• BIST 9443.71
  • Altın 2502.724
  • Dolar 32.597
  • Euro 34.805
  • Gümüşhane : 15 °C
  • Trabzon : 16 °C

ÇİMEN'DEN MADENCİLİK GÜNÜ AÇIKLAMASI

06.12.2013 17:49
ÇİMEN'DEN MADENCİLİK GÜNÜ AÇIKLAMASI
AK Parti Gümüşhane Belediye Başkan Adayı İşadamı Ercan Çimen, Türkiye’de yılda 30 ton civarında üretilen altının 5’te birinin tek başına Gümüşhane’den çıkartılıyor olmasının şehri 81 il içinde çok müstesna bir mevkide konumlandırdığını söyledi.

Çimen, Dünya Madenciler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Gümüşhane’nin 1900'lü yılların başında gümüş ve altın sikke basımı ve madenciliğin çok uzun dönemlerden beri yapıldığı bir il olduğu gerçeğini hatırlatarak,bu bakiyenin AK Parti iktidarı dönemiyle yepyeni bir sürece girdiğini kaydetti.Altın, bakır, kurşun ve diğer farklı metalik madenlerle ilgili ciddi potansiyeli bulunan Gümüşhane'deki rezervlerin yüzde 80'inden daha fazlasının ruhsatlandığını kaydeden Çimen,bu yılın başlarında Gümüşhane’ye davet ettikleri Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın,’Tükettiğinden 4-5 kat fazlasını üreten bir il’ olarak Gümüşhane’yi tanımladığı gerçeğini hatırlattı.

Gümüşhane Belediyesi’nin, AK Belediyecilik Modeliyle, yönetilmesinin ardından, kentin bu potansiyelinin Markakent hedefi doğrultusunda harekete geçirileceğini vurgulayan Çimen, ildeki maden fırmalarıyla kurumsal düzlemde bir protokol imzalamayı düşündüklerini açıkladı.

Maden firmalarının öncelikle bulundukları ilin vergi dairelerine tabii olmalarına önem verdiklerini belirten Çimen, "Bilindiği gibi şehrimiz maden üretimi ile ulusal ekonomiye katkısı en yüksek olan illerin başında geliyor. Maden firmalarının meşakkatini çeken Gümüşhane, bu firmalarla yeni bir sözleşme sürecine girerek, şehrin gelişmesine pozitif katkı sunar bir konuma yükseltilmelidir. Konser, festival gibi kültürel faaliyetlere katkının ötesinde, yeni bir işbirliği sürecinin ön koşulları acilen hazırlanmalıdır. Kültürel etkinliklere katkı, işin sadece küçük bir yüzü, oysa asıl mesele, kentsel gelişimin paydaşı olarak bu katkıların kurumsal bir süreklilik içinde kentsel bir artı değere kavuşturulması.Bir belediye başkanının her sezon bu firmalardan küçük katkılar almak için firmaların kapısını aşındırdığı iptidai usulün kalıcı etkileri çok sınırlı bir noktada kalmaktadır. Biz bu nedenle,şehrimiz de tesis edilecek olan AK Belediyecilik Modeliyle, ekonomik paydaşlarımızı yeniden tanımlayacağız. Gümüşhane, üzerinde kurulu bulunduğu devasa hazinelerinden önümüzdeki süreçte gerçekten hak ettiği nispette yararlanacaktır.Bunun için gereken potansiyel ve siyasal gücün bizde bulunduğuna inanıyorum. Gümüşhane’nin önümüzdeki 10-15 yıl içinde her anlamda markakent olarak kendini var edebilmesinin mümkün tüm yollarını araştırmak adına, Gümüşhane Üniversitesi ile işbirliği içinde Gümüşhane Belediyesi Markakent Proje Üretim Ofisi, göreve geldiğimizde hayata geçireceğimiz birimlerin en başında geliyor. Şu hususu özellikle ifade etmeliyim ki; en büyük atılımımız zihniyet değişimi alanında gerçekleşecek ve şehrin yönetimi iptidai bir anlayıştan kurtularak,tüm kaynaklar bilimsel bir bakış açısıyla insanımızın hizmetine sunulacaktır. Evet, Gümüşhane'miz Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül’ün ifade ettiği gibi önümüzdeki süreçte ‘Gümüş gibi parıldayan bir il’ olarak adından çokça söz ettirecektir.Tüm çaba ve gayretlerimiz bu istikamettedir” diye konuştu.

Dünyanın en zor ve meşakkatli mesleğini yaparak, yer altı kaynaklarını insanın ve ülkenin hizmetine sunan tüm maden emekçilerinin gününü tebrik eden Çimen, sözlerini tüm toplumsal kesimlerin maden emekçilerine vefa borcu bulunduğu gerçeğini hatırlatarak tamamladı. 

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim