• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Gümüşhane : 26 °C
  • Trabzon : 16 °C

ÇİFTÇİ’DEN SEÇİM VE GÜMÜŞHANE ANALİZİ

19.03.2024 12:15
ÇİFTÇİ’DEN SEÇİM VE GÜMÜŞHANE ANALİZİ
CHP İl Başkanı Süleyman Çiftçi, yerel seçimlere 15 günden az bir zaman kala adaylar arasında yarış hızlandı” dedi.

ÇİFTÇİ’DEN SEÇİM VE GÜMÜŞHANE ANALİZİ

CHP İl Başkanı Süleyman Çiftçi, yerel seçimlere 15 günden az bir zaman kala adaylar arasında yarış hızlandı” dedi.

Çiftçi yaptığı açıklamada, “Adaylar arasında AKP’nin adayı Sayın Ercan Çimen son on yıldır bu kenti yöneten ve 22 yıllık bir iktidarın da adayı, MHP’nin adayı Sayın eczacı Vedat Soner Başer de beş yıl meclis üyesi, diğer beş yılda İl Genel Meclis Üyeliği olarak on yıldır Sayın Ercan Çimen’le birlikte bu ilin yönetimde söz sahibiydi. Yapılan ve yapılmayan her projede oda söz sahibiydi. Yani  kentimizi on yıldır bu ikili ortaklaşa yönetmekteydi. CHP olarak bizim adayımız ise Sayın emekli Yarbay Bedri Ağaç’tır. Son Balkan Savaşı’nda Bosna’da ülkemizin bayrağını dalgalandıran ve oradaki din kardeşlerimizin yaralarına derman olmaya çalışan bir komutanımız. Güneydoğu sınırlarında ve sınır ötesi hareketlerde birlikleri komuta etmiş vatan savunması için görev yapmış bir askerimiz üstelik Amerika Birleşik Devletleri‘nde Virginia TEC Üniversitesi’nde Ordu lojistik yönetimi üzerine eğitim almış yani insanı da ekonomiyi de yönetmeyi de bilen bir kişi üç yabancı dil bilen kriz yönetme uzmanı bir sima.” ifadelerini kullandı.

CHP İl Başkanı Süleyman Çiftçi açıklamasında şunları kaydetti:

“Her üç adayında kişi olarak son derece mütevazi iyi insanlar. Ancak bir kenti yönetmek için sadece iyi insan olmak yetmez. Yönetici olmak, bir takım meziyetler de gerektirir. Kararlı olmak, problemleri anında fark etmek, çabucak analizini yapıp çözüm üretebilmek, insan kaynaklarını bilgi ve becerilerine göre değerlendirip, ekonomik kaynakları en verimli şekilde planlayıp uygulamayı gerektirir. Vizyon sahibi ve iş disiplini olmayı gerektirir. Peki mevcut yöneticilerimiz bu becerilerle mücehhez mi, bu özelliklere sahip mi? Eğer öyle olsaydı kentimiz şimdiye dek altyapısı tamamlamış, eğitim kurumlarımız, sağlık kurumlarımız en sorunsuz şekilde çalışır durumda olmalıydı. Halkın refahı sağlamış, kentte her şey sistemli bir şekilde işliyor olmalıydı. Peki öyle mi? Şehrimizde onlarca çeşitli kademelerde okul binası var. Anaokulundan üniversiteye kadar ama en zeki en parlak öğrencilerimiz Trabzon dershanelerinde özel dersler alarak kaliteli üniversitelere gidebilmek için boğazından refahlarından kestikleri yüzbinleri harcıyorlar.

 Milyonlarca liraya bilmem hangi amaç ve hangi akılla zemini sağlam olmayan bir tepeye yaptırılan devlet hastanemiz var. Ama hastalarımız soluğu yine Trabzon ve Erzurum gibi kentlerin hastanelerinde alıyor. Yol, yatak, yemek masrafları da cabası.

Peki niye;  çünkü burada tedavileri yapılamıyor.

Üniversitemiz yaklaşık 25 bin öğrenciye hizmet veriyor. Ama yaklaşık 20.000 öğrenci dışardan geliyor bunların 5 bin kadarı başka ülkelerden ülkemize  gelen öğrencilerden oluşuyor. Ama bu üniversitenin öğrenci ve akademisyenlerine kimliği, yetkinliği belli olmayan bir cami imamı tarafından Gazze tarihi hakkında konferans veriliyor, üniversitenin eğitim kalitesi, akademik kadrosuna ve öğrencilerin zekalarına gölge düşürülüyor.

Çarşıda eşi ve çocuklarıyla da alışveriş yaptıktan sonra birlikte oturup bir çay içilecek, bir yemek yenecek, oturup dinlenecek bir mekan yok. Kentte müzik yok, sanat yok, estetik yok, sosyal hayatı destekleyecek hiçbir faaliyet yok. Çarşıda gezerken hanımın ya da çocuğun tuvalete gitmesi gerekse, çarşıda gidilir tuvalet yok. Ama maşallah adaylarımız son günlerde yemekler, ikramlar, çay bardaklarıyla çorbalar dağıtıyor. Neden seçim var? Bize gene oy verin diye.

Ben Gümüşhane halkına böyle bir şey reva görmem, tasvip etmem. Gümüşhanelilik vakur olmayı gerektirir. Başka şehirlerde Gümüşhaneli olmak bir ayrıcalık, bir referanstır. Bu değerleri korumak gerek.

İşte biz CHP olarak bunlar için kentimizin bütün problemlerini analiz edip, çözüm planları üretebildiği için Sayın Bedri Ağaç beyefendiyi aday gösterdik. İnanıyoruz ki o da İstanbul’da Sayın Ekrem İmamoğlu’nun, Ankara’da Sayın Mansur Yavaş‘ın ve diğer Büyükşehirlerdeki CHP’li başkanlarımızın başarıyla yürüttükleri belediyecilik anlayışını ilimizde uygulayacak bilgi, beceri ve yetkinliğe sahiptir. Ve yine ihtiyaç duyduğumuzda bu belediyelerden her türlü maddi ve manevi yardımı sağlayıp kentimiz için en verimli şekilde kullanılabilecek kişi de Sayın Bedri Ağaç’tır.

Bu seçimler yerel seçimlerdir. Kenti parti başkanları değil, seçtiğiniz başkanlar yönetecek. Gümüşhane insanı hamaseti,  partizanlığı bir tarafa bırakıp bu kenti en iyi yönetecek adayı seçmeli ve seçtirmelidir.

Kentimizdeki bu dengesizliği, mimari problemleri, altyapı bozukluklarını bir an önce gidermeli, geri dönüş olmayacak hatalı planlamaları ve yapılaşmayı önlemeliyiz. Halkımıza nefes aldıracak, rahatlık sağlayacak, sosyal hayatını sürdürebilecek saha ve mekanları bir an önce kentimize kazandırmalıyız.  İnsanımızın bu kentten kaçışını önlemliyiz. Bu seçim kentimiz için büyük önem taşımaktadır. Reşat Nuri’nin bir sözü vardır ‘Anadolu halkı alim değil, ama Arif’tir’ diye. Biz Gümüşhane halkının ferasetine de adayımızın etkinliğine de  yetkinliğine de güveniyoruz.”

 

                                                                                    

     

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim