• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Gümüşhane : 18 °C
  • Trabzon : 19 °C

CHP'LİLERİN KANDİL SİMİDİ DAĞITIMINA KARŞI ÇIKTIĞI İDDİASINA BAŞKANDAN PANKARTLI TEPKİ

24.04.2015 16:25
CHP'LİLERİN KANDİL SİMİDİ DAĞITIMINA KARŞI ÇIKTIĞI İDDİASINA BAŞKANDAN PANKARTLI TEPKİ
Amasra Belediye Başkanı Emin Timur, CHP'li meclis üyelerinin eleştirileri sebebiyle geleneksel hale gelen kandil simidini dağıtamadıklarını ileri sürdü.

Başkan Timur, tepkisini cami çıkışına astırdığı pankarta dile getirirken, CHP'li üyeler ise karakola giderek şikayetçi oldu. 
Bartın’ın Amasra ilçesinde CHP'den AK Parti'ye katılan belediye başkanı Emin Timur, her kandil geleneksel hale getirdiği simit dağıtımını, dün akşam CHP'li belediye meclis üyelerinin eleştirdiği iddiasıyla gerçekleştiremedi. Amasra Belediye Başkanı Emin Timur tepkisini ise cami çıkışına astırdığı pankart ile dile getirdi. Camiden çıkan vatandaşlar 'Sevgili Amasralılar. Her kandil geleneksel olarak dağıttığımız kandil simitlerini 7 CHP’li meclis üyesinin tenkitleri yüzünden dağıtamıyoruz. Anlayışla karşılayacağınızı umarak mübarek kandilinizi kutlarız' yazılı afişle karşılaştı. Yatsı namazı çıkışında asılan afişlerle karşılaşan vatandaşlar şaşkına döndü. Asılan pankart üzerine CHP Amasra İlçe Başkanı Bora Işıkal ve meclis üyeleri İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek olayla ilgili şikayetçi oldu. CHP Amasra İlçe Başkanı Işıkal ve CHP Belediye Meclis üyeleri, emniyet müdürlüğünde belediye başkanı Emin Timur hakkında suç duyurusunda bulundu.

EMİN TİMUR: "TENKİT ETTİKLERİ İÇİN DAĞITAMIYORUZ"
Konuyla ilgili açıklama yapan Amasra Belediye Başkanı Emin Timur, "Belediye başkanı olduğumdan bu yana her kandil, kandil simidi dağıtıyoruz. Bunu dağıtmaktaki amaç bir bağış, bir yardım değil. Birlik, beraberlik ve bu manevi günün önemine binaen insanlarımızla paylaşmaktır. Bunu yeni nesle, manevi günlerimizin ve dinimizin geriğini aşılamaktır. Bundan başka bir amacımız yoktur. Bu kandil simidi bir problem haline geldi. Ben iki dönem CHP'den belediye başkanı seçildim. Son dönemde CHP'den seçildim, daha sonra AK Parti'ye geçtim. Her nedense bu problemler ben AK Parti'ye geçince ortaya çıktı. CHP'li meclis üyeleri, onları bu kandil simidiyle ilgili söylemekte sakınca görmüyorum. CHP'li ilçe başkanının söylediği gibi onları hedef göstermek gibi bir düşüncem de yok. Bunlar gizli saklı yapılan işler değil. Belediyenin meclis toplantıları internet üzerinden canlı yayınlanıyor. Bu Regaip Kandili dolayısıyla simit dağıtamadığımızı, denetim kurulu komisyon raporunda tenkitler olduğunu, bu nedenle simit dağıtımını yapamadığımızı anlatmak istedim" diye konuştu.

"PANKARTTA YAZDIĞI GİBİ BİR ŞEY YOK"
İlçe Emniyet Müdürlüğü çıkışında konuyla ilgili açıklamada bulunan CHP Amasra İlçe Başkanı Bora Işıkal, “Belediye Başkanı Emin Timur belediye meclis üyelerimizi bu pankartlarla astığı yazılarla hedef göstermiştir. Halkla karşı karşıya getirmek istemiştir. Kötü göstermek istemiştir. Camilerin önünde bulunan pankartlar kandil simitleri ile ilgilidir. Belediye meclisi her Ocak ayında bir önceki yılın belediyenin gelir ve giderlerini denetler. Denetim kurulu üç kişiden oluşturulmuştur. İki tane CHP’li, bir AK Partili meclis üyesinden oluşan komisyon belediyenin 2014 yılı gelir ve giderlerini denetleyerek, gelir ve giderleri rapor haline getirmiştir. Raporda kandil simidi belirtilmiş. Arkadaşlarımız kanunun onlara vermiş olduğu yetkiyi kullanarak raporlarını hazırlamış ve belediye meclisine sunmuştur. Bu raporun altında üçünün imzası vardır. Kesinlikle art niyet yoktur. Asılan pankart tehlike arz ediyor. Özellikle CHP’li meclis üyeleri halkla karşı karşıya getirilmiştir. Halk burada belediye meclis üyelerimizi sanki bir suçlu gibi bakması sağlanmak istenmiştir. Pankartta yazıldığı gibi bir şey yoktur. Belediye başkanı seçim öncesi CHP’li belediye meclis üyelerini ve partimizi burada küçük düşürmek için yaptığı bir eylemdir. Bu kendisine yakışmamıştır. Pankartların indirilmesi için Amasra İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne geldik. Ayrıca kendisi hakkında suç duyurusunda bulunduk. Çünkü yaptığı şey aynı zamanda CHP’li meclis üyelerini hedef göstermektir" dedi.
CHP İlçe Başkanı ve meclis üyelerinin şikayetçi olmasının ardından cami önünde ve çekiciler çarşısında bulunan pankartlar kaldırıldı.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • TRABZON'DA KORKUNÇ ÖLÜM27 Mart 2018 Salı 09:38
  • ISIRGAN OTUNUN EN İYİSİ BELİRLENECEK27 Mart 2018 Salı 09:35
  • EREN BÜLBÜL'ÜN ARKADAŞLARINDAN DESTEK26 Mart 2018 Pazartesi 17:30
  • BU ÜST GEÇİT EŞSİZ23 Mart 2018 Cuma 14:28
  • HASTANE ÇALIŞANLARI SERVİS İSTİYOR14 Şubat 2018 Çarşamba 08:56
  • KAMU- SEN ASKERİMİZİN YAYINDAYIZ14 Şubat 2018 Çarşamba 08:54
  • "PAŞA" VE "EFE" MEHMETÇİK İÇİN SATILDI14 Şubat 2018 Çarşamba 08:52
  • SEYİR TERASINA TEDBİR ALINSIN’ İSTEĞİ12 Şubat 2018 Pazartesi 09:01
  • GÖNÜL ELÇİSİ PROJESİ12 Şubat 2018 Pazartesi 09:00
  • TARİHE YOLCULUK12 Şubat 2018 Pazartesi 08:58
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim