• BIST 9079.97
  • Altın 2322.425
  • Dolar 32.3226
  • Euro 34.9404
  • Gümüşhane : 7 °C
  • Trabzon : 14 °C

ÇAMBAŞI KÖYÜNÜN SPOR SEVDASI

03.12.2013 12:26
ÇAMBAŞI KÖYÜNÜN SPOR SEVDASI
Gümüşhane’nin Kelkit ilçesine bağlı Çambaşı köyünde 18 yıldır aktif olarak faaliyet gösteren spor kulübü bulunuyor.

 Şehirdeki tek köy futbol takımına sahip kulüp, kurulduğundan beri mücadele ettiği amatör lige bu yıl maddi yetersizlik nedeniyle katılamadı. 
İlçeye 17 kilometre uzaklıktaki Çambaşı köyü, spora olan ilgisi ve futbol sevdasıyla örnek köy niteliği taşıyor. Milli sporcuların da çıktığı 330 nüfuslu köyde 1995 yılında Çambaşı Spor Kulübü adında futbola yönelik kulüp kurulmasına rağmen, köy sakinleri bugüne kadar köylerine bir spor tesisi, futbol sahası kazandıramadıkları için üzgün. Köy muhtarı ve kuruluşundan beri kulübün yöneticiliğini yapan Mevlüt Zorlu, spor kulübünün kurulduğu yıldan bu yıla kadar sürekli amatör futbol liginde mücadele ettiğini, köyde futbol sevdasının yanında karate branşında milli sporcular da olduğunu söyledi.
Zorlu “Köyümüzde spora büyük bir ilgi var. Köyümüzün şuanda nüfusu 330 kişi. Kurduğumuz zaman bine yakın nüfusumuz vardı. İlgi fazla olduğundan buradan 2-3 takım çıkarıp aralarında ve köyler arasında müsabakalar yapardılar. Biz bunu kurumsallaştırmak için amatör takım kurup amatör ligde oynamaya karar verdik. Hem de spora ve sporcu yetiştirmeye katkımız olsun dedik. Bu düşüncelerle 1995 yılında kulübümüzü kurduk. Bende bizzat kurucuları içerisindeyim. O zamandan bugüne kadar da yöneticiliğini yapıyorum” dedi. 
Kendi köyleri ve çevre köylerden oluşturdukları kadrolarla bugüne kadar mücadele ettiklerini fakat bu yıl maddi sıkıntılardan dolayı müsabakalara katılamadıklarını dile getiren Zorlu, “Sporcular artık eskisi gibi gelip keyfe, seve seve, isteyerek oynama azmi kalmadı. Şimdi herkes paraya dayandı. Bir sporcuya gel bu kulüpte oyna dediğin zaman ‘kaç para vereceksin, anlaşırsak sizde oynarım’ diyor. Bizde bu durumu sağlayamadığımızdan bu yıl lige çıkamadık. Maddi kaynak bulursak lige yine devam ederiz” diye konuştu.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim