• BIST 9036.18
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • Gümüşhane : 14 °C
  • Trabzon : 13 °C

ÇİFTÇİ DOLANDIRICILARIN KURBANI OLDU

05.05.2015 10:56
ÇİFTÇİ DOLANDIRICILARIN KURBANI OLDU
Bayburt’ta bankadan kredi çekerek aldığı koyunları satmak için internetten ilan veren çiftçi dolandırıldığını öne sürdü.

Vatandaş, sattığı 150 bin lira değerindeki 250 küçükbaş hayvana karşılık 40 bin lira alabildiğini söyledi. 
Adnan Dumlupınar, bankadan kredi çekerek aldığı koyunları 5 yıl çobanlığını kendisi yaparak yetiştirdikten sonra satmaya karar verdi. İnternette verdiği ilanın hemen ardından hayvanlarına iki talip çıktığını belirten Dumlupınar, 250 küçükbaş hayvana karşılık şimdiye kadar sadece 40 bin lira alabildiğini söyledi. Yaşadığı olayı anlatan Adnan Dumlupınar, ilan üzerine arayan kişilerin koyunlarını görmek isteyip, anlaşma olursa bir miktar nakit parayla birlikte borcun geri kalanı için çek vereceklerini ifade ettiklerini söyledi. Çekin sağlam olduğunun bankadan doğrulattırıldığını belirten Dumlupınar, “Telefon açıp müşteri oluyorlar, 'malı görmeden pazarlık olmaz' diyorlar, malı görmeye geldiklerinde de ‘bizi buradan eli boş göndermeyin’ diyorlar. ‘Para peşin olacak’ denildiğinde, ‘o kadar paramız yok, şu kadarı peşin, geri kalanına sağlam çekimiz var’ diyorlar. Çekleri ait olduğu bankaya sorduğumuzda bankadaki müşteri hizmetleri ‘çek şu ana kadar hiç geri dönmedi, sağlam’ diyor. O parayı ve çekleri alıp, mallarını veriyorsun, alıp gidiyorlar. Sonra telefonlar kapanıyor, ne selam ne sabah” şeklinde konuştu.
250 adet küçükbaş hayvana karşı yapılan pazarlıkta 40 bin lira nakit ve 54 bin liralık çek aldığını söyleyen Dumlupınar, “40 bin lirayı bankada saydırarak elden aldım. 54 bin liralık çekle satış sözleşmesi yapmak için birlikte notere gittik. Gittiğimiz noter ‘Bu sözleşme karşılığında sizden 2 bin lira alırım, ama buna gerek yok, sizin yerinizde olsam normal senet yaparım, o da aynı işi görür’ deyince, biz de olur da çek karşılıksız çıkabilir diye 100 bin liralık 1 hafta vadeli senet yaptık. Anlaşmamıza göre 1 hafta sonra 50 bin lira nakit gönderecekti ve çek ödendikten sonra da verdikleri senedi geri alacaklardı” dedi.

“SENİ DOLANDIRDIK DEDİLER”
Cumhurbaşkanı ve Başbakandan yardım isteyen Dumlupınar şöyle devam etti: 
“Sayın Cumhurbaşkanımdan, Başbakandan ve İçişleri Bakanımızdan yardım istiyorum. Mazlumun, mağdurun yanında olduklarını bir kez daha göstersinler. Ben bir çiftçi olarak dolandırıldım. Bu dolandırıcıların peşine düştük ama gücümüz yetmiyor. Gerekirse bizi tehdit ediyorlar. Bu adamlar geldi oturdular. Bizim mallarımıza talip oldular. Paralarının olduğunu söylediler. Bizde koyunları kendi elimizle yükledik ve gönderdik. Parayı bize iki gün sonra göndereceklerini söylediler ve elimize bir senet verdiler. İki gün sonra ben aradığımda bu şahısları, ‘Biz seni dolandırdık’ dediler. O parayı unut dediler. Tabii ben hemen savcılığa gittim suç duyurusunda bulundum. Bunları Urfa Emniyeti içeri aldı. Ancak bunlar ‘Bizim borcumuz borç, senedin gününe daha var’ deyince bıraktılar. Senedin günü geldi geçti, çek verdiler, çeki soruyoruz bu da sahte çek. Dolandırıcılık çeki. Bizi bu şekilde dolandırdılar. Tam 150 liralık malımı dolandırdılar. Benim 15 koyun ve 100 adette kuzumu aldılar. 250 adet toplam mal sayısı. Bunları elimizle arabaya yükledik ve buradan gönderdik. Bize senet verdiler imzalı. Dedim sen bize imzalı çek verdin, senet verdin, şimdi sahip olmuyorsun. Dedi; ‘Bizim yaptığımız iş budur kardeşim’. Ben yetkililerden bu işimin çözülmesini istiyorum, birde çiftçi kardeşlerimin uyanık olmasını istiyorum. Kimse ben dolandırılmam demesin. Bu kişiler herkesi dolandırabilir. Lütfen uyanık olsunlar. Bizim başımıza geldi, başka kardeşlerimizin başına gelmesin.”
Dolandırıldıklarını anladıktan sonra kardeşi ile savcılığa ve emniyete başvurduklarını söyleyen Dumlupınar, yapılan araştırmada aynı kişilerin birçok ilde kendileri gibi çok sayıda vatandaşı aynı yöntemle mağdur ettiklerinin ortaya çıktığını anlattı. İnşaatlarda çalışarak geçimini sağlamaya çalışan Dumlupınar, tek temennisinin çiftçi kardeşlerinin aynı şekilde dolandırılmaması olduğunu söyledi.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • TRABZON'DA KORKUNÇ ÖLÜM27 Mart 2018 Salı 09:38
  • ISIRGAN OTUNUN EN İYİSİ BELİRLENECEK27 Mart 2018 Salı 09:35
  • EREN BÜLBÜL'ÜN ARKADAŞLARINDAN DESTEK26 Mart 2018 Pazartesi 17:30
  • BU ÜST GEÇİT EŞSİZ23 Mart 2018 Cuma 14:28
  • HASTANE ÇALIŞANLARI SERVİS İSTİYOR14 Şubat 2018 Çarşamba 08:56
  • KAMU- SEN ASKERİMİZİN YAYINDAYIZ14 Şubat 2018 Çarşamba 08:54
  • "PAŞA" VE "EFE" MEHMETÇİK İÇİN SATILDI14 Şubat 2018 Çarşamba 08:52
  • SEYİR TERASINA TEDBİR ALINSIN’ İSTEĞİ12 Şubat 2018 Pazartesi 09:01
  • GÖNÜL ELÇİSİ PROJESİ12 Şubat 2018 Pazartesi 09:00
  • TARİHE YOLCULUK12 Şubat 2018 Pazartesi 08:58
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim