• BIST 9079.97
  • Altın 2300.766
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1039
  • Gümüşhane : 9 °C
  • Trabzon : 13 °C

ÇAKMAK GAZINA YASAK

10.01.2018 17:50
ÇAKMAK GAZINA YASAK
Gümüşhane Valiliği çakmak gazı satımını yasakladı. ilgili karar aşağıda verilmiştir.

Gümüşhane İli sınırları içerisindeki çocukların, insan sağlığına zararlı,koklanması durumunda bağımlılık yapan hatta ölümle sonuçlanan,sağlık sorunlarına sebebiyet veren çakmak gazının zararlarından korunması, bu maddelerin çocukların erişiminin önlenmesi bu maddelerden uzak tutulması,amacı dışında satışının engellenmesi için alınan Valilik Kararı yazımız aşağıdaki gibidir;

 

                 ÇOCUKLARDA BAĞIMLILIK YAPAN ÇAKMAK VE ÇAKMAK GAZI VB. SATIŞININ YASAKLANMASI BUNA UYMAYANLARA İDARİ PARA CEZASI UYGULANMASINA DAİR KARAR

 

 

 

AMAÇ:

Madde 1: Bu kararın amacı Gümüşhane il sınırları içerisinde Kamu düzeninin sağlanması, çocuklarımızın mevcut huzur ve güven ortamının devamının sağlanması, çocukların etkilenebileceği her türlü zararlı faktörlerden uzak tutulması, güvenli bir eğitim-öğretim hayatı sürdürmelerinin sağlanması, eğitim-öğretim dönemi içerisinde ve sonrasında çocuklarımızda ve gençlerimizde solumak, koklamak yoluyla bağımlılık yapan, fiziksel ve psikolojik gelişimlerini olumsuz etkileyen, çakmak ve çakmak gazının zararlarından korunması, bu maddelerin çocuklara erişiminin önlenmesi, çocukların bu maddelerden uzak tutulması ve amacı dışında satışının engellenmesidir.

 

KAPSAM:

Madde 2-

Bu karar Gümüşhane il sınırlarında içerisinde ilkokul, ortaokul, lise dengi düzeyindeki, özel ve resmi tüm okulların, eğitim ve öğretim kurumlarının bahçe ve çevreleri dahil tüm müştemilatının; bağımlılık yapan kimyasal gaz ihtiva eden çakmak, çakmak gazı vb.nin 18 yaşından küçük çocukların erişiminin, satışının/yeniden doldurulmasının denetlenmesi ve önlenmesi hususlarının kapsamaktadır.

 

GENEL ESASLAR:

Madde 4 :

 

a)İlkokul, ortaokul, lise ve dengi düzeyindeki okulların öğrencilerinin madde bağımlılığı ve diğer zararlı alışkanlıklardan ruh ve beden sağlığını bozacak yada olumsuz şekilde etkileyecek her türlü etkenden (müstehcen neşriyat vb. dahil) ve yasadışı örgütsel/ideolojik faaliyetlerden korunmasını içerir.

 

CEZAİ HÜKÜMLER:

Madde 5 : Kararın 4.maddesinin ( a ) bendinde belirtilen kararlara uymayanlar hakkında 5542 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 66.maddesi, 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32. Maddesinin 1.fıkrası gereğince yasal işlem yapılacaktır.

 

YÜRÜRLÜK:

Madde 6 : Bu karar yayımlandığı tarihten itibaren yürürlüğe girer.

Madde 7:5442 Sayılı İl İdare Kanununun 11. Maddesi gereğince alınan bu karara uymayanlar hakkında; Eylemleri başka bir suç teşkil etmediği takdirde, aynı kanununun 66. Maddesi ve 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 32. Maddesi gereğince işlem yapılır.

 

YÜRÜTME:

Madde 9 : Bu kararı Gümüşhane Valiliği yürütür.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim