• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • Gümüşhane : 6 °C
  • Trabzon : 14 °C

BURSA’DA GÜMÜŞHANE COŞKUSU YAŞANACAK

09.02.2024 12:44
BURSA’DA GÜMÜŞHANE COŞKUSU YAŞANACAK
Bursa Gümüşhaneliler Birlik ve Dayanışma Derneği Başkanı Fikret Aslan, Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 106.yıldönümü nedeniyle Bursa’da düzenleyecekleri programa tüm Gümüşhanelileri davet etti.

BURSA’DA GÜMÜŞHANE COŞKUSU YAŞANACAK

Bursa Gümüşhaneliler Birlik ve Dayanışma Derneği Başkanı Fikret Aslan, Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 106.yıldönümü nedeniyle Bursa’da düzenleyecekleri programa tüm Gümüşhanelileri davet etti.

18 Şubat Pazar günü saat 18.00'da Yıldırım ilçesindeki Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksinde gerçekleşecek program için Gümüşhane’ye gelerek kamu kurum ve STK ziyaretleri gerçekleştiren heyet kahvaltı programında Gümüşhane basınıyla buluştu.

Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Köprülü ve diğer gazete temsilcilerinin katılımıyla tarihi Özdenoğlu Konağında gerçekleştirilen programda konuşan Bursa Gümüşhaneliler Birlik ve Dayanışma Derneği Başkanı Fikret Aslan, Bursa’da 12 Gümüşhane derneğini ve Gümüşhanelileri bir araya getirmek için başlattıkları oluşum ve çalışmalardan bahsetti.

“Bursa’da yeni bir kadroyla yola revan olduk”

Çoğunluğu gençlerden oluşan yeni bir kadro kurarak yola çıktıklarını, avukatından mimarına, eğitimcisinden mühendisine, ev hanımından esnafına varıncaya kadar her türlü meslek grubundan Kelkit, Şiran, Köse, Torul, Kürtün ve Merkez’den olmak kaydıyla yeni bir oluşum başlattıklarını ifade eden Aslan, “Siyasal farklılıklarımızı bir bütünsel hale getirdik. Farklılığımızı, zenginlik gördük. Farklı kimliklerimizi bizim gücümüz gördük ve böyle bir kadro oluşturarak yola revan olduk” dedi.

“Her Gümüşhaneliye uzanmak bizim görevimiz”

Bursa’da iki aydır birbirini tanımayan, varlığından haberdar olmayan Gümüşhanelileri bir araya getirmek için yoğun bir çaba gösterdiklerini kaydeden Başkan Aslan, “Gümüşhanelilerin üzerimize yüklediği sorumluluğunun bir mesuliyeti var. Bunu yapmak zorundayız. Her Gümüşhaneliye uzanmak bizim görevimiz. Gümüşhaneliler vizyonel insanlar, kaliteli insanlar. Bu kadar donanımlı insanlarımızın bir kenarda olması, kenara çekilmesi, neme lazımcılık felsefesiyle kenarda durması Bursa'da bizim etki ettiğimiz alan kadar bize etki etmiyor. Bizim bir araya toplanmamız lazım. Şehre etki ettiğimiz kadar etkilenemiyoruz. Bir araya gelmekten başka çare yok. Sadece birbirimizi tanıyıp, birbirimizden etkilenmemiz bile bizim için büyük bir güç kaynağı” diye konuştu.

“Bizim bürokrasimizi, gücümüzü, Gümüşhane'yi arkamızda hissetmemiz lazım”

18 Şubat'ta Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksinde Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluş programı düzenleyeceklerini hatırlatan ve tüm Gümüşhanelileri davet eden Aslan, “Bizim bürokrasimizi, gücümüzü, Gümüşhane'yi arkamızda hissetmemiz lazım. Dün hızlı bir şekilde Valimiz, Belediye Başkanlarımız, il başkanlarımız, tüm ilçe belediye başkanlarımız, üniversite rektörümüz hepsiyle hasbihal ettik. Derdimizi anlattık, dertleştik, fikirlerimizi söyledik onlara. Ve onların gücünün bizim gücümüz olabilmesi için inşallah 18 Şubat'ta onları da programımıza davet ettik” ifadelerini kullandı.

Yönetim kurulu üyesi Adem Bayram ve Şahbender Şahiner’in de katıldığı programda Aslan, “Sizleri tanımaktan memnun olduk. Bizler sizlerin elçisiyiz, sizler bizlerin gücüsünüz burada. İnşallah sizin gücünüz de bizim gücümüz olur” dedi ve programın davetiyesini Cemiyet Başkanı Sezai Köprülü’ye takdim etti.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim