• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Gümüşhane : 11 °C
  • Trabzon : 22 °C

ÇOCUK TRAFİK EĞİTİM PARKI ŞENLENDİ

28.09.2022 14:02
ÇOCUK TRAFİK EĞİTİM PARKI ŞENLENDİ
Gümüşhane’de 2019 yılında İçişleri Bakanlığı’nın trafik güvenliği açısından farkındalık oluşturma ve insan odaklı trafik vizyonu çerçevesinde Vali Kamuran Taşbilek’in talimatlarıyla yapılan Şehit Polis Cengiz Erkan Çocuk Trafik Eğitim Parkı okulların açıl

ÇOCUK TRAFİK EĞİTİM PARKI ŞENLENDİ

Gümüşhane’de 2019 yılında İçişleri Bakanlığı’nın trafik güvenliği açısından farkındalık oluşturma ve insan odaklı trafik vizyonu çerçevesinde Vali Kamuran Taşbilek’in talimatlarıyla yapılan Şehit Polis Cengiz Erkan Çocuk Trafik Eğitim Parkı okulların açılmasıyla birlikte yeniden şenlendi.

İçişleri Bakanlığı’nın 2021-2023 Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planındaki hedefleri doğrultusunda İl Özel İdaresi tarafından yapılan ve Gümüşhane Belediyesi’nin de katkı sağladığı tesiste yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte yapılan planlama çerçevesinde bugün ilk öğrenciler konuk edildi. Parkta anaokulu öğrencileri teorik eğitim aldıktan sonra akülü araçlarla trafik eğitim parkında uygulamalı trafik eğitimi aldı.

Yeni Şehir Stadyumu bitişiğindeki alana yapılan parkta kentte eğitim gören geleceğin teminatı anaokulu ve ilkokullarda okuyan çocukların trafik bilincini geliştirmek, çağdaş bir trafik kültürü kazandırabilmek, evrensel trafik değerlerine yönelik farkındalık oluşturmak, teorik olarak verilen eğitimleri pekiştirmek amaçlanıyor.

Bu yıl tüm ili kapsayacak şekilde en fazla öğrenciye eğitim verilmesine yönelik hedef kapsamında haftanın 3 günü İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenecek takvim doğrultusunda öğrenciler peyder pey eğitime alınacak.

İl merkezinde bulunan öğrencilerin eğitiminde İl Emniyet Müdürlüğü, belde ve köy okullarından gelen öğrencilerin eğitiminde ise İl Jandarma Komutanlığı personelinin eğitici olacağı trafik eğitim parkından 2022 yılı sonuna kadar yapılan planlama dahilinde 976 öğrenciye eğitim planlanıyor.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim