• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Gümüşhane : 9 °C
  • Trabzon : 14 °C

CEM KÖKSAL'DAN ELEŞTİRİ

30.12.2013 10:35
CEM KÖKSAL'DAN ELEŞTİRİ
CHP Belediye Başkan Adayı Cem Köksal, Belediye Başkanı seçilmesi halinde yapacağı projeleri açıkladı ve belediyenin eksik yönlerini eleştirdi.

OTOPARK PROJESİ TRAFİĞİ MERKEZE ÇEKTİĞİNDEN KENT MEYDANINA UYGULANAMAZ

Belediyemiz tarafından Eski Halkevi Binasının altındaki alana 300 araçlık kapalı otopark yapılacağını basından öğrenmiş bulunmaktayız. Biz hep diyoruzki,  belediyecilik vizyon işidir, ileriyi görme işidir, bir şehrin kaderiyle oynama işidir. Anlaşılıyorki bu il vizyonsuzlukla yönetilmeğe devam ediliyor. Bu projeyi yapanlar sesleniyorum; zaten 10 metre genişliğinde olan ana yollarda  araçlar birbirini geçemezken, bütün şehir trafiğini kent meydanına çekmenin ne anlamı var. Proje uygulanırsa araç trafiği kent meydanında yoğunlaşacaktır. Eğer otopark yapılacaksa şehir içi trafiğini rahatlatacak bir yer seçilemezmiydi ? Bu projeden acil olarak vaz geçilmelidir. Eğer hayata geçirilirse zaten karmaşık olan trafik iyice çekilmez hale gelecektir. Öngörüsü olan hiçbir Gümüşhane’li nin buna onay vereceğini tahmin etmiyorum. Seçilirsem bu projeyi durduracağımı ve önceden tespit ettiğim yere başka bir proje uygulayıp şehir trafiğini rahatlatacağım. Belediye Başkanlığımıza ve müteahhit firmaya açıkça ihtarda bulunuyorum. Halkımızın vergilerini şehri boğacak bu projeye harcamayın. İnşaat seviyesi ne olursa olsun bu projeyi durduracağımın bilinmesini kamu oyu ile paylaşmak istiyorum. İl Trafik Komisyonumuzun bu projeye acilen el koyması gerekmektedir.

ÖĞRENCİLERE VE BEKAR MEMURLARA 50 M2LİK APART EVLER YAPILACAKTIR

Sn Belediye başkanımıza  sesleniyorum, şehrimize yeni atanan ve misafirhanelerde yer bulamadığında 1.200 liralık maaşla 700 lira kira veren memurları hiç düşündünmü ? Üniversite öğrencilerimizin kira sorunlarını hiç düşündünmü ? Memur ve öğrenci barınma ihtiyaçlarına yönelik apart daireler yapmak hiç aklına gelmezmi? Gümüşhaneli hemşehrilerim teveccüh eder beni seçerlerse uygulayacağım ilk proje bekar memurlar ve öğrencilere 50 m2lik. apart evler yapmak olacaktır.

KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ BAŞLATILACAKTIR

Diğer önemli bir projem ise mevcut iktidarın ve belediyenin yapmayı göze alamadığı kentsel dönüşüm projesi olacaktır. Bu proje ile semtte oturanların mahallelerinde ve yakın çevresinde kalması, ikamet edenlerin itiraz haklarını sonuna kadar kullanmaları, sakinlerin yeşil alanlardan yararlanmaları, ne kadar aidat ödeyecekleri ,konut için borçlanma durumlarını öğrenmeleri  ve bütçelerine göre aidat ödemeleri sağlanacaktır. Sabit ve yüksek  aidat dar gelirlileri çıkmaza sokmaktadır. Mevcut Belediye başkanımızın yaptığı gibi 120-150 bin TL. bandında satışa sunulan evler gibi rant projeleri uygulanmayacaktır. Belediyemizin sattığı dairelere yerleşenleri izliyorum, kaç dar gelirli bu dairelerden edinmiştir ? Kaç yoksul ev sahibi olmuştur ? Kaç yetim ve şehit ailesi bu projeden indirimli olarak yararlanmıştır. Varsa yoksa para, belediyecilik bu değildir. Belediyecilik yoksulun ve yetimin sahibi olmaktır. İhale ile, bir belediyenin konut satması oldukça gülünç bir durumdur. Parası olan alıyor, olmayan gariban ellerini oğuşturuyor. Bu mudur belediyecilik ? Bu şehir yoksulun, dar gelirlinin, emeklinin   ve fakirin elinde tutan sosyal demokrat belediyecilikle kesinlikle tanışacaktır. Belediyenin ihale ile daire satma devri kapanacaktır.Öncelikli amaçlarımdan birisi de evsizleri tespit edip, yoksullardan başlayarak konut yapıp dağıtmak olacaktır. CHP olduğu sürece kimse kendini yalnız hissetmeyecektir.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • CHP’den Esnaf Çözüm Paketi Önerisi09 Ekim 2020 Cuma 13:00
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tüm Dünyaya Bir Kez Daha 'Dünya Beşten Büyüktür' Dedi24 Eylül 2020 Perşembe 11:31
  • Ak Parti’de Kongre Süreci Başlıyor06 Mart 2020 Cuma 10:32
  • Ağaç Yeniden Başkan18 Şubat 2020 Salı 10:53
  • HIRSIZLAR TRABZON'DA YAKALANDI15 Nisan 2019 Pazartesi 15:30
  • TORUL'DA KODLAMA YARIŞMASI YAPILDI15 Nisan 2019 Pazartesi 15:27
  • KÖY YOLUNA KAYA YUVARLANDI14 Mart 2019 Perşembe 12:00
  • AK PARTİ TORUL'DA SAHADA14 Mart 2019 Perşembe 11:59
  • ÜRETİMİ ARTIRACAK HAMLELER YAPMIYORUZ12 Mart 2019 Salı 10:41
  • CANLI GENÇLERLE BULUŞTU04 Mart 2019 Pazartesi 13:35
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim