebek bezi, yedek emzik, bir şişe tylenol, bolca ıslak mendil, 2 takım yedek kıyafet, bir kaç diş kaşıma veya çıngırak oyuncağı, emzirme örtüsü, siyah ince bir örtü ve alt değiştirme örtüsünü eksik etmeyin. Ayrıca hastalanma ihtimaline karşı yanınızda gerekli ilaçlar ve ilk yardım paketi bulundurun.

 

Çocuğunuz 1 ila 3 yaş arasındaysa; yedek bez, bardak ve/ya biberon, ıslak mendil, pull-up (kilot bez) veya iç çamaşırı, 1 takım yedek kıyafet, çorap, bir hırka veya sweatshirt, emzirme örtüsü, çeşitli oyuncaklar, gerekli ilaçlar ve ilk yardım paketi yanınızda bulundurmanız gerekenlerden.

 

Acil durumlar için birkaç abur cubur bulundurmanızda da fayda var. Gofret, sevdiği bisküvi, çikolata ve krakerlerden bir iki paket çantanıza atabilirsiniz. 

 

Keyifli vakit geçirmelerini sağlayın

 

Çocuklarınız uçak yolculuğu sırasında bir süre sonra sıkılıp huysuzlaşabilir. Özellikle hareketli bir çocuksa uzun süre bir yerde oturmak onun için oldukça zor olabilir. Bu durumda yanınıza çocuklarınızın oyalanabileceği oyuncaklar, kitap ve dergiler almanızda fayda var. Bunun için sevdiği birkaç adet oyuncak, oyun kartı, oyun hamuru, parmak kuklalar, boyama kitapları ve kalemler, resimli okuma kitaplarını tercih edebilirsiniz. Böylece uçuş boyunca oyuncaklarıyla oynayıp boyama yaparak keyifli vakit geçirebilirler.

 

Tabletiniz veya akıllı telefonunuz varsa, cihazınızı  uçak moduna alıp sevdiği mobil oyunları oynamasına izin verebilirsiniz.

 

 

Sağlığını ihmal etmeyin

 

Çocuklarınızla yolculuğa çıkarken olası sağlık problemlerine karşı önlem almanız yararınıza olacaktır. Çocuğunuz yolculuk sırasında aniden hastalanabilir veya midesini üşütebilir. Bu açıdan yanınıza mutlaka bir ilk yardım çantası almalısınız.

Bunun içerisine çocuğunuzun düzenli kullandığı ilaçların yanı sıra grip, ateş ve baş ağrısı gibi yaygın hastalıklara iyi gelecek ilaçları koyabilirsiniz. Böylece çocuğunuzun hastalanması halinde kolayca müdahale edebilirsiniz.

 

 

Kalkış ve inişlerde dikkatli olun

 

Uçağın kalkış ve iniş anında oluşan yüksek basınçtan kulaklarımız olumsuz etkilenebiliyor.Yetişkinlere göre çocuklar bu durumdan daha fazla etkileniyor. Böyle anlarda çocuklarınızın sakız çiğnemeleri veya su içmeleri kulaklarındaki ağrı hissini azaltabilir.

 

Sizler için bir araya getirdiğimiz bu önerilere uyarak çocuklarınızla huzurlu ve rahat bir yolculuk geçirebilirsiniz. Uçak biletinizi henüz almadıysanız, istediğiniz destinasyona en ucuz uçak bileti alternatifleri için Ucakbileti.com adresini ziyaret edebilirsiniz. En uygun adana istanbul uçak bileti başta olmak üzere dünyanın her noktasına ekonomik uçak biletleri için Ucakbileti.com’dan şaşmayın.

 

Ucakbileti.com web sitesinde THY, AnadoluJet, AtlasGlobal, SunExpress, Borajet, Pegasus ve Onur Air havayolu firmalarının uçuş bilgileri ve fiyatlarını bir arada inceleyerek en uygun uçak biletine sahip olabilirsiniz.

 

 

 

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Yöresel Çantalar Da Tarih Oluyor07 Ekim 2020 Çarşamba 10:54
  • Tarihi Köy Odalarına Yürüdüler06 Ekim 2020 Salı 11:09
  • Köylerde Kış Hazırlıkları Başladı24 Eylül 2020 Perşembe 11:20
  • DÜĞÜNE DAVET İÇİN ÜRETİLİRDİ, GEÇİM KAYNAĞI OLDU26 Ağustos 2020 Çarşamba 16:44
  • Kamu Şoförlerine Trafik Eğitimi22 Ocak 2020 Çarşamba 14:43
  • Balık Üretimiyle Ekonomiye Katkı22 Ocak 2020 Çarşamba 14:39
  • YEMEKLERE TUZ KOYMAYIN14 Mart 2019 Perşembe 11:43
  • DOĞADA KARAVANLI YAŞAM07 Şubat 2019 Perşembe 11:39
  • KÜÇÜK YAŞAM BECERİLERİ10 Ocak 2019 Perşembe 12:55
  • BU MANTAR BAŞKA MANTAR19 Haziran 2018 Salı 14:33
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim