• BIST 10045.74
  • Altın 2412.135
  • Dolar 32.2988
  • Euro 34.6561
  • Gümüşhane : 10 °C
  • Trabzon : 14 °C

BU ŞEHİRDE İŞ ARAYAN VAR MI?

03.09.2015 19:58
BU ŞEHİRDE İŞ ARAYAN VAR MI?
Otopark işletmecisi Fazıl Ceylan, Gümüşhane’de 25 aydır otopark işletmecisi olarak görev yaptığını belirterek, şu anda çalışacak elemana ihtiyacı olduğunu söyledi.

 

“Sigortalı çalışmak istemiyorlar”

Çalışanlarına dolgun ücret verdiği halde çalışacak işçi bulamamaktan yakınan Ceylan, “Şu an için çalışacak elemanlara ihtiyacım var. Bunlara dolgun ücret veriyorum, şahısların bay-bayan olması fark etmiyor. Ama sigortalı eleman bulamıyorum. Çünkü işçi bulmaya kaydolanlar oradan bir aylık alıyorlar, bende de sigortalı çalışmak istemiyorlar. Ben de sigortasız eleman çalıştırmak istemiyorum. Yasal olan da çalıştırmamam zaten” diye konuştu.

“Gümüşhane’de işçi yok” diyen Ceylan, “Bu şehirde iş arayan, çalışmak isteyen yok. Eğer iş arayan varsa gelsin, her zaman ekmek var” ifadelerini kullandı.

Esnaftan duyarlılık isteniyor

Parkomat uygulaması için esnaftan duyarlılık isteyen Ceylan, “Parkomat uygulaması güzel bir uygulama ama esnaflar devamlı kendi işyerlerinin önüne araçlarını bırakıyor. Bunlar iyi bir uygulama değil. Alışveriş yapacak olan, işi olan gelip şehir merkezinde aracını çekecek otopark bulamıyor. Yetkililerden ricam, şu anda 15 dakika olan ücretsiz otopark süresini,20-30 dakikaya çıkarsınlar, ücretsiz olsun ama işi olan işini gördükten sonra devam etsin, arkadan gelen de geldiği zaman yer bulabilsin. Fakat ne yazık ki Cumhuriyet Caddesinde bir iki esnaf haricinde,diğer esnafların yüzde 80’ini -90’ını kendi aracını çekiyor, akşama kadar almıyor. Bir ihtiyacı olan, örneğin bir manavın önüne geldiği zaman alışveriş yapabilmesi için bir manavdan ikinci, üçüncü manava dolaşıyor, yer bulamıyor” dedi.

“Yol kenarı devamlı otopark değildir”

Çift yönlü otopark uygulamasından kaynaklanan sıkıntılara tepki gösteren Ceylan, “Hangi tarafın yasak, hangi tarafın otopark olduğu hususunda duyarsız kalıyoruz. Tabelalar yetersiz. Burada yetkililer de yardımcı olursa, örneğin belediyenin zabıtaları esnafları uyarabilir. Bir saatten fazla otopark yapanları, trafiğin otoparka çekmesi gerekir bunları. Yol kenarı devamlı otopark değildir. Esnaflar gibi sabah sekizde işyerinin önüne çekeyim de, akşam sekizde arabama bineyim evime gideyim. Böyle bir otopark sistemi yoktur.”

“Trafik yetersiz, zabıta yetersiz”

“Çift yönlü uygulamanın denetimi yok. Trafik yetersiz, zabıta yetersiz. Vali Beyden de ricamız bunun kontrolü olsun. Bu işe sahip çıkılsın, burada otopark sorunu olmaz. Kişilerden ücret alındığı zaman ise “Bu yasal değildir” diyor. O zaman ben yetkililere sesleniyorum. Yasal değilse bu ihale neden yapıldı?  Niçin benim çalıştırdığım personelin tamamı sigortalı? Niçin o zaman maliye benden yüzde 18 katma değer vergisi (KDV) alıyor. Bunun gibi daha bir sürü şey. Ama ne yazık ki bu şehirde amacının dışında otopark işletmesi var. Benim istirhamım esnafın duyarlı ve yardımcı olması, emniyet ile belediyenin bize yardımcı olması. Amacının dışında otoparka da araçların çekmesini uygun görmüyorum.”

 “Görevi takip eden yok”

Park yasağı olan yerlerde araç sayısının daha fazla olduğunu ifade eden Ceylan, şöyle devam etti:

“Park yasağı olan yerlerde araç sayısı bir yerine 2-3. Daha fazla araç var. Bu hususta yetkili şahıslardan denetim istiyorum. Ne yazık ki denetim denince “Personelimiz yoktur” deniliyor. Bu iş emniyet ve belediyeye düşer.  Onlardan da ricam eğer karşılıklı, bu işi yaparsak birbirimize yardımcı olursak anında çözüm olur. Vatandaş araç park edemiyor. Araç park etmiş olsada yasak bölgede, park ediyor. Bunun için de bir işlem yok. Şu anda ne ücret ödüyorlar, ne de görevi takip eden yok.”

İbrahim Özdemir- Figen Tok

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Yöresel Çantalar Da Tarih Oluyor07 Ekim 2020 Çarşamba 10:54
  • Tarihi Köy Odalarına Yürüdüler06 Ekim 2020 Salı 11:09
  • Köylerde Kış Hazırlıkları Başladı24 Eylül 2020 Perşembe 11:20
  • DÜĞÜNE DAVET İÇİN ÜRETİLİRDİ, GEÇİM KAYNAĞI OLDU26 Ağustos 2020 Çarşamba 16:44
  • Kamu Şoförlerine Trafik Eğitimi22 Ocak 2020 Çarşamba 14:43
  • Balık Üretimiyle Ekonomiye Katkı22 Ocak 2020 Çarşamba 14:39
  • YEMEKLERE TUZ KOYMAYIN14 Mart 2019 Perşembe 11:43
  • DOĞADA KARAVANLI YAŞAM07 Şubat 2019 Perşembe 11:39
  • KÜÇÜK YAŞAM BECERİLERİ10 Ocak 2019 Perşembe 12:55
  • BU MANTAR BAŞKA MANTAR19 Haziran 2018 Salı 14:33
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim