• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Gümüşhane : 26 °C
  • Trabzon : 16 °C

ÇIRPINDIKÇA BATIYORLAR

16.03.2024 16:32
ÇIRPINDIKÇA BATIYORLAR
Doğruyu kabullenmek yerine, iftira etmeyi tercih ediyorlar. Bunun nedeni kaybetme korkusu mudur?

ÇIRPINDIKÇA BATIYORLAR

Doğruyu kabullenmek yerine, iftira etmeyi tercih ediyorlar. Bunun nedeni kaybetme korkusu mudur?

15 Mart 2024 tarihle gazetemizde manşet haber olarak verdiğimiz “Söylem Başka, Eylem Başka” haberinin ardından sosyal medya hesapları üzerinden algı oluşturma çabaları ve bizi yalan haber yapmakla itham etmişlerdir.

MHP Basın ve Halkla İlişkilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Tahir Öztürk, Gazetemizi yalan haber yapmakla itham etmiş, sosyal medya hesaplarında gerek yaptığı paylaşımlarla gerekse yaptığı yorumlarla hem Cumhur İttifakının hem de gazetemizin kurumsal kimliğine zarar verdiğini MHP İl Başkanlığı bile farkına varamamıştır.

Gümüşhane Olay Gazetesi İmtiyaz Sahibi Muammer Şeker, “şunu ifade etmek isteriz ki siyasi partiler yarışırken muhatapları gazeteciler olarak bizler değil, partilerin adayları ve yöneticilerdir. Sosyal medya üzerinden yürütülmeye çalışılan kara propagandanın hoş olmadığı herkesçe malumdur. Bizleri karalamaya çalışanların amaçlarının ne olduğunu bizler ve tüm okurlarımız gayet iyi biliyoruz. Bizlerin duruş ve ilkelerimizden vaz geçmeden, ispatı ve delili olmadan hiçbir haberi gazetemizde konu edinmediğimiz ki bu haberin de ispat, delil ve ilgilileri mevcuttur. Konunun birebir muhataplarının açıklamalarını siz değerli okurlarımızla paylaşıyoruz. Karalama kampanyaları ile ilgili olarak yasal haklarımızı da saklı tuttuğumuzu belirtmek istiyorum.” şeklinde konuştu. 

Sokak ağızı ile yapılan siyasetin geçmişte kimler tarafından hangi amaçlarla yapıldığı ortada iken, 2024 yerel seçimlerinde birçok yerde Cumhur ittifakı birlik ve beraberlik içinde seçime gidiyorken, Gümüşhane’de Cumhur İttifakının ortağı olan MHP’nin yöneticilerinin kahvehane konuşmalarında ittifaka verdikleri zararın hesabını veremeyeceklerinin farkına bile varamıyorlar.

MHPli bazı yöneticilerin MHP Gümüşhane Belediye Başkan Adayı Vedat Soner Başer’i yanlış bilgilendirdiği, yanlış içerikleri doğru imiş gibi kendisine aktardığı ortadadır. Belediye Başkan Adayı Sayın Başer’e en çok zararı etrafındakiler vermektedir.

MHP Gümüşhane Belediye Başkan Adayı Vedat Soner Başer’in Gümüşhane Olay Gazetesi İmtiyaz Sahibi Muammer Şeker’e ilettiği mesajlarda Gümüşhane Belediyesinin dışardan aldığı varsayılan ürün videolarını atarak “bunları da paylaş” şeklindeki ifadelerinin ardından yayınlanan videonun kaynağını incelediğimizde konunun Gümüşhane Belediyesi ile alakalı bir durumun söz konusu olmadığı, HAK-İŞ Gümüşhane İl Başkanı ve Hizmet-İş Gümüşhane temsilcisi Yaşar Köse tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle alındığı ortaya çıktı.

HAK İŞ Gümüşhane İl Başkanı ve Hizmet-İş Gümüşhane temsilcisi Yaşar Köse yaptığı açıklamada, “Hak-İş Gümüşhane İl Başkanı ve Hizmet-İş Gümüşhane temsilcisi olarak belediyemizde çalışan tüm üye ve çalışma arkadaşlarıma 8 Mart Dünya kadınlar günü dolayısıyla birer hediye vermek istedim. Bunun içinde Trabzon’da bir firmadan hasır sepet alarak içine lokum koydum. Bu sepetlerin ve lokumların tamamını kendi öz kaynağımla aldım. Almış olduğum hediyeleri tüm üyelerimize takdim ettim” ifadelerin kullandı.

Gazetemizde manşet olarak verilen haberin ardından sosyal medyada başlatılan karalama kampanyalarının ardından, sosyal medya paylaşımlarında ismi geçirilen LİVASAN isimli işyerinin yöneticisi Abdullah Karabulut bir açıklama yaptı.

Karabulut yaptığı açıklamada, “Olay Gazetesi’nde “Söylem Başka, Eylem Başka“ başlıklı haberi üzerine sosyal medyada yapılan ve firma ismimin geçtiği gönderiler nedeni ile açıklama yapma zorunluluğumuz doğmuştur. Bilindiği üzere baskı ve reklam alanında faaliyet göstermekteyiz. Seçim süreci boyunca gerek Gümüşhane ve gerek il dışı birçok siyasi parti ile ticaretimiz olmaktadır. Süreci tüm şeffaflığıyla belirtmek isterim. Habere konu olan MHP Belediye Başkan Adayı Sayın Vedat Soner Başer ile katalog ve branda konusunda ticaretimiz olmuştur. Fakat Promosyon konusunda herhangi bir ticaretimiz olmamıştır. Bu noktada ki önemli husus seçim döneminde yapılan işlerin sadece firma olarak bize değil tüm Gümüşhane’de faaliyet gösteren tüm reklamcılara dağılabilmesiydi. Ekonomik olarak zor zamanlardan geçtiğimiz bu günlerde tüm siyasilerimizden beklentimiz esnaflarımıza dokunacak şekilde planlama yapılmasıdır. Gerek siyasilerden, gerekse kurumlarımızdan yegane beklentimiz; bir iş Gümüşhane’de yapılabiliyorken fiyat bile almaksızın dışarı iş yaptırmamalarıdır. Kamuoyuna Saygılarımla” dedi.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim