• BIST 9090.66
  • Altın 2324.412
  • Dolar 32.3684
  • Euro 34.9498
  • Gümüşhane : 13 °C
  • Trabzon : 17 °C

ÇAĞRI MERKEZİ BELİRSİZLİĞİ

21.09.2020 13:06
ÇAĞRI MERKEZİ BELİRSİZLİĞİ
Kurulduğu 2007 yılından bugüne binlerce Gümüşhaneli gence iş ve ekmek kapısı olan Gümüşhane Çağrı Merkezi’nde yaşanan sorun krize dönüşüyor.

Gümüşhane Çağrı Merkezi Gümüşhaneli hemşerimiz Aydın Doğan’a ait Doğan Grubunca 2007 yılında kurulup faaliyete geçirilmişti. Doğan Çağrı Merkezi 2015 yılında ise Doğan Grubu tarafından ARVATO firmasına devredildi.

Edinilen bilgiye göre ARVATO firması, bugüne kadar pek çok firma gibi D-Smart firmasının da çağrı işlemlerini yapıyordu. Ne olduysa geçtiğimiz pazartesi gününden beri D-Smart firması ARVATO ile anlaşmasını fesih etti. ARVATO çağrı merkezi ile devam etmeme kararı aldı.

Edinilen bilgiye göre ARVATO’nun 12 Ekim’de D-Smart ile olan işleri tamamen bitmiş olacak. Bu gelişmeden sonra D-Smart’ı bahane eden ARVATO, çalıştırdığı personeli mağdur edecek kararlar alıyor. Halbuki; Çalışan 500 kişi D-Smart’ın değil ARVATO’nun elemanı.

Şu anda yaklaşık 500 kişinin çalıştığı ARVATO Çağrı Merkezi, gelişmeler konusunda çalışan personele ve kamuoyuna yazılı beyan ve açıklamada bulunmuyor. Sözlü olarak grup grup personel toplanıp bilgilendiriliyor. Edinilen bilgiye göre şu anda ARVATO, hizmet verdiği Vodafone firmasına 75-80 kişinin belli şartlarda geçişini yaptı.  Fakat daha önceki haklardan bazı haklar bu yeni durumda yok. Vodafone’u tercih etmeyenleri ise ücretsiz izine ayıracağını söylüyor.

Diğer ARVATO firması; 17 Kasım'a kadar pandemiden dolayı işçi çıkarma yasağı olduğu için işçi çıkarmıyor ama devlet destekli ücretsiz izne ayıracaklarını söylüyorlar. Bütün çalışanlar şu an tedirgin.  Çalışanlara herkesin net anlayacağı şekilde olayı anlatan, izah eden yazılı herhangi bir bildirim ve bilgi verilmiyor onun için de çalışanlar hem stres, hem mağduriyet yaşıyor.

Konu ile ilgili gazetemize değerlendirmelerde bulunan vatandaşlarımız, “Yaklaşık 500 kişinin bu pandemi döneminde ve kış mevsimi başında mağdur edilmeleri kabul edilir bir olay değildir. ARVATO firmasının sıradan bahanelerde çalışan hemşerilerimizi mağdur etmesini kesinlikle kabul etmiyoruz. Firmanın bir müşterisi gitti ise yerine başka müşterilerle anlaşması gerekir. Müşteri bulma konusu ARVATO’nun kendi sorunudur. Bu konuyu çalışan mağduriyetine dönüştürme hakkı yoktur. Her dereceden Gümüşhane yöneticileri ve siyasetçileri bu konu ile acil olarak ilgilenmeli, yaklaşık 500 vatandaşımızın ekonomik ve sosyal mağduriyetine engel olmalıdırlar. Zaten öğrencinin gelmediği şehirde bir de böyle bir karar alınması ve uygulanması esnafı da olumsuz etkileyecektir. Sözün kısası; her çalışan hemşerimiz, Gümüşhane Çağrı Merkezi’nde aynı hakları ile mağdur edilmeden çalışmaya devam etmelidir.  Onun için bu konuda acil önlemler alınmalıdır” dediler.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim