• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Gümüşhane : 15 °C
  • Trabzon : 25 °C

ÇAKIRGÖL ÜZERİNDE HAK İDDİA EDEMİYORUZ

07.06.2024 12:21
ÇAKIRGÖL ÜZERİNDE HAK İDDİA EDEMİYORUZ
Yeniden Refah partili İş adamı Yusuf Çimen, yaptığı basın açıklamasında Çakırgöl turizm projesinin Trabzon ile ortak proje yapılmasına destek isteyenlere karşı eleştirilerde bulunarak “Trabzon’la birlikte hareket edip bu proje içeresinde yer almak isteyen

 

ÇAKIRGÖL ÜZERİNDE HAK İDDİA EDEMİYORUZ

Yeniden Refah partili İş adamı Yusuf Çimen, yaptığı basın açıklamasında Çakırgöl turizm projesinin Trabzon ile ortak proje yapılmasına destek isteyenlere karşı eleştirilerde bulunarak “Trabzon’la birlikte hareket edip bu proje içeresinde yer almak isteyen kardeşlerime sesleniyorum Trabzon sahiline ahşaptan Gümüşhane nam ve hesabına bir iskele çakmaları tavsiyemdir. Bakalım ki bu muratların da ne kadar başarılı olacaklar” diyerek Süleymaniye Kayak tesisi projesine ağırlık verilmesi gerektiğini söyledi.

Çimen yaptığı basın açıklamasında “Son günlerde gizli kapaklı üst düzey siyasetçilerin de aralarında bulunduğu toplantıyla gündeme gelen ve şehrin gündemine oturan Çakır Göl hadisesi bir takım kitleler tarafından yorumlanmış olumlu veya olumsuz görüşler bildirilmiş birlik mesajları verilmiş fakat bir karara bağlanamamıştır. Daha sağlıklı bir fikir üretebilmek adına şehrin bürokrasi kanadından siyasi kanadından ve halkın fikirlerinden faydalanmak adına araştırmalarda bulundum.

Yıllardır bu şehirde yaşamış ekmeğini yemiş havasını solumuş bir vatandaş olarak naçizane fikrimi beyan etmek isterim ki bu şehir yeraltı ve yerüstü kaynak ve zenginlikleri ile Gümüşhane’ye ve Gümüşhane halkına aittir. Mülk sahibi mülkü üzerinde tasarruf yetkisine sahiptir ne yazık ki Gümüşhane’nin sahipsizliği birilerinin Gümüşhane üzerinde tasarruf yapma cüretine kadar uzanmıştır. Vaktiyle basit bir olay gibi görünen Çakır gölden Karadeniz Teknik Üniversitesine su alma hadisesi basit bir hadise olarak gözükse de maalesef şu an Çakır göl suyu üzerinde kanunen hak iddia edemiyoruz. Bugün Çakır göl‘de kurulacak olan bu tesise izin verilecek olursa yarın tesisi çalıştıracak suyun yetersiz olduğu ve deve boynundaki suyun da bu tesise aktarılması gündem olacaktır.

Trabzon’la birlikte hareket edip bu proje içeresinde yer almak isteyen kardeşlerime sesleniyorum Trabzon sahiline ahşaptan Gümüşhane nam ve hesabına bir iskele çakmaları tavsiyemdir. Bakalım ki bu muratların da ne kadar başarılı olacaklar. Siz Çakır göl‘de yapılacak olan tesislerde bir Gümüşhaneli esnafın barınabileceği inancına sahip misiniz? Eğer öyle bir inanca sahipseniz size tavsiyem Limni Gölü’nün Ve Gümüşhane yaylalarının kimin tasarrufunda olduğuna bakmanızdır. Trabzon’da yaşanan Arap Baharının Gümüşhane ve Trabzon arasında adeta tunçtan bir sur çekilmişçesine hiçbir yansıması olmayışı Çakır göl‘de kurulacak olan tesislerin de bir faydası olmayacağının habercisi değil midir?

Biz Süleymaniye kayak tesisini nasıl hayata geçirebiliriz bunun hesaplarını yapmalıyız. İlla da ortak bir proje hayata geçirilecek olursa yolunun Gümüşhane topraklarından geçerek Çakırgöle ulaşması tavsiyemdir. Böylece Trabzonlu yetkililerin samimiyetleri de ortaya çıkmış olacaktır. Eğer Gümüşhane’nin Trabzon Toprakları üzerinde bir projesi varsa buyursun Trabzonlu yetkililer de Gümüşhane Toprakları üzerinde proje yapsınlar. Şahsi kanaatim odur ki benim toprağımı işleyecek tohumum ve ekipmanım yoksa nadasa bırakmayı tercih ederim.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim