• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Gümüşhane : 24 °C
  • Trabzon : 15 °C

CHP’DEN SAĞLIK SORUNU AÇIKLAMASI

04.08.2022 12:44
CHP’DEN SAĞLIK SORUNU AÇIKLAMASI
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç, AK Parti iktidarlarının sürekli “reform yaptık” diye övündüğü sağlık sistemimin iflas noktasında olduğunu iddia ederek Gümüşhane’de durumun Türkiye’den çok daha kötü olduğunu söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç, AK Parti iktidarlarının sürekli “reform yaptık” diye övündüğü sağlık sistemimin iflas noktasında olduğunu iddia ederek Gümüşhane’de durumun Türkiye’den çok daha kötü olduğunu söyledi. 

Yaptığı açıklamada büyükşehirler başta olmak üzere randevu almanın neredeyse imkansız hale geldiğini, sağlıkta tamamen ücretsiz sistemden randevu almak, muayene ve ilaç katkı paylarıyla ödenemez durumlara gelindiğini kaydeden Ağaç, devlet hastanelerinde gerekli ve hızlı tedaviyi alamayan vatandaşların özel hastanelerde adeta soyulduğunu öne sürdü. 

Gümüşhane sağlığında durumun ülkenin genel ortalamasından çok daha kötü olduğunu dile getiren Ağaç, “Gümüşhane Devlet hastanesinde uzman doktor sayısı çok yetersiz. Her branşta mevcut doktor kadrosunun dörtte biri kadar bir kadro ile hizmet verilmeye çalışılıyor. İlçelerde ise durum çok daha feci. Uzman doktor sayısı ilçelerde çok daha yetersiz.  İlçelerin uzman doktor sayısı yetersizliği nedeniyle ilave yük binen Gümüşhane Devlet Hastanesi mevcut uzman doktor sayısı azlığı dolayısı ile neredeyse kilitlenmiş durumda. Bu ilde yenidoğan küvezi, anjiografi ünitesi gibi hayati donanımlar eksik.  Hastanenin yolu yol değil, toz ve pislik içinde. Akşam ve özellikle gece acil durumdaki hastaların, ilçelerden gelen hastaların hastaneye ulaşımları büyük problem” dedi. 

“Gümüşhane’de yaşayan vatandaşlar adeta tedavi maksatlı akın akın Trabzon’a gidiyor” 

İl merkezinde zemini, yolu sorunlu, bina yapısı sıkıntılı ve uzman doktor sayısı son derece yetersiz bir hastanede hizmet verilmeye çalışılmasına karşın Trabzon’da onlarca hastane bulunması nedeniyle ambulanslar ve Trabzon’a giden dolmuşlarla Gümüşhane’de yaşayan vatandaşların tedavi maksatlı Trabzon’a aktığını ifade eden Ağaç, “Gümüşhane’mizde sağlıkta yaşanan sıkıntıları çözmekle meşgul olması gereken Milletvekilleri, iktidarı oluşturan siyasi partilerin yetkilileri, sağlık müdürü sorumlulukları almak ve sorunu çözmek yerine başka işlerle uğraşıyor ve topu bir avuç gariban doktorun üzerine atmış durumda. Bu ortamda da vatandaş muhatap olduğu doktorlara tepki gösteriyor. Daha dün Kelkit Hastanesinde bir doktora şiddet uygulandığı haberini aldık” diye konuştu. 

“Sözde AVM yapılmak için boşaltılan alana yeni bir Devlet Hastanesi programa aldırın” 

Ağaç açıklamasında iktidar partilerine, milletvekillerine, ilgili ve sorumlu olanlara “Gümüşhane’de o sözde AVM yapılmak için boşaltılan alana yeni bir Devlet Hastanesi programa aldırın. Eski Hastane Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Yurdu olarak kullanılsın. Anjiografi Ünitesini süratle bu ile kazandırılsın. Ve her şeyden acil olarak Uzman Doktor eksikliği ne yapılıp edilip; süratle giderilsin. Millet İttifakı olarak İktidara gelecek ve tüm bu birikmiş sorunları süratle çözeceğiz. Ancak bari o zamana kadar; uzman doktor eksikliği başta olmak üzere bu sorunlara acil müdahale edin. Dört dönemdir İktidar Partilerine hem de yüksek oranda destek vermiş bu insanlara karşı hiç mi vefa borcu hissetmiyorsunuz?” çağrısında bulundu. 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim