• BIST 9079.97
  • Altın 2322.589
  • Dolar 32.3326
  • Euro 34.9488
  • Gümüşhane : 4 °C
  • Trabzon : 13 °C

CHP MİLLETVEKİLİ AYDOĞAN’DAN SEÇİM DEĞERLENDİRMESİ

23.05.2023 13:06
CHP MİLLETVEKİLİ AYDOĞAN’DAN  SEÇİM DEĞERLENDİRMESİ
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan, seçim çalışmaları kapsamında geldiği memleketi Gümüşhane’de basın mensuplarına açıklamalarda bulunarak, gazetecilerin sorularını cevapladı.

CHP MİLLETVEKİLİ AYDOĞAN’DAN  SEÇİM DEĞERLENDİRMESİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan, seçim çalışmaları kapsamında geldiği memleketi Gümüşhane’de basın mensuplarına açıklamalarda bulunarak, gazetecilerin sorularını cevapladı.

Partisi tarafından Gümüşhane’de görevlendirilen Milletvekili Aydoğan, 4 gün boyunca seçimle ilgili çalışmaları yürütecek.

Cumhuriyet Halk Partisi Gümüşhane İl Başkanlığında Millet İttifakı’nı oluşturan 6 partinin il başkanları ve yöneticileriyle basın açıklaması gerçekleştiren Milletvekili Aydoğan, Gümüşhane’deki seçim sonuçları ve ittifakın seçimin 2. turunda izleyeceği yol haritası hakkında açıklamalarda bulundu.

“Birinci turun sonuçlarından notumuzu aldık, dersimizi çalıştık”

Seçimin ilk turunda ortaya çıkan sonuçlardan derslerini alarak çalışmalarını bu yönde gerçekleştireceklerini ifade eden CHP’li Aydoğan, “Birinci turun sonucunda dünya Tayyip beyin tekrar seçilme ihtimali ortaya çıkınca, o ihtimal bile bizim CDS notumuzu kötüleştirdi. Dünyada borçlanma notumuz iyice kötüleşti. Birinci turun sonuçlarından ders alacağız, biz notumuzu aldık ve dersimize çalıştık. Sandığa kızıp gitmeyen hemşerilerimize tek tek ulaşacağız. Bugünden itibaren Millet İttifakının bütün partileri sandığa gitmeyen vatandaşlarımızı sandığa ulaştırabilmek için çalışacaktır. Eli titreyerek AK Parti veya MHP’ye, Cumhur İttifakına oy vermiş hemşerilerimiz var, bizi tanıyamadıklarından, bilemediklerinden dolayı. Biz kendimizi anlatacağız, o elleri varmayan kitlelerle halleşeceğiz, konuşacağız onlara Kemal Kılıçdaroğlu’nun nasıl bir ihtiyaç olduğunu anlatacağız. Üçüncü bir grup daha var, sandığa gitmiş ama tepki oyu kullanmış. Ne bizim genel başkanımıza ne de Tayyip beye oy vermiş. Muharrem beye oy vermiş, Sinan beye oy vermiş, tepki oyu kullanmış ve bazen tepki oyları da geçersiz oylara dönüşmüş. Onlarla da güven ilişkisi içerisinde bir hasbihalde bulunmamız lazım. Tepki oyu kullananlara da tek tek ulaşacağız. Ben 4 gün buradayım bu süreç boyunca bu çalışmayı yapacağım ve benden sonra da bu arkadaşlarımız bu çalışmayı yapacaklar. Dördüncü grup AK Parti’ye, MHP’ye ve Cumhur İttifakının partilerine oy vermiş vatandaşlarımız. Zordur, kolay kolay tercihlerini değiştirmeyebilirler ama onlar da bizim hemşerilerimiz, onlar da bu sandığa gittiklerinde birer oy kullanıyorlar ve biz ulaşabildiğimiz kesimlerine ulaşacağız. Bu felakete çanak tutmamalarını isteyeceğiz. Beşinci grup bize oy vermiş ama gönlü kırılmış grubu bulup onlarla da bir araya gelip ülkemizin geleceğinde ortaklaştıracağımız değer yargılarını masaya koyacağız ve herkes çıplak gerçeği görecek ve ülkenin sorumluluğunu alacak. Biz bu nedenle buraya geldik” dedi.

“Gümüşhane halkı genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na yüzde 20 oranında bir oy vermiştir kendilerine teşekkür ediyoruz”

Gümüşhane’de mevcut iktidarın güç kaybettiğini savunan Aydoğan, “İttifak partilerimizin dışarıdan bakıldığında oy oranı milletvekili çıkarmaya yetmemiş olsa bile daha önce Gümüşhane’de tek hükümran olarak davranan bir partinin başka türlü eridiğini gördük. Bu seçimler aslında Gümüşhane halkının başkalarının iddia ettiği gibi al buraya oy ver şeklinde oy kullanmadığını, kendi karakteristik özellikleri içerisinde başka kararlara da vardıklarını gösteriyor. Gümüşhane halkı şuraya oy veriyor buraya oy veriyor demek benim hemşerilerime haksızlıktır. Gümüşhane halkı genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na da yüzde 20 oranında bir oy vermiştir kendilerine teşekkür ediyoruz. Bu da tercihlerindeki değişikliğin yukarı doğru bir ivmeyle genel başkanımıza yansımasını gösteriyor. Fakat bütün bunlar bize yetmez. İlk seçimde ortaya çıkan tablo bizim ilk seçimde seçimi almamız gerektiğini gösteriyor. Aslında herkesin kitlendiği nokta birinci seçimde bizim cumhurbaşkanı adayımızın bu seçimi alacağı şeklindeydi ve bize oy verenler çok üzüldüler” diye konuştu.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim