• BIST 9693.46
  • Altın 2507.371
  • Dolar 32.576
  • Euro 34.7718
  • Gümüşhane : 11 °C
  • Trabzon : 14 °C

CHP 98 YAŞINDA

10.09.2021 12:03
CHP 98 YAŞINDA
Cumhuriyet Halk Partisi Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç ve beraberindeki partililer tarafından Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 98. Yıldönümü nedeniyle Atatürk Anıtına çelenk sunumu yapıldı.

CHP 98 YAŞINDA

Cumhuriyet Halk Partisi Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç ve beraberindeki partililer tarafından Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 98. Yıldönümü nedeniyle Atatürk Anıtına çelenk sunumu yapıldı.

Çelek sunma programının ardından bir açıklama yapan CHP Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç, “Benim iki büyük eserim var. Biri Türkiye Cumhuriyeti diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’dir.” diyen büyük devrimci, ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün yoldaşları; 98’inci yaş günümüz kutlu olsun” dedi.

Biz, egemenliğin kaynağını ulusta bulduğumuz için cumhuriyetçiyiz diyen CHP İl Başkanı Ağaç açıklamasında şunları kaydetti:

“Cumhuriyetçilik, ‘köle’nin yerini ‘yurttaş’ın almasıdır. Yurttaşların dini, dili, ırkı ya da etnik kökeni değil, bilinç ve ülkü bağıyla bağlandığı esaslar önemlidir. O siyasal bilinç ve esas bizim için Atatürk’ün Altı ok’unda bulunmaktadır.

“Milliyetçilik” anlayışımız ırk ya da köken tanımadığı gibi ekonomik ve siyasal imtiyaz da tanımaz. Eşitliği esas alır. “Yurttaş” olmanın “Yurtseverliğimizin” nişanesidir.  Kimsesizlerin kimsesi olan Halkçılık düşüncesi eşlik eder fikrimize...

Biz, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” diyenleriz. Devletçilik, özel yarar ile toplum yararının dengesi için en önemli ve vazgeçilmez kamusal güvencemizdir. Kendi özel faydasını toplum faydasının üstünde tutan büyük çıkar grupları dini siyasallaştırarak, istismar etmektedir. Sosyal devlet anlayışımızın adıdır devletçilik. Dayanışmanın, komşusu açken tok yatamamanın, çocukların yatağa aç girmeyeceği bir ülkenin hayalidir...

Laiklik ulusal bütünlüğümüzün teminatıdır. Ne din siyasallaştırılmalı, ne de siyaset dinselleştirilmelidir. Ulusal bütünlüğümüz önünde en büyük tehditlerden biri siyaset alanındakilerin -bugünkü gibi- dini istismar etmesidir. 

Bizler devrimcileriz...

Devrimcilik, Cumhuriyet düşmanı saltanat düşkünlerinin; ırkçılığın, kavmiyetçiliğin; ekonomik ve siyasal imtiyaz bağımlısı çıkar çevrelerinin, üretmeden zenginleşmek isteyen grupların; din istismarcılarının ve gericiliğin bu topraklardaki panzehiridir.

İşte bu ilke ve değerlerimizin; tarihsel ve felsefi birikimimizin güvencesi olan Partimiz, ne mutlu ki bugün 98 yaşında... 98 yaşındaki koca çınarımız, yukarıda sıraladığım Altı Ok’un değerleriyle, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde iktidara yürüyor.

Cumhuriyet’in ikinci yüzyılını demokrasi ile taçlandıracağımıza olan inancımla; sizleri, tüm yol arkadaşlarımı; Altı Ok’u ikinci yüzyıla taşıyacak tüm Parti kadrolarımızı selamlıyorum. Bizlerin üstün gayretleri ile karanlık yenilecektir. Biz kazanacağız. 

Kurtuluş Şavaşımızın büyük önderi, partimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşlarını; rahmet ve şükranla anıyor; hepinizi en içten dileklerimle selamlıyorum.”

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim